Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az alkalmazott szeretet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az alkalmazott szeretet"— Előadás másolata:

1 Az alkalmazott szeretet
I. Kor 9, 19-23

2 Persze, hogy sok a hibám, ha benned kevés a szeretet!
C. H. Spurgeon

3 A csak vallásos ember a maga szemével nézi a másikat, a maga eszével mérlegeli, a maga fülével hallja a másikat. Az empátiával szerető tanítvány annak a szemével nézi azt az embert, akire néz, annak a szívével érez, aki előtte ül, annak az eszével kísérel meg gondolkodni, akivel beszél. Ez az empátia. Megpróbálok én lenni ő.

4 19 Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek. 20 A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő - pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt -, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket. 21 A törvény nélkülieknek törvény nélkülivé lettem - pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek -, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket. 22 Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. I. Kor 9

5 A názáreti meggyengítette az emberiséget azzal, hogy szüntelenül a szeretetről prédikált. A szeretetben nincs erő, a gyűlöletben van erő, az Übermensch ne szeressen, az Übermensch gyűlöljön.

6 Addig terjed az ismeretünk, ameddig a szeretünk!

7

8 Egyre inkább szeressünk, és egyre többet fogunk tudni
Egyre inkább szeressünk, és egyre többet fogunk tudni. Tudjuk az élet, a halál és az Isten titkát, aki azért szeret, mert ismer, és azért ismer, mert szeret.


Letölteni ppt "Az alkalmazott szeretet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések