Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport."— Előadás másolata:

1 Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport

2 A Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep a legkorszerűbb és a legkörnyezetkímélőbb technológiával működik Az iszapból évente keletkező 5,9 millió m 3 biogázból elektromos és hőenergiát állítanak elő, ami a telep csaknem teljes energiaszükségletét fedezi. A szennyvíz tisztítása során keletkezett szervetlen hulladék mennyisége évente 700 m 3. A telep területe 17 hektár, a foglalkoztatottak száma meghaladja a 70 főt.

3 Magyarország első szennyvíztisztítójának helyét az Országos Tervhivatal jelölte ki 1952. december 23-án. A Pesterzsébet, Kispest és Pestlőrinc szennyvizeinek tisztítására tervezett beruházási program többszöri átdolgozása mellett a telep folyamatosan épült, és 1966. szeptember 14-étől működik üzemszerűen. 1967-re az iszapkezelés is megvalósult. A telep bővítése a 80-as években folytatódott és mára hazánk legkorszerűbb szennyvíztisztítója.

4

5 biztosítja a szennyvíztisztítás során keletkezett melléktermékek, az iszap és a mechanikai szennyeződések környezetbarát kezelését, és a tárolásra, illetve újrahasznosításra történő előkészítését; feldolgozza és zöldenergiává alakítja a beszállított szervesanyag-tartalmú hulladékot; gyakorlatilag önellátó, hiszen szennyvíziszapból és szerves hulladékból megtermeli elektromos energiaigényének közel 90%-át, hőenergia-szükségletének pedig 100%-át; tisztítja a technológiai folyamatok során képződő szagos levegőt. Mára a telep a legkorszerűbb külföldi és a hazai szennyvíztisztítási tudást ötvözi és technológiájában, műszerezettségében és tisztítási komplexitásában az európai élvonalba tartozik.

6 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep bemutatása 9.a 4. csoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések