Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Győzelem a harag felett. A harag öl. Dr. Redford Williams rámutat arra, hogy a kortizon nevű stressz hormon, amely a haragot táplálja, szó szerint.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Győzelem a harag felett. A harag öl. Dr. Redford Williams rámutat arra, hogy a kortizon nevű stressz hormon, amely a haragot táplálja, szó szerint."— Előadás másolata:

1 Győzelem a harag felett

2

3

4 A harag öl. Dr. Redford Williams rámutat arra, hogy a kortizon nevű stressz hormon, amely a haragot táplálja, szó szerint szétfeszíti az ereket, károsodást okozva az artériákban. A folyamatos harag meggátolja a gyógyulási folyamatokat, így ha a károsodás már fennáll, egyetlen dühkitörés végzetes szívrohamot idézhet elő.

5 A megoldatlan érzelmi fájdalmak pusztítóan hatnak az immunrendszerre, a szívműködésre, a hormonszintre és más fiziológiai funkciókra. Meg kell békülnünk a múltunkkal, mert szó szerint az életünk múlhat rajta! Dr. Harold Bloomfield

6

7 Egy Los Angeles-i szervezet úgynevezett „bocsánatkérő vonalat” működtet. Megadja a betelefonálóknak azt a lehetőséget, hogy megvallják a bűneiket csupán egy telefonhívás áráért. A legutóbbi számítások szerint körülbelül napi 500 hívásuk van Emberek, akiknek elegük van az egyházakból; emberek, akik azt hiszik, Isten lemondott róluk; emberek, akik próbálnak békére lelni ez mondva: „sajnálom, amit elkövettem!”

8 C. S. Lewis írta: Keresztyénnek lenni azt jelenti: megbocsátani a megbocsáthatatlant, mert Isten is megbocsátotta a bennünk levő megbocsáthatatlant. Van, aki azt mondja, úgy érzi, nem tud megbocsátani. Ám a megbocsátás nem egy érzés, hanem egy döntés!

9

10 „Imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket!” (Lk 6, 28). Nehéz tovább haragudni valakire, akiért imádkozol. Jézus tovább megy: „Áldjátok azokat, akik átkoznak…” Íme, ez Isten útja. Próbáld ki! Működik.

11 A megbocsátás azt jelenti, hogy nem akarunk tovább áldozatok maradni. Ha nem tartunk haragot, vagy nem állunk bosszút, azzal megszabadulunk bántóink hatalma alól. Amikor viszont nem bocsátasz meg, ártasz a másiknak is, de leginkább magadnak. Elveszíted az élet örömét. A meg nem bocsátás ott lebeg fölötted, akár egy felhő, és kihat mindenre, amit teszel. De amikor megbocsátasz, békét és felépülést hozol annak, akinek megbocsátottál és magadnak is.

12

13 A szeretet olyan választás, aminek ára van. A szeretet idődbe, pénzedbe, önmegtagadásodba kerül. Ha arra vársz, hogy Isten szeretete hirtelen elborítson és valami lebegő mennyei lénnyé változtasson, aki egész életén át csodálatos, szeretettől áthatott tetteket hajt végre mások javára, felejtsd el! Szeretni annyi, mint saját világodat odaszegezni a keresztre, és másokat helyezni az első helyre.

14


Letölteni ppt "Győzelem a harag felett. A harag öl. Dr. Redford Williams rámutat arra, hogy a kortizon nevű stressz hormon, amely a haragot táplálja, szó szerint."

Hasonló előadás


Google Hirdetések