Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Érzékenyítés Isten Szavára

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Érzékenyítés Isten Szavára"— Előadás másolata:

1 Érzékenyítés Isten Szavára
Nehémiás 8,1-12 Zsidók 1,1-4; 2,1-4; 3.fejezet

2 Szabad Európa Rádió

3 Miért volt olyan fontos?
A teljes média az államhatalom kezében volt Tudtuk, hogy hazudnak Szerettünk volna hallani valami igazat valami hiteleset

4 Szellemi értelemben nagyobb a tét
„Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalmában van.” „Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, a világ viszont teljesen a gonoszságban fetreng.” 1.János 5,19 Az örök életünk múlik az Isten Szavához való viszonyulásunkon

5 Amikor be volt árazva a hit
Biblia, lelki irodalom, Monte Carlo (nem a kaszinói miatt volt híres) A hit ma is be van árazva, csak nem látványosan

6 Saul és Dávid bűnbánata
Az Isten Szava iránti érzékenység története mind a kettő megkeményedett mind a kettő elbukott mind a kettőhöz időben szólt Isten hol van akkor a különbség?

7 Érzékenység az Isten Szava iránt
A nehémiási történet: „Az Úrnak, a ti Isteneteknek szent napja ez. Ne gyászoljatok, és ne sírjatok! Ugyanis az egész nép sírva hallgatta végig a törvény szavait.” Neh 8,9

8 Érzékenység az Isten Szava iránt
Niniveiek története: Ninive lakosai azonban hittek Istennek, böjtöt hirdettek, és zsákruhát öltött a város apraja-nagyja. Amikor ez a hír eljutott Ninive királyához, fölkelt a trónjáról, levetette magáról díszruháját, zsákruhát öltött magára, és hamuba ült. Azután kihirdették Ninivében… Öltsön zsákruhát ember és állat, kiáltsanak teljes erővel Istenhez, térjen meg mindenki a maga gonosz útjáról, és hagyjon fel erőszakos tetteivel!Ki tudja, talán felénk fordul és megszán az Isten, megfékezi izzó haragját, és nem veszünk el!

9 Érzékenység Isten Szava iránt
Ezékiás története: „Így szól az ÚR: Rendelkezz házadról, mert meghalsz, nem maradsz életben! Ezékiás erre arcát a fal felé fordítva imádkozott az ÚRhoz, és ezt mondta: Ó, URam, ne feledkezz meg arról, hogy én híven és tiszta szívvel jártam a színed előtt, és azt tettem, amit jónak látsz! És Ezékiás keservesen sírt.”

10 Megkeményedés és érzékenyítés
Nebukadneccár története: „Így szólt a király: Ez az a nagy Babilon, amelyet én építettem királyi székhellyé hatalmam teljében, fenségem dicsőítésére! Alighogy kimondta a király ezeket a szavakat, egy hang hallatszott az égből: Neked szól ez az üzenet, Nebukadneccar király! Elvesztetted királyságodat! Száműznek az emberek közül, a mezei vadak közt tanyázol, füvet eszel, mint az ökrök, és hét időszak múlik el fölötted, amíg el nem ismered, hogy az emberek királyságán a Felséges uralkodik, és annak adja, akinek akarja.

11 Érzékenyítés és megkeményedés
Júdás története

12 Folyamatos érzékenység az Ige iránt
Pál apostol: „Pedig ha dicsekedni akarnék, nem lennék esztelen, mert igazságot mondanék, de mérséklem magamat, hogy valaki többnek ne tartson, mint aminek lát, vagy amit tőlem hall, még a kinyilatkoztatások különleges nagysága miatt sem. Ezért tehát, hogy el ne bizakodjam, tövis adatott a testembe: a Sátán angyala, hogy gyötörjön, hogy el ne bizakodjam.” 2. Kor 12,6-7 

13 Isten leghatalmasabb szava
JÉZUS KRISZTUS A Zsidókhoz írt levél üzenete

14 VEDD KOMOLYAN MERT NEM FOG MINDIG SZÓLNI!
Isten szavának ideje van: MA A megtérés nem programozható. Nem akkor térünk meg amikor akarunk, hanem akkor amikor szólít: MA HA AZ Ő SZAVÁT HALLOD, NE KEMÉNYÍTSD MEG A SZÍVEDET!

15 Gondolatok kérdések a kiscsoportos beszélgetésekhez
Isten Igéje sokféle zavaró adás között érkezik hozzánk. - Mik a te leggyakoribb zavaró adóid amik megkeményítik a szívedet? Hogyan tudnád ki iktatni és felszámolni ezeket? Isten sok dolgot használ arra, hogy érzékenyítsen az Ő szavára. - Mik azok az események amik által Isten most éppen téged érzékenyít? Pál apostolt a betegsége folyamatosan érzékenyítette és alázatban tartotta. Előbb azt kérte, hogy Isten vegye el később megértette, hogy ez egy kegyelmi állapot ami miatt folyamatosan Istentől függ. Van esetleg ilyen a te életedben is?


Letölteni ppt "Érzékenyítés Isten Szavára"

Hasonló előadás


Google Hirdetések