Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók"— Előadás másolata:

1 Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
Az oldalak kattintásra haladnak tovább. David Brandt Berg írásaiból Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved

2 Gyereket vállalni és felnevelni a legnagyobb élmény az életben.
Egy gyerek örök ajándék —nem határozott időre, hanem örökre szól.

3 A kisbabák közel vannak Istenhez
— hiszen egyenesen a Mennyből érkeztek. Noha Isten tervei a teremtményeit illetően igen rejtélyesek, abban biztosak lehetünk, hogy sohase hibázik. Isten teremtette a lelkünket. Tőle kaptuk az élet szikráját, ő egyesíti lelkünket a testtel, így válhatunk különleges emberi lényekké.

4 Egy gyermek nem csupán ajándék Istentől,
hanem a számunkra általa kijelölt munka is egyben. Mikor Isten megajándékoz minket egy gyermekkel, Isten előtti kötelességünk helyesen felnevelni. Gyermekeink Istentől kapott feladatok számunkra. Ők az Ő gyermekei is, de Isten szeretné, ha mi viselnénk gondot róluk és nevelnénk fel őket.

5 Ez teljes idejű szolgálat, de a rengeteg munka számtalan jutalommal és kedvezménnyel jár. Légy büszke, hogy szülő lehetsz, hiszen a világ legfontosabb munkáját végzed: a jövőt formálod. A jövő világa olyan lesz, amilyenné a mai szülők alakítják, aszerint, miként nevelik fel gyermekeiket.

6 Soha ne becsüld alá a gyereknevelést.
Tudtad, hogy az életben legfontosabb dolgokat egy gyerek öt éves kora előtt tanulja meg? Gondolj bele milyen fontos, hogy mire tanítod és neveled, ezekben az első élvekben. Ezért mondja a Biblia: „Tanítsd a gyermeket az ő útjának módja szerint, még mikor megvénhedik is, el nem távozik attól." (Példabeszédek 22:6).

7 Nem várhatsz a tanítással,
míg gyermeked eléri az öt éves kort. Minden egyes nap számít, minden amit gyermeked tanul a nap folyamán fontos. Te, mint szülő felelős vagy, hogy ne csak ruházd, etesd, védelmezd és vigyázz az egészségére, hanem azért is, hogy már gyermekként megismerje Isten Igéjét, igazságát, és élvezze a szeretetét.

8 Néhány szülő tévesen úgy gondolja, ha a gyerek tanulnia akar, tanuljon, ha nem, úgy is jó.
Bár nem helyes ráerőltetni a gyerekeket olyan dolgok megtanulására, ami nem érdekli őket, az igazság az, hogy a gyerekek szeretnek tanulni. Boldogabbak és elégedettebbek, amikor tanulnak, és szülői irányítás mellett többre képesek, mint magukra hagyva.

9 A szentírás szerint nem helyes gyermekünket szülői tanács és irányítás nélkül hagyni, mikor döntést kell hozniuk. "A vessző és dorgálás bölcsességet ad, de a szabadjára hagyott gyermek megszégyeníti az ő anyját." Példabeszédek 29, 15

10 A gyerekek agya olyan, mint egy
szivacs, magnó vagy számítógép: mindent ami körülötte történik magába szív, rögzít és feldolgoz. A gyerekeknek nem nehéz Jézust bemutatni. Kövesd a szíved! Saját szereteted, példád és történeteid irányítsák figyelmüket az Úrhoz.

11 „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket,
Jézus azt mondta, „Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Istennek országa.” Márk 10, 14 Arra vár, hogy legjobb barátjuk és Megváltójuk lehessen!

12 Isten segítsen, hogy jó gondviselői lehessünk
a legdrágább kincsnek, amit Tőle kaptunk... ...gyermekeinknek! További PowerPoint prezentációk:


Letölteni ppt "Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók"

Hasonló előadás


Google Hirdetések