8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Advertisements

Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
MUNKAÜGYI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSEK Dr. Tihanyi Tamás
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Az egyszerűsített foglalkoztatás alapvető szabályai
általános tájékoztató
1 ONYF BM OEP Az EMMA működési modellje Munkavállalók adatai Munkáltatók adatai Munka- viszonyok adatai Munkavállalók EU FH OMMF KSH EMNY Központ Munkáltatók.

Az egyszerűsített foglalkoztatás legfontosabb szabályai
Az Új Munka Törvénykönyve Gyakorlati Alkalmazás től
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai és a 2012
Az egyszerűsített foglalkoztatás alapvető szabályai
Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.
1 Kormányszóvivői tájékoztató március 31. Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázis (emma)
Bukarest április1 A munkáltató tájékoztatási kötelezettsége -
2010. december Dudás Katalin
NAV Tájékoztatási és Koordinációs Osztály
Az egyszerűsített foglalkoztatás megváltozott szabályai 2010
A munkaszerződés elméleti kérdései. A munkaszerződés megkötése
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Készítette: a Kontroport Kft. munkacsoportja február
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Mivel foglalkozunk?  Reklám – és média jog  Fogyasztóvédelem  Szellemi alkotások joga  Társasági jog, cégjog  Ingatlanjog  Pénzügyjog  Követeléskezelés.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Az alkalmi munkavállalói könyvvel foglalkoztatott munkavállalók országos statisztikája, a továbbfejlesztés irányai Munkaügyi Tanácsok Országos Konferenciája.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
MUNKÁLTATÓ ÉS AZ ÜZEMI TANÁCS KAPCSOLATA (Mt. 267.§)
A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai és a évi jogszabályváltozások Katonáné Papp Ágnes munkaügyi igazgatóhelyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.
Amit a diákmunkáról tudni kell
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.
A járulékfizetési kötelezettséget befolyásoló évközi változások Széll Zoltánné előadása.
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
JÁRULÉKKEDVEZMÉNY az álláskeresők mikro-, kis-, és középvállalkozásoknál, valamint a civil szervezeteknél történő foglalkoztatásának támogatása (2005.
A KIKÜLDETÉS SZABÁLYAI, GYAKORLATI KÉRDÉSEK
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
KÖZPONTI MUNKAHELYMEGŐRZŐ TÁMOGATÁSI RENDSZER (1991. IV. tv. Flt; 6/1996. MÜM rendelet; 1/2009. MAT határozat) Németh Zsolt igazgató Nyugat-dunántúli Regionális.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
1 Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „ Az egyszerűsített foglalkoztatás április 1-től alkalmazandó szabályai” április 22.
Szakképzési hozzájárulás szabályainak évközi változásai, valamint a től hatályos módosulások.
A SZAKKÉPZÉSI HOZZÁJÁRULÁS FELHASZNÁLÁSA, ELSZÁMOLÁSA 2011.
Könyvelői klub Bérkompenzáció Bérkompenzáció Magyar Közlöny: évi 157 száma 299/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet A munkabérek nettó értékének.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás dr. Szabó Melinda szociális igazgatási szakreferens Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Szociális.
1 Az egyszerűsített foglalkoztatás alapvető szabályai április 22.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
Álláskeresés, foglakoztatásra irányuló jogviszony létesítése.
A foglalkoztatáshoz nyújtható támogatás forrása, célja, alanya és felhasználása Magyar Köztársaság éves költségvetéséről szóló törvényében Célja: foglalkoztatás.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
Ifjúsági Garancia Rendszer keretében megvalósuló GINOP munkaerő-piaci program.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Met. módosítás július 01..
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
Rehabilitációs járadék,-hozzájárulás
2012. évi CXLVII. SZÁMÚ A KISADÓZÓ VÁLLALKOZÁSOK TÉTELES ADÓJÁRÓL SZÓLÓ TÖRVÉNY/KATA/ ÉVI VÁLTOZÁSAI Készítette :Szalainé Somogyi Valéria.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkaügy
Atipikus foglalkoztatási formák ismertetése
dr. Barta Beáta főosztályvezető-helyettes
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Előadás másolata:

8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül tudja ezt a legköltséghatékonyabban megvalósítani! Mutassa be a mellékelt nyomtatványok főbb tartalmi elemeit, szerepét!   Információtartalom vázlata   Egyszerűsített foglalkoztatás Bejelentése és szabályai Egyszerűsített munkaszerződés

Egyszerűsített foglalkoztatás Egyszerűsített foglalkoztatás keretei között létesíthető munkaviszony: mezőgazdasági, turisztikai idénymunkára vagy alkalmi munkára.

A munkavállalók létszáma Az alkalmi munkára irányuló egyszerűsített foglalkoztatás esetén az egyszerűsített munkaviszonyban egy naptári napon legfeljebb foglalkoztatott munkavállalók létszáma nem haladhatja meg:   a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. Törvény hatálya alá tartozó főállású személyt nem foglalkoztató munkáltató esetén az egy főt,   egy főtől öt főig terjedő munkavállaló foglalkoztatása esetén a két főt,   hattól húsz főig terjedő munkavállaló foglalkoztatása esetén a négy főt,   húsznál több munkavállaló foglalkoztatása esetén a munkavállalói létszám húsz százalékát.

Idény-, és alkalmi munka éves maximuma Ha a munkáltató és a munkavállaló idénymunkára, vagy idénymunkára és alkalmi munkára létesít egymással több ízben munkaviszonyt, akkor ezen munkaviszonyok együttes időtartama a naptári évben a 120 napot nem haladhatja meg.

Egyéb alkalmi munka létesítése Feltétele, hogy a munkáltató a munkavállalót: legfeljebb 5 egymást követő naptári napig, egy naptári hónapon belül pedig legfeljebb 15 naptári napig, illetve egy naptári évben legfeljebb 90 naptári napig foglalkoztatja. Ebben az esetben a foglalkoztatás határozott időtartamra szólhat.

Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése elektronikus úton, kormányzati ügyfélkapu segítségével telefonos ügyfélszolgálaton keresztül telefonon teljesítheti. A bejelentés papíron, postai úton vagy személyesen történő benyújtására nincs lehetőség!

Nyomtatványok elektronikus úton történő bejelentéshez Számítógépen ki kell tölteni a 12T1042E jelű elektronikus adatlapot, és ezt az ügyfélkapun keresztül kell megküldeni az állami adóhatóság részére. A bejelentett adatokban bekövetkezett változás bejelentésére is a 12T1042E jelű adatlap szolgál. Az adatlap kizárólag a NAV honlapjáról – http://www.nav.gov.hu – tölthető le, kereskedelmi forgalomban nem kapható.!

Telefonon történő bejelentés központi elektronikus szolgáltató rendszerben működő központi ügyfélszolgálat által fenntartott ügyfélvonalon keresztül történik, a bejelentő adóazonosító jelének megadásával. A telefonon keresztül történő bejelentés a 185-ös, országon belül helyi tarifával hívható hívószámon teljesíthető.

Bejelentéskor kért adatok a munkáltató adószáma, a munkavállaló adóazonosító jele és TAJ száma, az egyszerűsített foglalkoztatás jellege (mezőgazdasági, turisztikai idénymunka vagy alkalmi munka), a munkaviszony napjainak száma,

Bejelentés módosításának módja az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentését követő két órán belül,vagy ha a bejelentésben foglaltak szerint a foglalkoztatás a bejelentés napját követő napon kezdődött, vagy ha a bejelentés egy napnál hosszabb időtartamú munkaviszonyra vonatkozott, a módosítás bejelentés napján délelőtt.

Egyszerűsített foglalkoztatás során létrejövő munkaviszony létrejöhet: Elektronikus úton történő bejelentéssel a felek szóbeli megállapodása alapján, Nem elektronikus úton történő bejelentéssel A szerződést legkésőbb a munka megkezdéséig írásba kell foglalni.

A munka díjazása Az egyszerűsített foglalkoztatás céljára létesített munkaviszony alapján személyi alapbérként, illetve teljesítménybérként legalább a kötelező legkisebb munkabér 85%-a, garantált bérminimum esetén 87%-a jár.

Munkáltató Munkavállaló neve, megnevezése: székhelye, lakóhelye: Adószáma: Munkavállaló neve, születési családi és utóneve(i): születési helye, ideje: anyja születési családi és utóneve(i): lakóhelye: TAJ-száma: adóazonosító jele: Egyszerűsített munka jellege: Alkalmi munka: Mezőgazdasági idénymunka: Turisztikai idénymunka: Munkakör: ………………………………………… Munkaviszony kezdete: …….év ………………hó ….. nap Munkaviszony megszűnésének napja: Alkalmi munka esetén a ledolgozott munkaórák száma/nap (naponként): ….; ....; ….; ....; …. Rendes munkaidő: ….. óra/nap Személyi alapbér (bruttó): ……………… Ft/hó vagy ……………….Ft/nap, összesen: ………………. Ft a munkaviszony teljes idejére Munkavégzési hely: Kelt: …………………………., …………év ……………………hó …….nap ………………………………. munkáltató ……………………………. munkavállaló

Mikor nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatás? Nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatásra munkaviszony olyan felek között, akik között a szerződés megkötésekor már a Munka Törvénykönyvéről szóló törvény szabályai szerint létesített munkaviszony áll fenn. Abban az esetben, ha a munkaviszony nem egyszerűsített foglalkoztatás céljából jött létre, a munkaszerződés nem módosítható annak érdekében, hogy a munkáltató a munkavállalót egyszerűsített foglalkoztatás keretében foglalkoztassa.

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!