Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs, 2008.04.26.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs, 2008.04.26."— Előadás másolata:

1 Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs, 2008.04.26.

2 Europass – Lehetőség az önéletrajzok kavalkádjában Előadók: Farkas Fanni, Horváth Dorisz

3 Mi is az az Europass?,,Az Europass tájékoztat: uniós szinten egységes formátumban összehasonlíthatóvá, megismerhetővé teszi az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását, szakmai tapasztalatait. Tájékoztat, információt ad a hazai képzésekről, a képzést és a kompetenciákat érintő változásokról, valamint a külföldön megszerzett képesítésekről.” Forrás:http://www.europass.hu/index.ofi?mfa_id=40

4

5 Az Europass Portfólió Az Europass Portfólió pontosan 5 dokumentumból áll: Europass önéletrajz ( Europass Curriculum Vitae) Europass Mobilitási Igazolvány (Europass Mobility) Europass Bizonyítvány-kiegészítő (Europass Certificate Supplement) Europass diplomamellkéklet ( Europass Diploma Supplement) Europass Nyelvtanulási Nalpó (Europass Language Portfolio)

6 Az Europass Önéletrajz Az Europass önéletrajz egy nemzetközileg egységes önéletrajz forma, amely közli a megszokott információkat kiegészítve őket egyéb adatokkal. Ez egy rugalmas önéletrajz forma, mely tetszőleges (és természetesen kellően informális) adatokkal bővíthető, kiegészíthető. Az önéletrajz 25 nyelven kitölthető, illetve ingyenesen letölthető az internetről.

7 A Mobilitási Igazolvány Az Europass Mobilitási igazolvány célja - hogy az eredmények láthatóbbá tételével előmozdítsa az Európában tett tanulmányi célú utazásokat; - növelje az európai mobilitási tapasztalatok átláthatóságát és ismertségét azáltal, hogy elősegíti az elsajátított tudás, készségek és kompetenciák jobb bemutatását; - ösztönözze a külföldön szerzett tapasztalatok elismerését. Hogyan működik? A dokumentum egyénileg nem igényelhető. Az igénylést minden esetben egy intézménynek kell benyújtania az egyén nevében. Bármely intézmény, amely a fent említett országok valamelyikében mobilitási projekteket szervez, igényelhet az egyén nevében Europass mobilitási igazolványt.

8 Az Europass Diplomamelléklet Az oklevélmelléklet biztonsági okmányként kezelt közokirat, a felsőoktatási intézmények állítják ki, az oklevél mellé. Részletes tájékoztatást nyújt:  a végzettségről és a szakképzettségről,  a tanult tantárgyakról, a szakmai gyakorlatról, a diplomamunkáról,  a megszerzett kreditpontokról, az elért tanulmányi eredményekről,  az oklevelet kiállító felsőoktatási intézményről és a magyar felsőoktatás rendszeréről, tehát mindarról, amely fontos információ lehet a munkavállalás és a továbbtanulás szempontjából.

9

10 A Nyelvtanulási napló önértékelési rendszere Lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó szövegértés, beszéd és írás kategóriákban írja le használható nyelvtudását egy, az Unióban egységes értékelési rendszer alapján. A szintek: alapszintű felhasználó (A1, A2), önálló felhasználó (B1, B2), mesterfokú felhasználó (C1, C2).

11 A legnépszerűbb országok Europass elérhetősége Egyesült Királyság: www.oph.fi/europassi Franciaország: www.europass.nl Németország: www.europass-info.de Olaszország: www.europass-italia.itwww.europass-italia.it Portugália: www.europass.socleo.ptwww.europass.socleo.pt Spanyolország: www.programkontoret.sewww.programkontoret.se Finnország: www.europass.oeek.grwww.europass.oeek.gr

12 Elérhetőség Pécsett Csorba Győző Megyei Könyvtár 7621, Apáca utca 8. Tel.: 72/514-490 Fax: 72-513-530 E-mail: kalanyos@baralib.hu kalanyos@baralib.hu Baranya Megyei Europe Direct 7621, Mária utca 9. Tel.:72/514-814 Fax:72-514-815 E-mail: eip.baranya@euonal. hu eip.baranya@euonal. hu Honlap: www.bmeip.hu

13 Köszönjük megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Kommunikáció az egyetemen konferencia Pécs, 2008.04.26."

Hasonló előadás


Google Hirdetések