Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szert elkülönített raktárban, vagy illetéktelenek által nem hozzáférhető szekrényben,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
M OBILROBOT - PROGRAMOZÓ VERSENY Készítette: Szomjas Oroszlánok Team.
Advertisements

2013. december 8. AZ OHT CÉLJAI ÉS ESZKÖZRENDSZERE – AZAZ MIRE SZÁMÍTSUNK? Farkas Hilda PhD ügyvezető J ÖVŐKÉP A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSBAN.
Étrend-kiegészítő vagy gyógyszer? Határterületi termékek elhatárolásának szempontjai Medical Tribune konferencia október 1. Dr.
A növényvédelmet szabályozó jogszabályok ismertetése Budapest, január 11. Tóth Zsuzsanna.
A fogyasztóvédelmi hatóság hatásköre, illetékessége és eljárása a villamosenergia-, földgáz-, víziközmű-, távhő- és hulladékgazdálkodási közszolgáltatás.
Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.
A Hulladékgazdálkodási technológus FSZ átjárhatósága és kredit beszámíthatóság KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI AGRÁRMÉRNÖKI BSc.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
KIÜRÍTÉS. ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK A kiürítésre számításba vett útvonalon körforgó, toló, billenő és emelkedő zsalus rendszerű, valamint csak fotocella elven.
Az étrend-kiegészítők, kozmetikumok forgalmazásának hatósági felügyelete Kereskedők Napja Június 4. Szabó Nikolett Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
AZ ÁLLATI EREDETŰ ÉLELMISZEREKKEL KAPCSOLATOS KOCKÁZATOK Laczay Péter Informatio Medicata szeptember.
2012. évi LXXXVIII. törvény a termékek piacfelügyeletéről előadó: Harmati Andrea felügyelő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi.
Off-label alkalmazás a mentésben Dr. Temesvári Péter orvos igazgató Országos Mentőszolgálat.
A nyomonkövetési dokumentáció javasolt adattartalma: I
Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport.
1 A SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK JOGSZABÁLYI KÖRNYZETE, ÚJ FOGALMAI Laczkovich Jánosné Budapest, május 17.
Az IKER önértékelő IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
Hogyan teljesíthetjük a HpT 13§B követelményeit Egy vállalati Compliance Adatbázis terve Dr Lőrincz István Associator Kft.
Szojka Tamás Sz.-Sz.-B. Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság Növényvédelmi Jogszabályok.
Dr. Szűcs Erzsébet Egészségfejlesztési Igazgatóság Igazgató Budapest, szeptember 29. ÚJ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI HÁLÓZATOK KIALAKÍTÁSA ÉS MŰKÖDTETÉSE.
CÉLCÉLCSOPORT  Egészségügyi szakmai tájékoztatás és betegtájékoztatás, az egészséges életvitelhez szükséges információk szolgáltatása, publikálása, áttekint-
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési rendszer A képzett szakemberekért Információgyűjtés.
1 Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége szeptember 24. Győr Változások a szavatosság, jótállás témakörében.
A szaktanácsadás szolgáltatási terület dokumentációja Némethné Józsa Ágnes Intézményfejlesztési referens.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Dr. Pók László SZECSKAY ÜGYVÉDI IRODA Köthetünk-e útján szerződést? „INFORMÁCIÓVÉDELEM MENEDZSELÉSE” LXII. SZAKMAI FÓRUM szeptember.
Esettanulmány: egy inf. rendszer adatszerkezetének kialakítása ● Könyvtári adatbázis: ● Könyvek adatai: leltári szám, jelzet, szerző, cím, kiadás, ár,
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
Gazdasági jog IV. Előadás Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság.
Hogyan partícionáljuk meghajtónkat?
és a kapcsolódó jogszabályok
Hagyományos húsvéti húságazati helyzetkép
Munkalapok védelme az Excelben
Egészséges táplálkozás
Tanulószerződés-kötés
Egészségügyi technológiai fejlődés és finanszírozhatóság
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Gyűjtőköri szabályzat
A Repülésbiztonsági Kockázat
Szupergyors Internet Program (SZIP) Jogi akadálymentesítés megvalósítása: Jogalkotással is támogatjuk a fejlesztéseket dr. Pócza András főosztályvezető.

Öröklési szerződés és Köteles rész
Tóth Gábor Heves Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
TMF Termékminőségi Felülvizsgálat Dr
Laboratóriumi méréstechnikai gyakorlat 3/15. M osztály részére 2016.
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 6.
A dél-koreai Nemzeti Levéltár, Szöul
A PDCA elv alkalmazása az információvédelmi irányítási rendszerekben 1
Önfeledt játék a biztonság tudatában
„Adjunk esélyt mindenkinek
A hétköznapok kémiai biztonsága
3. előadás.
Környezetvédelem a II/14. GL osztály részére
Előadó: dr. Bánky Tamás tudományos igazgató ÉMI Kht.
Lapkiadó, rendezvényszervező vállalatirányítási rendszer SQL alapon
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Dr. Bánky Tamás Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
SOTER-LINE Soter-Line Oktatási, Továbbképző és Szolgáltató Kft.
A Szociális Ágazati Regiszter használatával kapcsolatos tudnivalók
Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról
A gazdasági fejlettség mérőszámai
IT hálózat biztonság Összeállította: Huszár István
3. előadás.
GDPR – Adatvédelmi kihívások a könyvtárakban
Országos Tűz- és Katasztrófavédelmi Konferencia
Pappné dr. Fülöp Enikő Nyírbátor Város Jegyzője OEVI vezető
LOVAS POLGÁRŐR SZOLGÁLAT SZABÁLYAI
Előadás másolata:

Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szert elkülönített raktárban, vagy illetéktelenek által nem hozzáférhető szekrényben, tűz és robbanásveszélyt kizáró, egészséget és a környezetet nem veszélyeztető módon szabad tárolni. A raktár a növényvédő szeres szennyeződés esetén maradéktalanul tisztítható legyen (pl. mosható kő burkolat) A növényvédő szer raktár ajtajára ki kell írni, hogy „Méregraktár”, vagy „Növényvédő szer raktár” A raktár, vagy tárolószekrény ajtaját biztonsági zárral kell ellátni, a kulcsot az arra jogosult személy kezeli. Munkaterületen csak 1 napi használatra szükséges növényvédő szer tárolható biztonságosan zárható, alkalmi raktárban.

Növényvédő szerek tárolása a felhasználónál 89/2004 FVM rendelet Növényvédő szer raktárban csak a növényvédő szer raktározásával és kimérésével kapcsolatos munka folyhat. A szer eredeti zárt csomagolásban, vagy visszazárva, az eredeti csomagoló anyagban tárolható. A növényvédő szer raktárban kell elkülönítve tárolni: –a kiürült, szabályosan megtisztított és bezárt csomagolóeszközöket, flakonokat, amit összegyűjtenek és újra felhasználnak növényvédő szer csomagolására –a sérült csomagolású, azonosíthatatlan, lejárt szavatosságú szereket, és az ártalmatlanításra váró göngyölegeket.

103/2003. (IX.11.)FVM rendelet a növényvédő szerrel szennyezett csomagolóeszköz-hulladékok kezeléséről A tisztított csomagolóeszköz-hulladék nem veszélyes hulladéknak minősül, ha a rendeletben meghatározottak szerint kezelik. Lakossági felhasználásra kerülő 1 kg-nál nem nagyobb mennyiségű növényvédő szer tisztított csomagoló anyaga települési hulladékként kezelhető. 250l/kg –nál nagyobb mennyiségű szer göngyölegének begyűjtéséről, ártalmatlanításáról a gyártónak, importőrnek kell gondoskodni. A gyakorlatban a Cseber Kft. gyűjti be a tisztított göngyöleget évente 1-2 alkalommal a kijelölt gyűjtőhelyekről. Ezek általában növényvédő szer kereskedések, telephelyek. Növényvédő szer csomagolóeszköz más célra még tisztított állapotban sem használható! A csomagoló anyag illetéktelenektől elzárva legfeljebb 1 évig tárolható.

Hulladékkezelés A veszélyes hulladékokra vonatkozó jogszabályt kell alkalmazni a forgalomba hozatalra, felhasználásra nem engedélyezett növényvédő szer, a lejárt szavatosságú növényvédő szer, az azonosíthatatlanul összekeveredett növényvédő szerek esetén.