Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!"— Előadás másolata:

1 Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!

2 VISSZAPILLANTÓ Mi volt a legjobb pillanatod az Erasmus+ szakmai gyakorlat alatt? Mi volt a legnagyobb félelmed a kiutazás előtt? A „visszapillantó” játék lényege a hangolódás, illetve a nemzetközi tapasztalathoz kapcsolódóan a szakmai és személyes kompetenciák fejlődésének átgondolása. A tanulók a számukra kinyomtatott, a fenti kérdéseket tartalmazó lapra írják fel saját válaszaikat, amelyek az előadás későbbi szakaszában emlékeztetőül szolgálnak számukra, és segítséget nyújtanak készségeik és kompetenciáik fejlődésének felismeréséhez. A válaszokat nem szükséges közösen megbeszélni, de kisebb számú csoportnál lehetséges. Mi volt a legnagyobb szakmai sikerélményed a gyakorlat alatt? Mi a legfontosabb dolog, amit megtanultál magadról a munkával kapcsolatban?

3 Milyen dokumentumokra lesz szükséged álláskereséskor?
Melyik mire való? önéletrajz nyelvvizsga motivációs levél bizonyítvány jogosítvány, alkalmassági, erkölcsi bizonyítvány mobilitási igazolvány portfólió

4 Önéletrajz, motivációs levél, portfólió
Az álláskeresés alapdokumentuma, amelyben bemutatod végzettségeidet, tapasztalataidat és készségeidet. önéletrajz motivációs levél A személyiségedre, céljaidra rámutató dokumentum, amely árnyalja az önéletrajz alapján kialakult képet. Egyéb dokumentumok, amelyek a pályázatodat erősítik: szakmai munkáidról készült képek, ajánlások stb. portfólió

5 Önéletrajz, motivációs levél, portfólió
Ezeket a dokumentumokat te állítod össze! … ezért ne feledkezz meg az Erasmus+ szakmai gyakorlatodról! motivációs levél portfólió

6 Önéletrajz Egy jó önéletrajz összeállításához a formára és a tartalomra is figyelned kell. Nézzünk meg néhány hibát, amelyeket odafigyeléssel és ellenőrzéssel könnyen elkerülhetsz !

7 Önéletrajz Bármilyen típusú önéletrajzot használsz, a személyes adataidat fel kell tűntetned: Figyelj rá, hogy elérhetőségeid ( , telefonszám) helyesen legyenek megadva! Az címed lehetőleg a nevedből álljon, semmiképpen se legyen vicces vagy komolytalan! Nem kell minden adatodat leírnod (pl. teljes születési dátum, pontos lakcím)! A fotóra is figyelj! Bulifotók kizárva! A képen legyen jól látható az arcod, de az arckifejezésed legyen semleges!

8 Önéletrajz Könnyebb összeállítani az önéletrajzodat, ha már van szakmai tapasztalatod, de nem mindegy, hogyan mutatod be: A cég neve és a pozíciód megnevezése önmagában nem árul el sokat arról, hogy milyen feladatokat végeztél el. Törekedj a konkrétumok megmutatására! Gondolj az Erasmus+ szakmai gyakorlatodra munkatapasztalatként!

9 Önéletrajz szakmai tapasztalatként:
Hol helyezd el benne az Erasmus+ szakmai gyakorlatodat? szakmai tapasztalatként: Europass mobilitási igazolványodban megtalálod a külföldön elvégzett feladataid listáját! Legnagyobb szakmai sikerélményed is ide kerülhet!

10 Önéletrajz A tanulmányaid bemutatásakor nem az óráidat kell felsorolnod, hanem azokat a területeket, amelyekben jártas vagy (és érdekelnek is): Ha már végeztél, a kezedben van Europass bizonyítvány kiegészítőd, amelyből ötletet meríthetsz!

11 Önéletrajz Készségeidről se feledkezz meg! A munkaerőpiac nem csak az iskolában megtanult tudásra, hanem a képességeidre is kíváncsi, ezért ezeket fogalmazd meg, de kerüld a kliséket! Az Erasmus+ szakmai gyakorlatod során a készségeid fejlődnek! Gondold végig, melyek ezek!

12 Önéletrajz Hol helyezd el benne az Erasmus+ szakmai gyakorlatodat? készségek, kompetenciák – a munkával kapcsolatos készségeknél: Példa: A legfontosabb dolog, amit megtanultál magadról a munkával kapcsolatban.

13 Önéletrajz készségek, kompetenciák – nyelvi készségeidnél:
Hol helyezd el benne az Erasmus+ szakmai gyakorlatodat? készségek, kompetenciák – nyelvi készségeidnél: A szakmai gyakorlatod alatt nyelvtudásod fejlődik, értékelésében az Európai Nyelvi Referenciakeret segít! Sokan attól félnek leginkább, hogy nem tudnak majd megszólalni idegen nyelven. Te mit tapasztaltál?

14 Motivációs levél Hol helyezd el benne az Erasmus+ szakmai gyakorlatodat? ha elhivatottságodról, önállóságodról írsz, említsd meg példaként, ha a szakmád iránti érdeklődésedet szeretnéd alátámasztani, hivatkozz rá, ha szakmai tudásodat szeretnéd kiemelni, hozz fel példaként külföldön megismert módszereket, technológiákat

15 Mi segíthet még? Olvass cikkeket:
A 15 leggyakoribb hiba az önéletrajzban Hogyan kerüld el a közhelyeket? Milyen a jó motivációs levél? Így fogalmazd meg személyes készségeidet!

16 Mi segíthet még? Ismerkedj meg az Europass önéletrajz-szerkesztővel:
Olvasd át a kitöltésről szóló cikksorozatot, ami lépésről-lépésre vezet! Nézz meg mintákat! Kezdd el kitölteni a saját önéletrajzodat!

17 Nemzeti Europass Központ
HA KÉRDÉSED MERÜL FEL… Tempus Közalapítvány Nemzeti Europass Központ (9–13 óra között)


Letölteni ppt "Építs a külföldi szakmai gyakorlatra álláskereséskor!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések