Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban"— Előadás másolata:

1 Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban
Előadó: Gerecs Rómeó, pályázatkezelési igazgatósági ügyfél koordinátor

2 Elutasítást érő hibák A megalapozó értékbecslésben a telek értéke meghaladja a 10%-ot az ingatlan piaci értékén belül. Az értékbecslésben a telek értéke irracionálisan alacsony (pár száz vagy ezer Ft), továbbá az értékbecslést végző jogosultsága is kérdéses a készítésre vonatkozóan. A projekt keretében megvásárolni kívánt ingatlan nem kerül kizárólagosan (1/1 tulajdoni hányad) a Kedvezményezett tulajdonába. A megvásárolni kívánt ingatlan tulajdoni lapján végrehajtási jog szerepel (nem per- és igénymentes).

3 Elutasítást érő hibák A projektben megadott ingatlan ára magasabb, mint az értékbecslésben szereplő ár (10%-ot meghaladó). A pályázó legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján a saját tőke a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent. Nettó elszámolóként az ÁFÁ-t is el akarják számolni ingatlanvásárlás esetén.

4 Hiánypótolható hibák Projekt adatlap 2.2. A Projekt megvalósulásának helyszíne pont nem pontos Projekt adatlap 3.6. pontjában az alapítás időpontjának dátuma nem megfelelő Projekt adatlap Gazdálkodási adatok pontja nem a Kitöltési Útmutatónak megfelelően kerül kitöltésre Projekt adatlap A Közvetítő szervezet adatai pont tévesen van kitöltve !!! Házszám nem egyezik, nem adják meg az emelet, ajtó számot A cégkivonatban a létesítő okirat kelte pontjában szereplő dátumot szükséges feltüntetni, nem a hatályosságra vonatkozó dátumot. Amennyiben nem rendelkezik egy teljes (365 napot jelentő), lezárt üzleti évvel (2011. kinullázva, üzleti terv alapján). Egyéni vállalkozó esetében a személyi jellegű ráfordítások sor nem az SZJA bevallás 444. sora alapján kerül kitöltésre.

5 Hiánypótolható hibák A Költség adatok lapon a támogatási százalék nem egyezik meg a Projekt adatlap pontjában szereplővel. Az Indikátorok adatlapon az adatok tévesen vannak megadva. Az ÚSZT Nyilatkozat és az üzleti terv nem cégszerűen kerül aláírásra. Az SZJA bevallás nem tartalmazza az adózó aláírását. A Projekt adatlap A pályázó ÁFA levonási joga a támogatott projekttel kapcsolatban pontjában téves a választás. 2.7.2-nél a kitöltő automatikusan számítja Bázisérték mérés dátuma nem megfelelő ( ), vagy a célérték elérés dátuma nem megfelelő (legkorábban ). Kötelező vállalásoknál alacsonyabb értéket adnak meg bruttó elszámolót jelölnek meg, miközben nettó elszámolók, kizárólag az ingatlan ÁFÁ-nak projekten belüli elszámolása miatt.

6 Hiánypótolható hibák A Pályázati Felhívás G. A pályázó által csatolandó mellékletek listája pontja alapján nem került valamennyi releváns melléklet csatolásra. A csatolt dokumentumok nincsenek cégszerűen aláírva. A projekt költségvetése nem elszámolható költségeket tartalmaz ingatlan beruházás esetén: bontás, sittszállítás, kertépítés eszközbeszerzés esetén: nem megfelelő vámtarifaszámú eszközök nincs saját forrás igazolás, ingatlanvásárlás esetén hiányzik a megalapozó értékbecslés, nincs jogerős építési engedély vagy hiányzik a nyilatkozat az építési engedély mentességről az üzleti terv nem került aláírásra, csatolt SZJA bevalláson nem szerepel az egyéni vállalkozó aláírása, a csatolt megalapozó értékbecslés nem került aláírásra a készítő által beszerzése, az árajánlat alapján nem beazonosítható az elszámolni kívánt költségtétel, a beszerzendő eszköz egységára nem éri el a Pályázati Felhívásban meghatározott minimum egységárat

7 Hiánypótolható hibák A projekt megkezdett
A pályázathoz csatolt dokumentumok nem felelnek meg a Pályázati Útmutató G. pontjának csatolt árajánlat(ok) nem felel(nek) meg az Útmutató G. e) pontjának csatolt építési engedély nem jogerős saját forrás igazolás 30 napnál régebbi A projektben megadott ingatlan ára magasabb, mint az értékbecslésben szereplő ár (10%-nál kevesebb) A közvetítő szervezet által csatolt átadás-átvételi elismervényen szereplő dátum későbbi, mint a Projekt adatlap 2.3. pontjában megadott dátum. nem szerepel az árajánlatban a kereskedői státuszra vonatkozó nyilatkozat, a gyártási év, nettó, áfa, bruttó ár, nem érvényes az árajánlat amennyiben nem építési engedély köteles az infrastrukturális és/vagy ingatlan beruházás, akkor a pályázó nyilatkozatában nem szerepel a kivitelező nyilatkozata a munkálatok megkezdésére vonatkozóan a saját forrás igazolás 30 napnál régebbi

8 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "Leggyakoribb hibák a KMH pályázatokban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések