Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs."— Előadás másolata:

1

2

3 Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs 18,14-15)Könyörgés Mindenható, örök Isten, te vagy híveid világossága. Áraszd jóságosan mennyei dicsôségedet az egész világra, hogy minden nép fölött felragyogjon tiszta fényed. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által,…

4 Első Olvasmány Sir 24,1-4.12-16 Az ószövetségi szent író úgy látja, hogy Isten a törvényben a bölcsesség adományát adta népének, s az nem más, mint az ô örök bölcsességének megnyilatkozása. Az újszövetségi kinyilatkoztatás azonban már ebben a bölcsességben a Fiúnak, az Igének az elôképét látta. Ô is közöttünk vett lakást, és Istennek tetszô életre oktat bennünket.

5 Zsoltár 147 Az Ige emberré lett, * és itt élt közöttünk. Jn 1, 14 Dicsérd Uradat, Jeruzsálem, * magasztald, Sion, Istenedet. Mert erôssé tette kapuid zárát, * és megáldotta benned fiaidat. Az Ige emberré lett, * és itt élt közöttünk.

6 Szent Lecke Ef 1,3-6.15-18 A Fiú megtestesülése az Atya örök gondolata és terve volt. Benne kiválasztott bennünket az üdvösségre, megadta a gyermekkéfogadás kegyelmét, hogy Krisztussal együtt dicsôítsük az ó irgalmát életünkben. De nekünk is imádkozni kell a bölcsesség és a kinyilatkoztatás kegyelméért, hogy adományait megértsük, s azokért állandóan hálát adjunk. Különösen értékelnünk kell a reményt, amelyet elénk tűzött, és az örökséget, amelyet biztosított gyermekeinek.

7 Alleluja (1 Tim 3,16) Dicsôség neked, Krisztus, akit hirdettek a pogány népeknek! * Dicsôség neked, Krisztus, akiben hittek világszerte!

8 Evangélium János 1,1-18 Az Ige testté lett, és közöttünk lakott. Kezdetben volt az Ige. Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ô volt kezdetben Istennél. Minden ôáltala lett, és nélküle semmi sem lett, ami lett. Ôbenne élet volt, és ez az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben világít, de a sötétség nem fogadta be. Föllépett egy ember, akit Isten küldött: János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ô volt a világosság, ô csak azért jött; hogy tanúságot tegyen a világosságról.

9 Könyörgés Urunk, Istenünk, felajánlott áldozati adományainkat szenteld meg egyszülött Fiad születésével: ez mutatja meg nekünk az igazság útját, és ez adja meg az örök élet reményét. Krisztus, a mi Urunk által.

10 Áldozási Ének Jn. 1,12 Azoknak, akik befogadták, hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek.

11 Áldozás utáni Könyörgés Kérve kérünk, Urunk, Istenünk: úgy fejtse ki hatását ez a szentség bennünk, hogy lemossa bűneinket, és betöltse tiszta vágyainkat. Krisztus, a mi Urunk által.


Letölteni ppt "Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések