Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„AZON A NAPON„AZON A NAPON MÁSODSZOR IS KINYÚJTJA KEZÉT AZ ÚR!” És. 11, 11.És. 11, 11. Mert: Mert: „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„AZON A NAPON„AZON A NAPON MÁSODSZOR IS KINYÚJTJA KEZÉT AZ ÚR!” És. 11, 11.És. 11, 11. Mert: Mert: „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN."— Előadás másolata:

1

2 „AZON A NAPON„AZON A NAPON MÁSODSZOR IS KINYÚJTJA KEZÉT AZ ÚR!” És. 11, 11.És. 11, 11. Mert: Mert: „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN ÖNMAGÁT ADTA A VILÁGÉRT!” „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN ÖNMAGÁT ADTA A VILÁGÉRT!” F.A. F.A.

3 „AZ ÚR LELKE NYUGSZIK RAJTA, A BÖLCSESSÉG ÉS ÉRTELEM LELKE, A TANÁCS ÉS ERŐ LELKE… NEM A LÁTSZAT UTÁN ÍTÉL, ÉS NEM HALLOMÁS UTÁN DÖNT, HANEM IGAZSÁGOSAN ÍTÉL, ÉS MÉLTÁNYOSAN DÖNT!” ÉS. 11, 2-4. ÉS. 11, 2-4. „A MEGREPEDEZETT NÁDAT NEM TÖRI EL, MERT A KEGYELEM LELKÉVEL MAGÁHOZ ÖLEL! A PISLOGÓ GYERTYABELET NEM OLTJA KI, HA ÉLETÉVEL HOZZÁ KÖZELÍT VALAKI.” - Mj -

4 „ … NEM HÁTRÁLTAM MEG, HAGYTAM, HOGY VERJÉK A HÁTAMAT. ARCOMAT NEM TAKARTAM EL A GYALÁZKODÁS ÉS KÖPKÖDÉS ELŐL. AZ ÉN URAM, AZ ÚR MEGSEGÍT ENGEM, EZÉRT NEM MARADOK GYALÁZATBAN, EZÉRT NEM MARADOK GYALÁZATBAN, TUDOM, HOGY NEM VALLOK SZÉGYENT.” TUDOM, HOGY NEM VALLOK SZÉGYENT.” ÉS. 50, 5-7. ÉS. 50, 5-7.

5 „ISTEN KEGYELEMBŐL TESZI A MAGA SZÁMÁRA „ISTEN KEGYELEMBŐL TESZI A MAGA SZÁMÁRA ELFOGADHATÓVÁ AZ EMBERT. ELFOGADHATÓVÁ AZ EMBERT. EZ ISTEN AJÁNDÉKA, AMIT JÉZUS KRISZTUSBAN EZ ISTEN AJÁNDÉKA, AMIT JÉZUS KRISZTUSBAN KAPHATUNK MEG. KAPHATUNK MEG. EZT JELENTI A MEGMENEKÜLÉS!” EZT JELENTI A MEGMENEKÜLÉS!” Rm. 3, 24. Rm. 3, 24. „ISTEN KEGYELME MIATT KELLETT „ISTEN KEGYELME MIATT KELLETT JÉZUSNAK MEGHALNIA MINDEN EMBERÉRT.” JÉZUSNAK MEGHALNIA MINDEN EMBERÉRT.” Zsid. 2, 9. Zsid. 2, 9.

6 „AZ ADÓSSÁGLISTÁT ISTEN ODASZEGEZTE A KERESZTRE. „AZ ADÓSSÁGLISTÁT ISTEN ODASZEGEZTE A KERESZTRE. TÖBBÉ MÁR NEM ÉRVÉNYES, TÖBBÉ MÁR NEM ÉRVÉNYES, MERT ISTEN VÉGÉRVÉNYESEN MERT ISTEN VÉGÉRVÉNYESEN ÁTHÚZTA.” ÁTHÚZTA.” Kol. 2, 14. Kol. 2, 14.

7 „ ITT VAGYOK URAM, SÓVÁRGOK BÉKÉÉRT ÉS MEGNYUGVÁSÉRT. „ ITT VAGYOK URAM, SÓVÁRGOK BÉKÉÉRT ÉS MEGNYUGVÁSÉRT. EZ VISSZHANGZIK LELKEMBEN… MERT TUDOM, EZ VISSZHANGZIK LELKEMBEN… MERT TUDOM, TE OLY MESSZIRE VETETTED BŰNEIMET, TE OLY MESSZIRE VETETTED BŰNEIMET, MINT NAPKELET VAN NAPNYUGATTÓL… MINT NAPKELET VAN NAPNYUGATTÓL…

8 KEGYELMES KARODBAN MEGNYUGVÁST TALÁLOK, MERT TE PONTOSAN TUDOD, MILYEN MESSZE VAN NAPKELET A NAPNYUGATTÓL, AZ EGYIK SEBHELYES KÉZ A MÁSIKTÓL…

9 BŰNÖM IDŐRŐL – IDŐRE KISZORÍTJA IGAZSÁGODAT, BŰNÖM IDŐRŐL – IDŐRE KISZORÍTJA IGAZSÁGODAT, JÉZUSOM! TUDOM, HOGY VÉREDDEL HÓFEHÉRRE MOSTÁL, JÉZUSOM! TUDOM, HOGY VÉREDDEL HÓFEHÉRRE MOSTÁL, SÖTÉTSÉGEMET – VILÁGOSSÁGGÁ VÁLTOZTATTAD. VÉRED ÁRÁN MEGVÁLTOTTÁL! ÖRÖK ÉLETET ADTÁL! … HAD’ SEGÍTSEN MINDEZ EMLÉKEZNI ARRA, HOGY JÉZUSNAK ÉNFELÉM IS KI VAN TÁRVA KARJA.” NAPKELETTŐL - NAPNYUGATIG… (részlet) NAPKELETTŐL - NAPNYUGATIG… (részlet)

10 VÁLTSÁG ( RÉSZLET ) ( RÉSZLET ) „ NEKI SEBEI VOLTAK, HOGY NEKÜNK NE LEGYENEK, „ NEKI SEBEI VOLTAK, HOGY NEKÜNK NE LEGYENEK, HOGY NEKÜNK NE ÉGJENEK, GYÓGYULVA HEGEDJENEK. HOGY NEKÜNK NE ÉGJENEK, GYÓGYULVA HEGEDJENEK. HORDOTT KESERŰ ÁTKOT, HOGY MI ÁTOKTÓL MENTEK. HORDOTT KESERŰ ÁTKOT, HOGY MI ÁTOKTÓL MENTEK. BŰNT, EGY VILÁGNAK SZENNYÉT, HOGY MI TISZTÁK ÉS SZENTEK, KEGYETLEN KÍNHALÁLT, HOGY MI ÉLŐK LEHESSÜNK. KEGYETLEN KÍNHALÁLT, HOGY MI ÉLŐK LEHESSÜNK. ÉS GYŰLÖLETBŐL ÁCSOLT, KEMÉNY KERESZTET HORDOTT, HOGY ÉS GYŰLÖLETBŐL ÁCSOLT, KEMÉNY KERESZTET HORDOTT, HOGY SZERESSÜNK, SZERESSÜNK, HARMADSZOR IS SZERESSÜNK! SZERESSÜNK, SZERESSÜNK, HARMADSZOR IS SZERESSÜNK!

11 VÁLTSÁG! S HA NEKÜNK MÉGIS VANNAK SEBEINK, MÉLYSÉGES MÉLYEK, BE NEM GYÓGYULÓK, MÉLYSÉGES MÉLYEK, BE NEM GYÓGYULÓK, BEHEGEDŐK, MEGINT KIÚJULÓK, BEHEGEDŐK, MEGINT KIÚJULÓK, VÉRES, HALÁLOS, SZÖRNYÜ SEBEINK… VÉRES, HALÁLOS, SZÖRNYÜ SEBEINK… MERT GYŰLÖLKÖDÜNK ÉS NEM SZERETÜNK… MERT GYŰLÖLKÖDÜNK ÉS NEM SZERETÜNK…

12 TISZTASÁG, SZENTSÉG, TISZTASÁG, SZENTSÉG, ÁLDÁS, SZERETET ÁLDÁS, SZERETET ÖRÖK ELÉRHETETLENÜL ÖRÖK ELÉRHETETLENÜL TÜNDÖKÖLNÉNEK A LÉTÜNK FELETT. TÜNDÖKÖLNÉNEK A LÉTÜNK FELETT. DE MIÉNK LEHET A TISZTASÁG, A SZENT, HALÁLON, POKLON DIADALMAS ÉLET. HALÁLON, POKLON DIADALMAS ÉLET. VAN VÁLTSÁG! VAN VÁLTSÁG! S VAN, HA NEM FOGADJUK EL - ÍTÉLET!” S VAN, HA NEM FOGADJUK EL - ÍTÉLET!” Túrmezei Erzsébet Túrmezei Erzsébet

13 Mert: „ ÉLET VOLT Ő, S AZ IGE, MIT MONDOTT SZÁJA, SZÁLLT JERUZSÁLEMBŐL – SZERTE A VILÁGBA! S HOGY NE MARADJON SENKI S HOGY NE MARADJON SENKI ELVESZETT, SZEGÉNY, ELVESZETT, SZEGÉNY, ÖNKÉNT ÖSSZETÖRT ÖNKÉNT ÖSSZETÖRT AZ ALABÁSTROM EDÉNY! AZ ALABÁSTROM EDÉNY! Így: ISTEN BENNÜNK IS Így: ISTEN BENNÜNK IS - MINT REPEDEZETT EDÉNYEKEN KERESZTÜL – - MINT REPEDEZETT EDÉNYEKEN KERESZTÜL – MUNKÁLKODHAT… MUNKÁLKODHAT…

14 „KEZEDBE TESZEM LE, URAM A SORSOM. „KEZEDBE TESZEM LE, URAM A SORSOM. VEDD A KEZEDBE, VIDD A KERESZTRE… FOGADD MAGADHOZ, KÖSD A KEGYELEMBE!” VEDD A KEZEDBE, VIDD A KERESZTRE… FOGADD MAGADHOZ, KÖSD A KEGYELEMBE!”H.Z.L.

15 …ÉS HULLOTT A VÉR, A SZENT, A DRÁGA, …ÉS HULLOTT A VÉR, A SZENT, A DRÁGA, KEMÉNY KŐRE, DURVA KERESZTFÁRA… KEMÉNY KŐRE, DURVA KERESZTFÁRA… DE MÉGSEM HIÁBA! DE MÉGSEM HIÁBA! A VÉRBEN AZ ERŐ, AZ ÉLET, A SZELLEM… A VÉRBEN AZ ERŐ, AZ ÉLET, A SZELLEM… LÁZADHATSZ-E HALÁL TE AZ ISTEN ELLEN? LÁZADHATSZ-E HALÁL TE AZ ISTEN ELLEN?

16 MIRE BÍBOR - FÉNYBEN JÖTT A HÚSVÉT HAJNAL, JÖTT A HÚSVÉT HAJNAL, VÉGETÉRT A CSATA DICSŐ DIADALLAL! ÍGY KEGYELME ÁLTAL VAN ÚJ ÉLETEM! ÉS Ő AZT AKARJA, „HOGY MEGISMERJEM ŐT, ÉS AZ Ő FELTÁMADÁSÁNAK EREJÉT!” ÉS AZ Ő FELTÁMADÁSÁNAK EREJÉT!”Fil.3:10.

17 „A SZENT SZELLEM CSODÁLATOSAN BEBIZONYÍTOTTA, HOGY JÉZUS AZ ISTEN FIA, AMIKOR ŐT A HALÁLBÓL FELTÁMASZTOTTA.” AMIKOR ŐT A HALÁLBÓL FELTÁMASZTOTTA.” Róm. 1, 4.Róm. 1, 4. Mert: Mert: HALÁLBÓL FELTÁMADOTT AZ ÉLET! HALÁLBÓL FELTÁMADOTT AZ ÉLET! ÉJSZAKÁBÓL ÖRÖK FÉNYRE LÉPETT, ÉJSZAKÁBÓL ÖRÖK FÉNYRE LÉPETT, MERT GYŐZÖTT MERT GYŐZÖTT AZ ÉLET!” AZ ÉLET!”

18 „KRISZTUSSAL EGYÜTT FEL IS TÁMASZTOTT,„KRISZTUSSAL EGYÜTT FEL IS TÁMASZTOTT, MERT HITTETEK HATALMÁBAN! ” Kol. 2, 12. Kol. 2, 12. „ÚJ ÉLETETEK PEDIG KRISZTUSSAL EGYÜTT „ÚJ ÉLETETEK PEDIG KRISZTUSSAL EGYÜTT ISTENBEN VAN ELREJTVE. ISTENBEN VAN ELREJTVE. KRISZTUS A MI ÉLETÜNK!” KRISZTUS A MI ÉLETÜNK!” Kol. 3, 3-4. Kol. 3, 3-4. „AMIKÉPPEN KRISZTUS FELTÁMADT A HALÁLBÓL AZ ATYA DICSŐSÉGE ÁLTAL, ÚGY MI IS ÚJ ÉLETBEN JÁRJUNK,.” Rm. 6, 4-5. Rm. 6, 4-5.

19


Letölteni ppt "„AZON A NAPON„AZON A NAPON MÁSODSZOR IS KINYÚJTJA KEZÉT AZ ÚR!” És. 11, 11.És. 11, 11. Mert: Mert: „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN."

Hasonló előadás


Google Hirdetések