Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől."— Előadás másolata:

1 Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől.

2 A levegő szennyezése A szmog A szmog A légkörbe kerülő szennyezőanyagok a szén-dioxid, a kén- dioxid, az ózon, a szén-monoxid, továbbá bizonyos nehézfémek és származékaik szervezetünkre leginkább káros anyagok, a mai kor emberének fő ellensége. Ezek az anyagok mesterséges módon a tüzelőanyagok elégetésével, erőművek üzemeltetésével anyagok előállítása során és a közlekedés miatt keletkeznek.. Mi vagyunk a forrás alfája és omegája.

3 A szmog eltakarja a várost

4 Magyarország és a klímaváltozás Magyarországon forró, száraz nyárra, enyhébb és csapadékosabb telekre lehet számítani, csökken a folyók vízhozama, kiszáradó tavak, csökken a mezőgazdasági termelés a magas hőmérséklettel kapcsolatos betegségek és egészségi problémák gyakoribbá válnak. A bolygónk klímája változik,de még változtathatunk a helyzeten, hiszen a mi és gyerekeink jövője függ az egyre fenyegetőbb természeti katasztrófáktól.

5 Szmog A szmog forrása Kelet és Nyugat közötti különbségek Lassan eljut az agyunkig, hogy a klímaváltozás okozói mi magunk vagyunk. Viszont még mindig kevesebbet teszünk környezetünkért, mint a nyugat-európaiak. Szelektív hulladékgyűjtés kötelező Mindenkinek három kukája van: „papír” (zöld), „komposzt” (barna), és „egyéb” (fekete), és még van egy úgynevezett „sárga zsák”, amit a községházán lehet ingyen kapni, ahova minden, ami műanyag, könnyűfém (tehát például joghurtos és sörösdobozok) valók. A kukák színei tartományonként változnak, ez a felsorolás Bajor – országra vonatkozik.

6

7 A kerékpározás Villányban Az élhető jövő Villány kerékpártárolót nyert. A projekt keretében egy átadó rendezvényre is sor került, melynek fő célja a kerékpáros közlekedés környezetkímélő hatásainak bemutatása volt.

8 Villányban kerékpártárolót alakítottak ki, valamint az iskolában található - kerékpártároló használatához szükséges - öltözőket és zuhanyzókat újítottak fel, továbbá 14 db kerékpárt vásároltak. A projekt célja, hogy az iskolában tanulók megtanulják, hogy az egészséghez hozzátartozik a testmozgás.

9 Tiszta levegő. Tiszta környezet Egészség A gyerekek véleménye, hogy az ötlet jó, hiszen kevesebb szennyezés történik azáltal, hogy kerékpárral járnak. „ Amióta megépült sokkal többen járnak kerékpárral iskolába. Ez nem csoda, hiszen a biciklizés egy csodás élmény. A tárolónak köszönhetően pedig biztos helyre kerülnek a kerékpárok. A biciklivel kirándulni is elmehetünk az osztályunkkal, így még több élményben lehet részünk. Remélem, hogy a már megszerzett élményeket újra átélhetem, vagy akár újakat is szerezhetek.”

10 Így is lehet! Környezetbarátnak nevelnek bennünket az iskolában és ennek nagyon örülünk, így megtanuljuk, hogy a jövőnk a mi kezünkben van.. Készítette: 6/a Villány A.O.N.K 2011.10.14


Letölteni ppt "Környezetszennyezés A mai emberek felelőtlenek. Szennyezik a levegőt, folyókat. Ezért napjainkba sok ezer ember hal meg környezet szennyezéstől."

Hasonló előadás


Google Hirdetések