Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dél-alföldi Regionális Igazgatósága SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2007. MÁJUS 17.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dél-alföldi Regionális Igazgatósága SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2007. MÁJUS 17."— Előadás másolata:

1 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2007. MÁJUS 17.

2 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Adóbevételek alakulása Az országos nettó bevétel 4,7 %-a

3 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Adóbevételek alakulása Az SZJA nettó bevétel 14,3 %-kal, a TB járulék+EHO nettó bevétel 15,6 %-kal haladja meg a bázisidőszak bevételét a Dél-alföldi régióban. Az országos nettó bevétel 8,0%-a Az országos nettó bevétel 6,1%-a

4 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Adóbevételek alakulása Az országos nettó bevétel 3,2%-a Az országos kiutalás 5,4%- a Az országos befizetés 4,2 %-a Az ÁFA befizetések 10,9 %-kal, a kiutalások 6,6 %-kal, a nettó egyenleg 17,1 %-kal emelkedtek a bázisév ugyanezen időszakához képest a Dél-alföldi régióban.

5 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Szankciós adóbevételek alakulása A nettó bírság, mulasztási bírság, önellenőrzési pótlék 5,7 %-kal meghaladja, a nettó késedelmi pótlék pedig 3,1 %-kal marad el a bázisidőszak bevételétől a Dél-alföldi régióban. Az országos nettó bevétel 7,0 %-a Az országos nettó bevétel 8,9 %-a

6 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Önadózáson kívüli bevételek alakulása Az országos végrehajtási bevétel 9,3 %-a A kényszerintézkedések útján beszedett bevétel régiónkban 6,8 %-kal haladja meg a bázis időszak bevételét.

7 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Önadózáson kívüli bevételek alakulása Adótartozásra 2,8 %-kal, járuléktartozásra 16,1 %-kal több folyt be, mint a bázisév azonos időszakában a Dél-alföldi régióban. A végrehajtási eljárás során befolyt összeg 6,8 %-kal haladja meg a bázisév azonos időszakában beszedett összeget a régióban.

8 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Ellenőrzési szakterület 9,5%-kal emelkedett 2,2%-kal emelkedett A jogerős megállapítás összege 2007.IV.hó végéig 5 222 millió Ft 2006.IV.hó végéig 6 440 millió Ft (egy adózó esetében 2 400 millió Ft vált jogerőssé 2006. év elején)

9 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Személyi jövedelemadó bevallások Főbb határidők A magánszemélyek személyi jövedelemadó bevallása (mindazok, akik nem egyéni vállalkozók, általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezettek, és nem kértek munkáltatói vagy adóhatósági adómegállapítást). A személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlására vonatkozó rendelkező nyilatkozatokat ebben az esetben a bevalláshoz kell csatolni. május 21. Munkáltatói adómegállapítás elkészítése és átadása a magánszemélyek részére május 21. Adóhatósági adómegállapítás elkészítése és postára adásamájus 21. A munkáltatók adatszolgáltatása az APEH felé azokról a magánszemélyekről, akiknek az adóját megállapította június 10. A személyi jövedelemadó bevallásban feltüntetett adótartozás megfizetése május 21. Az adóhatósági adómegállapítás alapján fizetendő adó megfizetése június 20. Ha a jövedelemadót a munkáltató állapítja meg, az adó és a korábban levont adóelőleg különbözetének elszámolása A legközelebbi fizetéskor, de legkésőbb június 20-ig A személyi jövedelemadó bevallás alapján visszatérítendő jövedelemadó, egészségügyi hozzájárulás és járulék kiutalása A bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül, de legkorábban március 1-jétől Az adóhatósági adómegállapítás alapján visszatérítendő adó kiutalása június 20.

10 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Személyi jövedelemadó bevallások 2007. május 16-ig összesen 277 961 db Szja bevallás érkezett az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságához, melyek feldolgozottsági aránya 98,2%-os. Régiós szinten mintegy 375 000 db Szja bevallásra számítunk.

11 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Ellenőrzési szakterület Vagyonosodási vizsgálatok kiválasztásának általános szempontjai vállalkozásnak nagy összegű tagi kölcsönt nyújtó magánszemélyek vagy egyéni vállalkozók, nagy összegű tőkebetétet feltüntető egyéni vállalkozók, a cégnyilvántartás adatai alapján nagy értékű vagyoni betét, vagy üzletrész tulajdonlása, vétele-eladása, nagy értékű ingatlanok, ingóságok (személygépkocsi, vitorlás hajó, motorcsónak, légi jármű stb.) adás-vétele, az adóbevallási kötelezettség teljesítésének elmulasztása az adózó vagyongyarapodásával kapcsolatos bejelentések rendőrségi, más hatósági, pénzintézeti jelzések.

12 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Ellenőrzési szakterület Vagyonosodási vizsgálatok lefolytatása 1.Az adózó kiértesítése 2.Ellenőrzés megkezdése 3.Tényállás tisztázása 4.Nyilatkozattétel 5.Adatgyűjtés 6.Kapcsolódó vizsgálatok lefolytatása (indokolt esetben) 7.Nemzetközi megkeresések (indokolt esetben) 8.Bizonyítás egyéb eszközei (Szakértő, helyszíni szemle) 9.A feltárt bizonyítékok elemzése mérlegmódszerrel

13 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Ellenőrzési szakterület Országos 12,2%-a A Dél-alföldi régióban megállapított: adóbírság az országos 10,4 %-a mulasztási bírság az országos 3,1%-a késedelmi pótlék az országos 10,3%-a. 2007. május 10-én a megállapított nettó adókülönbözet 1 448 millió Ft a Dél-alföldi régióban.

14 Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Dél-alföldi Regionális Igazgatósága SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2007. MÁJUS 17."

Hasonló előadás


Google Hirdetések