Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve."— Előadás másolata:

1 1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve a START EXTRA kártyát legkésőbb 2011. december 31-ig lehet kiváltani.

2 2  A START EXTRA kártya esetében tartós álláskeresőnek január 1-től az minősül aki legalább 3 hónapja regisztrált álláskereső (a 2010. december 31-ig hatályos szabályozás szerint ez még 16 hónapon belül 12 hónapot jelent). Figyelem: a tartósság a START PLUSZ kártya vonatkozásában továbbra is a korábbiaknak megfelelően alakul, vagyis 16 hónapon belül 12 hónap álláskeresői státusz számít tartósnak!

3 3  Új kedvezmény: a részmunkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódó kedvezmény. Ez a kedvezmény azoknak a munkáltatóknak jár, akik - a gyermekgondozási szabadságról (TGYS, GYED, GYES) visszatérő munkavállalót és az őt a gyermekgondozási szabadság alatt helyettesítő munkavállalót, vagy - a gyermekgondozási szabadságról (TGYS, GYED, GYES) visszatérő munkavállalót és a vele azonos / hasonló munkakörben dolgozó munkavállalót heti 20-20 órás részmunkaidőben foglalkoztatja.

4 4  A kedvezmény mértéke: a munkáltató 27% helyett 20%-os TB-járulékot fizet a fent említett két munkavállaló munkabére után.  A kedvezmény legfeljebb 3 évig jár, és legfeljebb a minimálbér kétszeresének megfelelő járulékalap után érvényesíthető.  További feltétel, hogy a munkáltató a létszámot (a részmunkaidős foglalkoztatás kezdetét megelőző hónap átlagos statisztikai állományi létszámához képest) növelje, és a részmunkaidős foglalkoztatás időtartama alatt ne csökkentse.

5 5 Minimálbér, garantált bérminimum 2011  A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalóra irányadó minimálbér: 78.000 Ft/hó, vagy 449 Ft/óra.  A legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma: 94.000 Ft/hó, vagy 541 Ft/óra.  Jogszabály: 337/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet


Letölteni ppt "1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve."

Hasonló előadás


Google Hirdetések