Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete"— Előadás másolata:

1 Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete
Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség 2018. szeptember 04.

2 HACS – Helyi Akciócsoport
A CLLD (Community-led Local Development) keretében a helyi közösségeknek lehetőségük nyílt az EU Rendelet és a TOP 7. prioritása feltételeinek megfelelő helyi fejlesztési stratégia kialakítására, amely teret biztosít a helyi társadalom megújítására, a helyi közösségek szervezésére, tudatosságának fokozására. A prioritástengely azt célozza, hogy kísérleti jelleggel, a jogosult városokban a helyi lakosság, a civil szervezetek, a vállalkozások és az önkormányzatok együttműködésével, illetve kezdeményezésére integrált, közösségfejlesztést és helyi identitástudatot elősegítő, elsődlegesen kulturális és közösségi tartalmú, a helyi gazdaságfejlesztést támogató stratégiák készüljenek, amelyek alapján helyi fejlesztési programok valósulnak meg a jövőben. Az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség (továbbiakban: HACS) ezen programnak a keretein belül helyi pályázati felhívásokat hirdet meg, meghatározza a támogatást igénylők körét, a támogatási kérelmek benyújtásának módját és határidejét. Kérjük, a támogatási kérelem benyújtása előtt legyen szíves tanulmányozni e dokumentumot, mely a helyi támogatási kérelmek helyes formában történő benyújtását szolgálja!

3 Támogatási kérelem adatlap
A helyi támogatási kérelmet a helyi felhívás mellékletét képező helyi támogatási kérelem adatlapon kell elkészíteni, amely elérhető az alábbi elérhetőségen keresztül: Kérjük, mielőtt a helyi támogatási kérelem adatlap kitöltéséhez kezdenének, legyenek szívesek a mellékelt kitöltési útmutatót is áttanulmányozni. Hogyha a kitöltési útmutató átvizsgálását követően is kérdése maradna, kérjük, legyen szíves felkeresni a Helyi Akciócsoport munkaszervezetét.

4 Formai előírások A helyi támogatási kérelmet 1 elektronikus adathordozón (doc, xls, pdf-fájl formátumban, kizárólag CD/DVD lemezen), valamint az aláírásokkal ellátott dokumentumokat (helyi támogatási kérelem adatlap, nyilatkozatok) 1 eredeti papír alapú példányban nyújtsa be zárt csomagolásban postai küldeményként. Ha személyesen kívánja benyújtani a dokumentumokat, természetesen erre is van lehetősége, ebben az esetben kérjük, legyen szíves az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség címére befáradni: 4300 Nyírbátor, Szabadság tér 7. Ügyeljen arra, hogy a benyújtott papír alapú és elektronikus dokumentáció teljes mértékben azonos legyen. Fontos, hogy a helyi támogatási kérelem összeállítása során, figyelemmel legyen a helyi felhívás 6. pontja szerinti csatolandó mellékletek listájára!

5 Kérelemkezelés folyamata
Miután élt lehetőségével és benyújtotta a támogatási kérelem adatlapot, megtörténik az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség munkaszervezete által az iratok iktatása. Azt követően, hogy az iktatási folyamat lezajlott, a beérkezésről a támogatást igénylő értesítése 5 napon belül végbemegy, míg az ezt követő jogosultsági ellenőrzés a beadástól számítottan 10 nap alatt valósul meg. Ha a formai ellenőrzés után, a benyújtott támogatási kérelem hiánypótoltatható hibát tartalmaz, a hiánypótlásról értesítést indít útnak a HACS munkaszervezete. A hiánypótlás teljesítésére 5-15 nap áll rendelkezésére a támogatást igénylőnek. Amennyiben a hiánypótlás elfogadható, megkezdődhet a támogatási kérelem tartalmi értékelése. Itt lehetőség kínálkozik a tartalmat illetően tisztázó kérdés feltételére a munkaszervezet részéről, abban az esetben, ha a támogatási kérelem bizonyos tartalmi elemei nem egyértelműek. Miután a Helyi Akciócsoport értékelte a támogatási kérelmet, azt, a Helyi Bíráló Bizottság elé terjeszti, akik döntést hoznak a támogatási kérelem támogatására, benyújthatóságára vonatkozóan. Pozitív elbírálás esetén történhet meg a teljes támogatási kérelem benyújtása az Irányító Hatóság részére, az erre kialakított elektronikus kitöltő programon keresztül. Erre a HACS támogatásra irányuló döntési javaslatának közlésétől számítottan 30 nap áll rendelkezésre. A támogatási kérelem végső ellenőrzését követően megtörténik a támogatást igénylő értesítése a támogatási kérelem támogatásáról vagy elutasításáról.

6 Ügyfélszolgálat elérhetősége
Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség helyi akciócsoport ügyfélszolgálathoz a 06/ vagy a 06/ telefonszámon, ahol hétfőn és csütörtökön 12 órától 16 óráig, szerdán 8 órától 12 óráig fogadják hívását. Kérjük, kövesse figyelemmel a felhívással kapcsolatos közleményeket az Együtt Nyírbátorért Helyi Közösség, honlapján, ahol a HACS ügyfélszolgálat elektronikus elérhetőségeit is megtalálhatja!


Letölteni ppt "Helyi támogatási kérelmek benyújtásának ügymenete"

Hasonló előadás


Google Hirdetések