Készítette: Bíró Zoltán Budapest, 2017 június 14.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Én így tanítanám a tabulátorok használatát…
Advertisements

Készítette: Kosztyán Zsolt Tibor
Weblapkészítési tudnivalók 2: Útmutató az elnevezésekhez Pék Ágnes © 2009.
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Játékvezetők teendői mérkőzés előtt, közben és után
Felkészülés a évi országgyűlési képviselő-választásra
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATI ÜGYINTÉZÉSHEZ
Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz
A LEADER és a közigazgatás Készítette: Dr. Tóth Andrea.
Elektronikus vezetési karton
Elektronikus kérelem benyújtás
Kétértékűség és kontextusfüggőség Kijelentéseink igazak vagy hamisak (mindig az egyik és csak az egyik) Kijelentés: kijelentő mondat (tartalma), amivel.
AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA Június 04.
A pénz biztonsági elemei
… 20on alúliaknak tilos ! A kockázatok és mellékhatások tekintetében, kérjük olvassa el e terméken található tájékoztatót,tartsa be vagy kérdezze meg ifjúságát!
A helyi népszavazás és helyi népi kezdeményezés április 6. Előadó: Dr. Csonka Ernő Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Helyettes Államtitkár,
Microsoft Excel 2. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Képek beillesztése. A beszúrandó képnek abban a mappában kell lennie, ahol a html oldalad forráskódja található! Először mindig a képet szúrjuk be, majd.
Az egyéni vállalkozás.
Tanulási – Vizsgázási Útmutató
XChanger. org regisztráció, és pénzküldés A regisztrációhoz Kattints ide! A regisztrációhoz Kattints ide!
Egyszerűsített honosítási eljárás
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS
Webprogramozó tanfolyam
Hazai vámhatósági tapasztalatok és legjobb gyakorlatok az AEO-kal való együtt működés terén Konopás András százados2014. június 24. NAV KAVIG Konopás András.
Állampolgári jogok és kötelességek
e-Portfólió bemutatása hallgatók számára
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
A munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb munkavédelmi ismeretek
Projektirányítás – kifejtős kérdések Feladatsor. 1. Adja meg a PCM szakaszait!
‘08 bevallás önellenőrzése, helyesbítése UJTB program esetén
A választási feladatok ellátásával összefüggő aktuális információk Jegyzői Értekezlet december 3.
CÍM Minta Béla Alcím osztályvezető június 11. A lóútlevél kiadásának folyamata, szükséges dokumentumai Just Ágota NÉBIH Lóútlevél Iroda Május.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
Gyakorlat. postafiók készítése: 1. Nyissuk meg a oldalt! 2. Válasszuk a Fiók létrehozása gombot! 3. Töltsük ki az űrlapot! 4. A nyitólap.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Formai és stiláris elemei
A KÖZJEGYZŐI FIZETÉSI MEGHAGYÁSOS ELJÁRÁS.  A közjegyző jogszolgáltató hatósági tevékenysége  Az eljárás kereteit biztosítja  Érdemi igazságszolgáltatást.
Pályázati információs nap Június 15.
Fülemüle informatika tehetségkutató verseny
Hagyja Margie-ra a következő téli vakáció megtervezését!
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
Úton az elektronikus levéltár felé
KBSZ ÚJ BEJELENTŐ FELÜLETÉNEK BEMUTATÁSA
A diákigazolvány igénylés menete
- Regisztrációs útmutató -
Önértékelési projektterv
Országos szakképzési tanévnyitó igazgatói értekezlet 2010/2011. tanév
2017 – Mobilitási pályázatok (KA1) >> Pályázati űrlap (2017)
Munkanapló – Beiratkozási napló
Őszintén az archiválásról
LAKCÍMKÁRTYA IGÉNYLÉSE
LL(1)-elemzés az LL(1)-elemzők már jobbak az előzőeknél, bár nem fedik le a programozási nyelvek szükségleteit alapötlet: a levezetés következő lépéséhez.
5 tipp a munka egyszerűsítésére
2016. december 2., EU ETS szakmai konzultációs nap
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
DARUS a gyermekekért.
Barcsák Marianna KPSZTI
Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ
Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!
Cache példák 2019 (IMSC).
GDPR szakmai nap május 9..
Előadás másolata:

Készítette: Bíró Zoltán Budapest, 2017 június 14. Kitöltési útmutató a szabad december 24-e népszavazás aláírásgyűjtő ívéhez (Belföldi aláírásgyűjtés esetén) Készítette: Bíró Zoltán Budapest, 2017 június 14.

1. Az aláírásgyűjtő helyen a következő dokumentumok legyenek ott: NAIH-118870/2017 számú határozatának másolata. (Mappába elrakva) Amely dokumentum a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatvédelmi nyilvántartásba vételéről szól. Erre azért van szükség, mert bárki jogosan érdeklődhet a személyes adatainak felhasználásának jogszerűsége miatt. Ez a dokumentum bizonyítja, hogy a személyes adatait jogszerűen elkérhetjük. Nemzeti Választási Bizottság 70/2017 számú határozatának másolata. (Mappába elrakva) Jog szerint nincs szükség erre, de ha bárki kötekedne, meg lehet Neki mutatni, hogy NVB által hitelesített a kezdeményezés. Elképzelhető, hogy párhuzamos aláírásgyűjtés lesz máshol, bármely más ok miatt, ez segít az egyértelmű megkülönböztetésben. Együttműködési megállapodás kivonata a népszavazás kezdeményezője mint szervező, és az aláírásgyűjtést ténylegesen végző szervezet között. (Mappába elrakva) Aláírásgyűjtő ívek. Csak és kizárólag az Nemzeti Választási Iroda az NVI által kiadott ívek használhatóak! Tilos az Íveket másolni! Az NVI szerint nem is lehet, mert olyan biztonsági elemeket tartalmaz amelyek színazonosan másolhatatlanok. Abban az esetben, ha egy aláírásgyűjtő helyen elfogynak az ívek, akkor ott abba kell hagyni az aláírásgyűjtést.

2. Az aláírásgyűjtés helyénél következő eszközöknek kell ott lenniük: Az üres kitöltetlen ívek tárolására , illetve a kitöltött ívek tárolására szolgáló bármilyen dolog. Pl. mappa. Az íveket óvni kell, minden egyes ív elvesztése ellopása esetén a népszavazás kezdeményezőjét, vagy mást megbírságolnak ívenként 1000 forinttal. Több jó minőségű vékonyan fogó, nem folyató kék színű toll. Minimum egy olyan asztal, asztalka amelyen az ívet ki lehet tölteni. 3. Elvárások az aláírásgyűjtő személy iránt: Választójoggal rendelkező magyar állampolgár legyen. Aki már betöltötte a 18. életévét. Bíróság a választójog gyakorlásából nem zárta ki. Az aláírásgyűjtő személynél legyen ott a saját lakcímkártyája és személyigazolványa. 4. Az aláírásgyűjtő ív kitöltésének lépései: 4/1Melléklet az ív MINTA képe. (ez csak egy MINTA)

Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen? MINTA

4/2 Az aláírásgyűjtést végző személy 1 azaz 1 db ívet vegyen elő az üres kitöltetlen ívek közül, ne legyen több üres ív előtte. 4/3 Az aláírásgyűjtő személy az ív alsó sorát töltse ki, olvashatóan, nyomtatott betűkkel a saját adataival. 4/3/1 A saját személyigazolványán, vagy lakcímkártyáján szereplő nevét jól olvashatóan írja be az ív lábrészébe található aláírásgyűjtő polgár neve mezőbe. Ha hosszú a neve akkor apró betűvel írja a mezőn belül két sorba. Ha két keresztneve is van, akkor elegendő az első keresztnevét beírni. 4/3/2 Lakcímkártyájának hátoldalán található személyi azonosítóját írja be az ív lábrészében található „személyi azonosító” mezőbe. FIGYELEM: mind a 11 számjegyet be kell írni! 4/3/3 Saját maga írja alá az „aláírása” mezőben.

4/4 Támogató aláírás gyűjtése. 4/4/1 Kérdezze meg a támogató személytől, hogy nála van-e a lakcímkártyája és a személyigazolványa? Idősek esetén a régi típusú könyvecske formájú személyazonosító igazolványa? Ha támogató személy nem tudja magát iratokkal igazolni, akkor udvariasan utasítsa vissza a támogatót, és kérje meg Őt, hogy hozza el. Ha reklamál a támogató jelölt, akkor mondja el, hogy a támogató aláírások kb. ötöde hibás szokott lenni, amelynél a fő ok a hibásan kitöltött személyi azonosító.

4/4/2 Kitöltéshez szükséges adatok leellenőrzése lakcímkártya és személyigazolvány megléte esetén: 4/4/2/1 Kérje el a támogató személytől a két okiratot és helyezze maga elé az asztalkára. 4/4/2/2 Ellenőrizze le, hogy a lakcímkártya és a személyi igazolvány azonos embertől származik-e? 4/4/2/3 Mindkét dokumentumot fordítsa hátlappal maga elé, úgy, hogy azok mozgatása nélkül látni lehessen a támogató személy nevét, személyi azonosítóját, és anyja születéskori nevét is.

4/4/2/3 Az alábbi ábrának megfelelően írja be egy sorba a támogató adatait. Családi és utónév olvasható kitöltése: nyomtatott betűkkel! Hosszú név esetén apró betűvel írjon, illetve egy mezőn belül két sorba. Két keresztnév esetén elég, ha az első keresztnevet írja be. Személyi azonosítóhoz írja be mind a 11 számjegyet. Anyja születéskori családi és utóneve: nyomtatott betűkkel! (Ha a támogató ragaszkodik a saját kitöltéshez, akkor engedje, de vigyázzon a pontos kitöltésre!) 4/4/2/4 Saját kezű aláíráshoz a támogató saját aláírása szükséges, ezért adja át Neki a tollat az aláírás idejére, és mutassa meg, hogy hova írja alá. Ezt követően köszönje meg az aláírást és adja vissza az iratokat.

4/4/3 Kitöltés ha csak lakcímkártya van. A lakcímkártyát forgassa 4/4/3 Kitöltés ha csak lakcímkártya van. A lakcímkártyát forgassa. A két oldalon megtalálja a kitöltő nevét, személyi azonosítóját és az anyja nevét. 4/4/4 Kitöltés régi típusú könyvecske formájú személyi azonosító igazolvány esetén. Lapozni kell. Meg kell keresni a kitöltő saját nevét, anyja születéskori nevét, és a személyi azonosító számát. Amely személyi azonosító számot, régen személyi számnak neveztek. Addig ne kezdje el kitölteni az ívet amíg mind a három adatot meg nem találja. 4/4/5 Hibás kitöltés esetén: Nincs baj, hagyja félbe a kitöltést, húzza ki a már beirt adatokat, ezt követően a következő sorba újból kezdje el beírni az adatokat. 4/5 Az íven 15 sor van, törekedjen arra, hogy mind ki legyen töltve, ugyanis az ívek száma korlátozott. Ha nem lehet mind kitölteni, mert nincs annyi jelentkező akkor nincs gond, az ív jó akkor is ha pár sor van kitöltve. 4/6 A 15 sor kitöltését követően az ívet vegye le az asztalkáról, és tegye el azt egy mappába, ezt követően vegye elő a következő ívet.

5. Konfliktuskerülés 6. Válsághelyzet Soha se kezdjen el veszekedni az esetlegesen kötözködő emberekkel, hagyja rájuk. Vigyázzon arra, hogy senkit se bántson meg vallási meggyőződése miatt, vannak olyan vallások amelyek tiltják karácsony megünneplését. 6. Válsághelyzet Abban az esetben ha az ívek kitöltése során bármilyen támadás érné, vagy bármely más olyan atrocitás amely az üres, vagy kitöltött ívek elveszítéséhez, megsemmisüléséhez vezet, azonnal értesíteni kell a rendőrséget. Az esetről készüljön rendőrségi jegyzőkönyv. Illetve az NVB-nél is be kell jelenteni a támadást.