Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A katolikus óvodák feladata a Hit évében III."— Előadás másolata:

1 A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Isten munkatársainak választott minket Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

2 „Krisztus szeretete sürget minket” (2 Kor 5,14 )
A II. Vatikáni zsinat tanítása az egyházi nevelési-oktatási intézményekről: A hit melegágya, A hitre nevelés fontos eszköze, A hívő családok hitbeli igényeinek kielégítője, A családi nevelés segítője a hitbeli növekedésben. „Krisztus szeretete sürget minket” (2 Kor 5,14 ) Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

3 A katolikus óvodákban érvényesülnek:
A nevelők személyisége, Kortársak hatásai. Lényeges feladatunk: Emberi alapok megteremtése, (A kegyelem a természetre épít) A hit alakulásának elősegítése. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

4 „Benne élünk, mozgunk és vagyunk”
(Szent Pál apostol) Élő kapcsolat az élő Krisztussal, A hit élményének átlelkendezése, Az élet gondozása, kibontakoztatása van ránk bízva, Családok hitbeli segítése – élmény legyen számukra az Egyházhoz, Krisztushoz való tartozás. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

5 „Krisztus szeretete sürget minket” (2 Kor 5,14 )
Meghívott vagyok, Isten különleges szeretettel fordul felém. Tagja vagyok az Egyháznak, Felelősségem az Egyházzal szemben. Feladatot kaptam, A felkészülési idő kihasználása. Küldött vagyok. Katolikus pedagógus vagyok – hirdetem-e az örömhírt, segítek-e másokat a hit útján? Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

6 A teremtés Mindennek a kezdete, Istenről beszél számunkra,
Isten a világ dolgaiból felismerhető. (Róm 1,20) Rejtőzködő az Isten, Jelzéseket adott – a próféták és a csodálatos események által Előkészítette Jézus belépését a történelembe Feladat, hogy a gyerekekhez közel vigyük a teremtés csodáját. Ennek lehetőségei: Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

7 Jézus Krisztusban jelent meg üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete
(Tit 3,4) Aki Jézussal találkozott, az a teremtő Istennel találkozott „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát…) Feladatunk Krisztus megismertetése a ránk bízottakkal – Emberré lett Isten – belépett a világba – Tanítása örömhír számunkra – Mini evangélium – Csodatettei – segít, bizonyítja istenségét is – Áldozata – mindent odaadó szeretet Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

8 Az Egyház Krisztus által alapított közösség
– Ő a fő, mi pedig tagjai vagyunk (vö 1 Kor 12,27) Hitelesen mutatja be és adja Jézust a világnak – Tanítás, – Szentségek kiszolgáltatása Amit Isten adni akar, azt az Egyházon keresztül nyújtja az emberiségnek – a megváltás gyümölcseit Feladataink Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.

9 Összegezve: Isten jelenléte a világban:
teremtés, Jézus Krisztus, Egyház A világra való rácsodálkoztatás A ránk bízottakat segítése az Egyház felé Vezetés a szentségi élet felé – Jézus Krisztus láthatatlan kegyelmének látható eszközei Katolikus szellemiség erősítése – katolikusok vagyunk Programlehetőségek Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport, február 14.


Letölteni ppt "A katolikus óvodák feladata a Hit évében III."

Hasonló előadás


Google Hirdetések