Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

5 tipp a munka egyszerűsítésére

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "5 tipp a munka egyszerűsítésére"— Előadás másolata:

1 5 tipp a munka egyszerűsítésére
Üdvözli a PowerPoint 5 tipp a munka egyszerűsítésére

2 A Tervező segít eljuttatni az üzenetét a közönséghez
A PowerPoint Tervező profi elrendezéseket kínál fel a bemutatóhoz a diák tartalma alapján. A Tervező csak előfizetéssel igénybe vehető szolgáltatás. Ha van Office 365-előfizetése, a következő dián láthatja, hogy miképpen működik egy új bemutatóban.

3 A PowerPoint Tervező használata
Ehhez kövesse az alábbi lépéseket: 1 Kezdjen egy új bemutatóba a Fájl > Új > Üres bemutató paranccsal. 2 Helyezzen el egy képet a bemutató legelső diáján: Válassza a Beszúrás > Képek vagy a Beszúrás > Online képek parancsot, és válassza ki kívánt képet Tipp: A kép hozzáadásakor internetkapcsolatnak kell fennállnia. 3 Amikor a PowerPoint engedélyét kéri, hogy tervezési ötleteket töltsön le, válassza az Indulás lehetőséget. 4 Válassza ki a Tervezési ötletek ablaktábláról azt a diatervet, amely a legjobban tetszik.

4 Alakváltás Az Alakváltás effektussal folyamatos animációkat és objektummozgásokat vehet fel a bemutatóba. Az animációhoz valójában két nagyon hasonló diát használ, a közönség számára azonban úgy tűnik, mintha az effektus egyetlen dián menne végbe. Ha lejátssza a jobb oldali videót, működés közben láthatja az effektust. Az Alakváltás csak előfizetéssel igénybe vehető szolgáltatás. Ha van Office 365-előfizetése, személyesen is kipróbálhatja a következő dián olvasható lépésekkel.

5 Az Alakváltás beállítása
Próbálja ki Ön is ezzel két egyszerű „bolygóval”: 1 Készítsen másodpéldányt ebből a diából: kattintson a jobb gombbal a dia miniatűrjére, és válassza a Dia duplikálása parancsot. 2 A két azonos dia közül a másodikon módosítsa valahogyan a jobb oldalt látható alakzatokat (például a helyüket, a méretüket vagy a színüket), majd válassza az Áttűnések > Alakváltás lehetőséget. 3 Térjen vissza az elsőre a két dia közül, válassza a Diavetítés gombot, majd nézze meg a kör alakváltását a Lejátszás gombot választva. Tipp: Az Effektus beállításai paranccsal az Alakváltás további beállításait is módosíthatja.

6 Valós idejű közös munka
Ha megosztja másokkal egy bemutatóját, láthatja, amikor mások is dolgoznak rajta Önnel egyidejűleg Ehhez kövesse az alábbi lépéseket: 1 A fent a menüszalagon látható Megosztás gombbal, illetve az Alt+YU billentyűparanccsal meghívhat másokat közös munkára (ezen a ponton a felhőbe mentheti a fájlt). 2 Ha mások is megnyitották a bemutatót, egy elem jelzi, hogy ki melyik dián van éppen… 3 …és azt, hogy melyik részt szerkeszti.

7 A szakértők eszköze: Mutasd meg
A Mutasd meg mező megtalálja a megfelelő parancsot, amikor szükség van rá, így Ön időt takaríthat meg vele, és a munkára összpontosíthat Próbálja ki: VÁLASSZON ENGEM 1 Jelölje ki a jobb oldalon lévő, robotot ábrázoló képet. 2 Írja be az animáció szót a Mutasd meg mezőbe, majd válassza az Animáció hozzáadása lehetőséget. 3 Válasszon egy animációs effektust (például Nagyítás), és nézze meg, hogy mi történik.

8 Tallózás a diák bezárása nélkül
Az Intelligens keresés használatával közvetlenül a PowerPointban végezhet kutatást Próbálja ki (angol nyelvű példa): 1 Kattintson a jobb gombbal az office szóra a következő kifejezésben: office furniture 2 Válassza az Intelligens keresés parancsot, és figyelje meg, hogy a találatok nem a Microsoft Office-appok, hanem erre a kifejezésre vonatkoznak. 3 Csak érdekességképpen próbálkozzon meg újból az Intelligens keresés a 2. lépésben az Office szóra a jobb gombbal kattintva.

9 További kérdései vannak a PowerPointról?
Válassza a Mutasd meg gombot, és írja be, hogy mit szeretne tudni. A PowerPoint csapatának blogja (csak angol nyelven) Vegyen részt ingyenes PowerPoint-képzésen Diavetítés módban válassza a nyilakat a hivatkozások felkereséséhez. VÁLASSZA A NYILAT DIAVETÍTÉS MÓDBAN


Letölteni ppt "5 tipp a munka egyszerűsítésére"

Hasonló előadás


Google Hirdetések