Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában"— Előadás másolata:

1 Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
Missziókonferencia, reggeli áhítat Balatonlelle, július 18. péntek

2 Felszólító igék Máté evangéliumában
Egy bibliai szakasz megértéséhez erre a három kérdésre kell válaszolnunk: Mit mond az Ige? Mit jelent az Ige? Mit üzen az Ige? Mit mond az Ige Istenről? Mit mond az Ige Istentől?

3 Felszólító igék Máté evangéliumában
Szerda: Kövess – Mt 4:19; Keress – 6:33; Kérj – 7:7. Csütörtök: Jöjj – Vedd fel – Tanuld meg – Mt 11:28-30. Péntek: Szolgálj – Mt 20:25-28; Vigyázz – 24:42-44; Menj el – 28:18-20.

4 Felszólító igék Máté evangéliumában
Szerdán erről tanultunk: Kövess, keress és kérj! (Mt 4:19; 6:33; 7:7) Jézus példáját követjük; első helyre tesszük életünkben; és ezzel a beállítottsággal bátran kérünk Istentől, aki válaszol az imáinkra. Tegnap pedig erről: Jöjj, vedd fel, tanuld meg! (Mt 11:28-30) Mondd el Jézusnak, hogy segítségre van szükséged; bármit megteszel, amit kér, még ha előbb nehéznek is tűnik; és gyakorold magad, hogy végül természetessé váljon.

5 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mt 20: – szolgálj „Jézus pedig előszólítván őket, monda: Tudjátok, hogy a pogányok fejedelmei uralkodnak azokon, és a nagyok hatalmaskodnak rajtok. De ne így legyen közöttetek; hanem a ki közöttetek nagy akar lenni, legyen a ti szolgátok; És a ki közöttetek első akar lenni, legyen a ti szolgátok. Valamint az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.”

6 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mt 20: – szolgálj „De Jézus magához hívta őket, és ezt mondta: Tudjátok, hogy a népek fejedelmei uralkodnak rajtuk, és a nagyok hatalmaskodnak rajtuk. De közöttetek ne így legyen: hanem a ki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a ti szolgátok, és a ki közöttetek első akar lenni, az legyen a rabszolgátok. Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért.”

7 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mt 24: – vigyázz   ”Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok. Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön. Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.”

8 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mt 24: – vigyázz   ”Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok! Azt pedig jegyezzétek meg: ha tudná a ház ura, hogy melyik őrváltáskor jön a tolvaj, virrasztana, és nem hagyná betörni a házába. Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok!”

9 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mt 28: – menj el „És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!”

10 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mt 28: – menj el „Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.”

11 Felszólító igék Máté evangéliumában
Szolgálj A világi nagyság és a bibliai nagyság. Krisztus követése. Vigyázz Állandó tudatos élet. Útra és elszámolásra készen. Menj el Ott ahol az emberek vannak. Kilépni a komfortzónából.

12 Felszólító igék Máté evangéliumában
Kapcsoljuk össze a három felszólítást: Szolgálj Jézus példáját követve, szolgálattal alapozd meg az önértékelésedet Vigyázz Állandóan légy kész elszámolni a rád bízottakkal Menj el Lépj ki a komfortzónából, hogy elérhesd az embereket

13 Felszólító igék Máté evangéliumában
Mit mond az Ige Istentől? Hogyan várjuk Jézus visszatérését? Szolgálj; vigyázz; menj el A többit Ő megteszi benned és általad!


Letölteni ppt "Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában"

Hasonló előadás


Google Hirdetések