Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2007. 04. 19..

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2007. 04. 19.."— Előadás másolata:

1

2 Az RFID technológia alkalmazása a gyógyszeriparban
Tartalom Az RFID technológia alkalmazásának mérföldkövei: a beléptető kártyáktól a termékek egyedi azonosításáig RFID a gyógyszeriparban: nyomonkövetés és márkavédelem A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe Az „intelligens gyógyszerdoboz” bemutatása

3 Az RFID technológia mérföldkövei
Automatikus raklap és gyűjtőcsomagolás azonosítás Termék-szintű alkalmazás Az RFID techológia alkalamzásának elterjedése Beléptetés Kontaktus nélküli fizetés ’90-es évek Napjaink

4 RFID a gyógyszeriparban: nyomonkövetés
A gyógyszeres dobozok gyártója RFID azonosítóval ellátott dobozokat szállít a gyógyszergyáraknak, így a gyógyszerek nyomonkövetése rögtön elkezdődhet. A termék elektronikusan nyomonkövethetővé válik a gyógyszergyáraktól a logisztikai központokon keresztül a gyógyszertárakig. Az RFID technológia alkalmazása javítja a működési hatékonyságot: - automatikus termék-szintű nyomonkövethetőséget és márkavédelmet biztosít - fejlett elektronikus adatfeldolgozást tesz lehetővé a termékek életútja során (automatikus átadás/átvétel)

5 RFID a gyógyszeriparban: márkavédelem
A gyógyszeres dobozokba beépített RFID azonosítók jellemzői: Minden mikrochipbe egyedi sorszám kerül „beégetésre” gyártáskor, ami egyedi termék azonosítást teszt lehetővé. A mikrochip 96bites memóriával rendelkezik az elektronikus termék kód (EPC) rögzítéséhez. A termék eredetisége ellenőrizhetővé válik az értékesítéskor elektronikusan, köszönhetően az EPC adatbázisnak. Egyszerre nagy mennyiségű doboz azonosítható automatikusan az RFID technológiának köszönhetően.

6 A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe 1.
Állami Nyomda Nyrt. A biztonsági nyomdaipari és informatikai megoldásokat szállító cég a gyógyszeripari RFID alkalmazásokat 2005 óta kutatja, az időt most látja elérkezettnek ezek bevezetésére. A Kner nyomdával közösen fejlesztett „intelligens gyógyszerdobozokba” építi be az RFID azonosítókat nyomdaipari eljárással. Kner Packaging Kft. A gyógyszeripari csomagolóanyagok következő generációs változatát fejlesztette ki az Állami Nyomda közreműködésével, ennek eredményeként külön RFID azonosítóval képes ellátni a gyógyszergyáraknak szállított gyógyszeres dobozokat.

7 A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe 2.
ODIN technologies Budapest Az „intelligens gyógyszerdobozok” használatához tervezi és építi ki az RFID infrastruktúrát a gyártóknál, a logisztikai központokban és a gyógyszertárakban. Oracle Hungary Az ODIN által telepített infrastruktúra és az EPCglobal adatbázis szoftveres illesztésében működik közre. GS1 Magyarország Kht. Az RFID technológiában használt elektronikus számozási rendszer szabványosítója felel a gyógyszerek nemzetközi szabványok szerinti nyomonkövetéséről és az ehhez szükséges háttér adatbázis biztosításáért.

8 A hazai bevezetés, a résztvevők szerepe 3.
Teva Magyarország Zrt. A Teva nyújtja a megoldások kifejlesztéséhez a szakmai hátteret. A gödöllői logisztikai központjában telepítésre került kísérleti RFID rendszer az előadások után megtekinthető!

9 Az „intelligens gyógyszerdoboz” bemutatása
A hagyományos gyógyszeres dobozok belsejébe nyomdai úton beépítésre kerül az RFID azonosító (nyomtatott antenna beültetett mikrochippel). A mikrochipbe gyártáskor egyedi sorszám kerül beégetésre, ami egyrészt lehetővé teszi az azonosító márkavédelmi elemként való felhasználását, másrészt nyomonkövethetővé teszi a gyógyszeres dobozokat a teljes életútjuk során. Az RFID azonosítók termék-szintű alkalmazása előnyöket jelent a gyártóknak és a felhasználóknak is!

10 Köszönöm a figyelmet! Rácz László, RFID tanácsadó Állami Nyomda Nyrt.


Letölteni ppt "2007. 04. 19.."

Hasonló előadás


Google Hirdetések