NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u. 3. 795-3167 > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az új Munka Törvénykönyvével kapcsolatos tapasztalatokról
Advertisements


2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
Munkaszervezési ismeretek
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás

Az Új Munka Törvénykönyve Gyakorlati Alkalmazás től
Az új Mt. munkaidőre vonatkozó szabályai
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
A MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE, MEGSZÜNTETÉSE ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉBEN
Rendkívüli munkavégzés Ügyelet és készenlét
A munkaviszony jogellenes megszüntetése december Dudás Katalin.
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
 a legszükségesebb garanciális szabályokat tartalmazza  tág teret ad az egyéni és kollektív alkunak  egyszerűbb szabályozásokat foglal magában.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Munkajog és társadalombiztosítási jog II.
2013. szeptember Dudás Katalin egyetemi adjunktus.
Munkaidő és pihenőidő A Munka Törvénykönyve szabályai különös tekintettel a mezőgazdaság sajátosságaira.
14. Tétel Foglalja össze, hogy a munkaviszony megszüntetésének milyen módjait ismeri, különös tekintettel a speciális esetekre! Beszéljen a mellékelt nyomtatványok.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Mivel foglalkozunk?  Reklám – és média jog  Fogyasztóvédelem  Szellemi alkotások joga  Társasági jog, cégjog  Ingatlanjog  Pénzügyjog  Követeléskezelés.
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
Munkajogi alapismeretek
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
Az ügyeleti szabályok től módosult rendelkezései
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
A munkaügyi ellenőrzés tapasztalatai és a évi jogszabályváltozások Katonáné Papp Ágnes munkaügyi igazgatóhelyettes Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal.
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS- VÁLTOZÁSOK. BETEGSZABADSÁG A munkavállalót naptári évenként változatlanul 15 munkanap betegszabadság illeti meg. A betegszabadság.
Amit a diákmunkáról tudni kell
1 TÁJÉKOZTATÓ A START, A START PLUSZ ÉS A START EXTRA KÁRTYA SZABÁLYAINAK VÁLTOZÁSÁRÓL ÉS EGY ÚJ JÁRULÉKKEDVEZMÉNY BEVEZETÉSÉRŐL  A START PLUSZ, illetve.


A munkaviszony megszüntetése
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Szociális juttatások Írországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában és Németországban - családi ellátások Gellérné Lukács Éva.
PÉKAKADÉMIA Ágazati Kollektív Szerződés Évi változásainak munkaügyi vonatkozásai Április 20.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
P est Megyei Kormányhivatal M unkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének M unkaügyi Felügyelősége Készítette: Dr. Mészáros Enikő Frissítve: 2013.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
Munkaidő 2. előadás Előadó: dr. Takács Gábor
2012. ÉVI I. TÖRVÉNY A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉRŐL A munka díjazása Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2012.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
MUNKAJOGI ALAPISMERETEK – 9. Dr. Csőke Rita Munkajogi alapismeretek, 2015/2016/2. BME GTK Üzleti Jog Tanszék1.
PÓTLÉK VÁLTOZÁSOK ÚJ RENDSZERŰ ELSZÁMOLÁS A Munka Törvénykönyve től hatályos változásainak alapján.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
MUNKAIDŐ 2. rész.
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
Előadó: dr. Takács Gábor
MUNKAJOG 2017 Dr. Alpár Erzsébet.
A munkaidő beosztása a 2003/88/EK irányelv tükrében
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
A munkaviszony megszűnése, megszüntetése
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Bérköltség - csökkenés - jogszerűen?
Mindennapok munkajoga – 9. Dr. Csőke Rita
Tanuljuk együtt az új Mt-t!
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkaidő 2. előadás.
Munkaügy
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
A munka díjazása.
Előadás másolata:

NMH Munkajogi Ügyfélszolgálata 1054 Budapest, Akadémia u > 1089 Budapest, Kálvária tér 7. www. munka. hu Tájékoztatás GYIK-Tudástár > Új Mt

Kinek adunk tájékoztatást? Munkavállalóknak, munkáltatóknak Milyen témában adunk tájékoztatást? Mt., Kjt., Flt. Egyszerűsített foglalkoztatás, foglalkoztatási tárgyú jogszabályok Hogyan adunk tájékoztatást? személyesen, telefonon, ben, levélben

 július 1-je és december 31-e között melyik Mt. az irányadó?  július 1-je előtt indított csoportos létszámcsökkentés esetén melyik Mt. alkalmazandó?  Tanulmányi szerződést kötöttem 2010-ben munkáltatómmal. Úgy értesültem, hogy már nem jár szabadidő a vizsgákra és a tanulásra. Igaz ez?  A fizetés nélküli szabadság első hat hónapjára járó szabadság pénzbeli megváltására van-e lehetőség, és ha igen, meddig?  A régi Mt. szerint naptári évenként legfeljebb 200 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, az új Mt. szerint 250 óra. Mennyi rendelhető el akkor évben?

 Az új munka törvénykönyve alapján a munkaszerződésben el lehet térni a törvénytől a munkavállaló hátrányára is?  Milyen hosszú lehet legfeljebb a próbaidő? A munkáltatóm 1 hónapos próbaidőt kötött ki a szerződésben, majd ezt követően meg akarja hosszabbítani további 2 hónappal. Megteheti?  Megkötöttük a munkaszerződést, azonban nem tudom, hogy pontosan mikor kellene munkába állnom, és a szerződésben sem szerepel, hogy mikor kellene kezdenem.  Az új munka törvénykönyve szerint határozott idejű munkaszerződést megtudok-e hosszabbítani hat hónapon belül többször is havonta, gazdasági indokra hivatkozva.

 A bérpótlékokkal kapcsolatos szabályozás terén rengeteg változás történt. A munkáltató dönthet úgy, hogy bér helyett szabadidővel „fizet”?  Tizennégy órától huszonkét óráig dolgozom. Jogosult vagyok-e éjszakai pótlékra?  A munkavállalók cégünknél többműszakos munkarendben dolgoznak, de a munkakezdés időpontja nem változó. Másfelől, az új Mt. szerint többműszakosnak minősül a cég tevékenysége, mert a működése tartama meghaladja a heti 80 órát. Sajnos nem egyértelmű, hogy milyen pótlékokat kell fizetnem?  Árufeltöltőként alapbérem havi nettó Forint. A munkáltató úgy döntött, hogy csak Forintot fizet ki készpénzben, a fennmaradó összeget utalvány formájában nyújtja, amit a munkahelyemen vásárolhatok le. Jogszerű-e a munkáltató döntése?

Szeretné megszüntetni a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát, mert nincs megelégedve a munkájával, melyek az új szabályok? A munkavállalónak határozott idejű szerződése van. Ki kell-e fizetnem a hátralévő időre járó munkabérét az új szabályok szerint? A felmondási védelem időtartama alatt is fel lehet-e mondani a munkavállalónak. Mit is jelent ez pontosan?

Köszönöm a megtisztelő figyelmet.