Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER."— Előadás másolata:

1 Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER

2 A pályázat benyújtásának feltételei 1. MVH regisztrációs szám (igénylés: G001-es lap, területileg illetékes MVH) 2.Helyi Bíráló Bizottság (HBB) támogató nyilatkozata (2011.szeptember 29-ig lehet ajánlott vagy tértivevényes küldeményként benyújtani a LEADER HACS-hoz, vagy személyesen (átadás-átvételi formanyomtatvánnyal együttesen)) Jogcímenként max. 3 db pályázat. Egy időszakban egy pályázó egy célterüeltre egy pályázatot nyújthat be. A pályázat kötelező részei: pályázati adatlap, HBB támogató nyilatkozat, a LEADER jogcímrendeletben meghatározott kötelező mellékletek, formanyomtatványok, a célterülethez kapcsolódóan előírt, formanyomtatványok, nyilatkozatok, dokumentumok.

3 Támogathatóság, szankció Max. támogatási összeget nem haladhatja meg a megítélt támogatás. Ha a min. támogatási összeget nem éri el az igényelt összeg, nem támogatható a pályázat. A pályázat a befogadás után saját felelősségre megkezdhető. A vállalt kötelezettség nem teljesítése esetén, amennyiben a nem teljesítés pontszámvesztést eredményezne, az ügyfél az adott értékelési szempont vonatkozásában pontonként a jóváhagyott támogatási összeg 2 %-ának megfelelő összeget köteles visszafizetni.

4 A HBB feladata Szűrőként biztosítja, hogy a benyújtott pályázat illeszkedjen a Helyi Vidékfejlesztési Stragégiához (HVS). Feladata: a pályázatnak a LEADER HACS által megfogalmazott LEADER kritérium rendszerhez való illeszkedés vizsgálata. Az ügyfél a „Projekt adatlap” nyomtatványt nyújtja be a LEADER HACS-hoz. A nem formanyomtatványon benyújtott projekt javaslat elutasításra kerül. Hiánypótlás: 5 munkanap. A LEADER HACS a benyújtástól számított 3 munkanapon belül felszólítja az ügyfelet. A HBB ülései nyilvánosak az egyesület tagsága azon részt vehet. A döntésről a döntést követő 5. munkanapig postai úton, vagy a hivatalos formanyomtatvány szkennelt változatának elektronikus továbbításával tájékoztatja a HACS az ügyfelet. Elutasított nyilatkozat esetén: az ügyfél jogosult a projekt javaslat átdolgozásának újbóli benyújtására az utolsó HBB ülést megelőző 5. napig. A HVS illeszkedést tartalmazó okiratot a LEADER HACS ajánlott levélként megküldi az ügyfélnek a döntést követő 5 napon belül. Fellebbezés: a döntés kézhezvételétől számított 5 napon belül a HACS munkaszervezetéhez (formanyomtatványon)


Letölteni ppt "Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER."

Hasonló előadás


Google Hirdetések