Advent 2015 Jn12,20-36.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÉvköziXxvi vasárnap C - év Lk 16,19-31 Abban az időben, Jézus a következő példabeszédet mondta: Volt egyszer egy gazdag ember. Bíborba, patyolatba öltözködött,
Advertisements

B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Savio Szent Domonkos Savio Domonkos 1842-ben született az észak- olaszországi Riva nevű falucskában.
Jöjj Izráel, ne félj, bízzál Istenedben, mert Ő téged vár. 2x Nem mond le rólad, vissza fogad téged és karjába zár. 2x.
Advent Az advent szó jelentése „eljövetel”. A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző.
46. Ó halld, te zaklatott szív, A menny Királya itt! A zúgó vésznek osztja Kemény parancsait. A kétség s bűn vad árja Szelíden elpihen, Az Úr parancsszavára:
Húsvét Amikor elmúlt a szombat, a magdalai Mária és Mária, a Jakab anyja, valamint Salómé illatos keneteket vásároltak, hogy elmenjenek, és.
Református istentisztelet
Isten Nagy Terve 2 rész: Isten, ma is Teremtő.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
XXI Évközi Vasárnap B- év.
REFORMÁCIÓI ISTENTISZTELET
50. Zsoltár (49.).
Az Élet Igéje március.
XIV Évközi vasárnapC év
Évközi 8. vasárnap Február 26. – „A” év.
Szeretettel köszöntjük Istentiszteletünkön!
Évközi 7. vasárnap Február 19. – „A” év.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Igeolvasás „6Nem jól dicsekedtek ti. Hát nem tudjátok, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megkeleszti? 7Takarítsátok ki a régi kovászt, hogy új tésztává.
JÓ REGGELT!.
Igeolvasás.
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Kötélhúzás az istenközpontú gyülekezetért
Református istentisztelet
„Ezek után láttam, hogy egy másik angyal leszállt a mennyből: nagy hatalma volt, és dicsősége beragyogta a földet.” Jelenések 18:1.
a feledés definíciója:
JÓ REGGELT! MA JÓ NAPUNK LESZ !.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
HÚSVÉT IV VASÁRNAPJA Á-év
JÓ REGGELT !.
Az evangélium üzenete Isten szeretete bennünk. „Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely a Krisztus Jézusban van.” (2Tim 2/1)
Húsvét V Vasárnap Á - év Jn 14,1-12.
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
JÓ REGGELT!.
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
37.
Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
HÁLAADÁS Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1 Thessz 5:16-18)
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
Az alkalmazott szeretet
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
JÉZUS MINZ AZ ÓSZÖVETSÉGI VÁRAKOZÁSOK BETELJESÍTŐJE
I-046.
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
Református istentisztelet
27.
JÓ REGGELT !.
Érzékenyítés Isten Szavára
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Református istentisztelet
Akarj többet! Efézus 1:
Igeolvasás „21Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. […]24„Aki.
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Ta Parole une lampe sur mes pas Ps 119, 105
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
A HÁROM FA.
(A tudomány szemszögéből)
A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
A három fa Borodin:Polowerzer...
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Előadás másolata:

Advent 2015 Jn12,20-36

advent Csalódás Öröm Ujjongás

Elérhető Néhány görög is volt azok között, akik felmentek az ünnepre, hogy imádják az Istent. Ezek odamentek Fülöphöz, aki a galileai Bétsaidából való volt, és ezzel a kéréssel fordultak hozzá: „Uram, Jézust szeretnénk látni.”  Fülöp elment, és szólt Andrásnak, András és Fülöp elment, és szólt Jézusnak.

Mikor ? Jézus így válaszolt nekik: „Eljött az óra, hogy megdicsőíttessék az Emberfia

Átértékelés Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt.

Megbecsülés Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya

Mélypont Most megrendült az én lelkem. Kérjem azt: Atyám, ments meg ettől az órától engem? De hiszen éppen ezért az óráért jöttem!

Bátorítás Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet!” Erre hang hallatszott az égből: „Már megdicsőítettem, és ismét megdicsőítem.”

Velünk van! A sokaság pedig, amely ott állt, és hallotta, azt mondta, hogy mennydörgés volt; mások azonban így szóltak: „Angyal beszélt vele.”  Jézus megszólalt: „Nem énértem hallatszott ez a hang, hanem ti értetek.

Eltérítési kísérlet Most megy végbe az ítélet e világ felett, most vettetik ki e világ fejedelme. Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket. Ezt azért mondta, hogy jelezze, milyen halállal fog meghalni. A sokaság megkérdezte tőle: „Mi azt hallottuk a törvényből, hogy a Krisztus örökre megmarad: akkor hogyan mondhatod, hogy fel kell emeltetnie az Emberfiának? Ki ez az Emberfia?”

Határidő Jézus ezt mondta nekik: „Még egy kis ideig közöttetek van a világosság. Addig járjatok a világosságban, amíg nálatok van, hogy a sötétség hatalmába ne kerítsen titeket; mert aki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy.

Hinni benne ! Amíg nálatok van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek!” Ezeket mondta Jézus, majd eltávozott és elrejtőzött előlük.

Jézus „adventje”  Megerősödve a küldetésben! Az én „adventem” …???