Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből."— Előadás másolata:

1 PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
A vetítés az előre beállított időzítéssel tekinthető meg.

2 BEMUTATÓ KÉSZÍTÉSE A Formátum Betűtípus parancsával megváltoztathatjuk a cím betűtípusát és színét. A diavetítés áttűnés parancsánál válasszuk a Kifelé tágítást. Megjelent a cím és a PowerPoint emblémája. Az animálás testreszabásával az embléma közvetlenül a cím után jelenjen meg.

3 BEMUTATÓ KÉSZÍTÉSE Megjelent a cím de a típus már Arial helyett Verdana típusú és piros színű. Az animálás testreszabásával, az embléma a cím után jelent meg. Kifelé tágítással jelent meg a dia. Ezen a dián a két helyőrzőbe írt szöveg animálással, csoportosítva jelenik meg.

4 Kép beillesztése ClipArtból
A Beszúrás Kép parancsával történik. Animálás: az itt megjelenő eszközsorok gombsoraival hajtható végre.

5 Képek szerkesztése Az egér jobb oldali gombjával a helyi menü jelenik meg. Kattintsunk a Látszik a kép eszköztárra. A kontrasztot és a fényerőt változattuk, keretet adtunk hozzá és a képet átszíneztük.

6 A két kép összehasonlítása

7 Eltérő diaminta létrehozása
Válasszuk a Formátum menü Dia színválasztéka parancsot. Itt a a hátteret és a betűk színét változtattuk meg. Kijelöltük az Árnyékot az S betűvel, a betűk így árnyékoltak lettek.

8 Diagram beillesztése a bemutatóba
Beillesztés előtt a Formátum Beépített elrendezések paranccsal választottuk ki ezt az elrendezést. Ez az eszközsoron levő mintadiagram.

9 A diagram részeinek animálása
A diagram területére kattintva a jobb oldali egérgombbal megváltoztatjuk a diagram mintáját, és a felirat keretbe került. A diagram részeit animálással jelenítjük meg.

10 Zene, hang és mozgókép hozzáadása
A Beszúrás menü mozgóképek és hangok parancsával elvégezhetjük a műveletet. Beszúrhatjuk a mozgóképet vagy hangot fájlból vagy gyűjteményből. Zenei CD lejátszását is elindíthatjuk. A következő dián egy mozgóképet láthatunk a fenti műveletek elvégzésének segítségével.

11 Film megtekintése Dián akár videót is megtekinthetünk.

12 Diabemutató időzítése
Diaidőzítés automatikus beállítása a próba alapján a Diavetítés Időzítéspróba paranccsal. Ha megkezdjük a diavetítést, akkor a megjelenő panel és az előre beállított animálások segítségével az egyes diák megjelenítési idejét és az egész bemutató vetítésének időtartamát előre beállíthatjuk.

13 Hiperhivatkozások Hiperhivatkozás beszúrása: A Beszúrás Hiperhivatkozás és az akciógombok használatával történik. Az Időzítéssel beállított bemutatóban azonban nem automatikusan jelenik meg a Hiperhivatkozás. A kézjel itt is megjelenik, csak kattintásra tekinthetjük meg az így elkészített hiperhivatkozást.

14 Hiperhivatkozások Nézzünk meg egy hiperhivatkozást. A bemutató egyik diáján A két kép összehasonlítása. Elhelyezünk egy akciógombot. Az adott diára pedig egy másikat, amellyel visszatérünk ehhez a diához és folytatjuk a vetítést. Mind a két dián kattintsunk a megjelenő gombra.

15 Animálás utáni színváltás beállítása
Az animáció testreszabása panelen állíthatjuk be. A megjelölt rész színét a következő szöveg megjelenésekor változtatja meg. Az Animáció után / Nem vált színt helyett válasszuk ki a színt, amire változtatjuk a megjelenő szöveg színét. Tekintsük meg ezeket a következő dián.

16 Bemutató mentése Mentés bemutatóként.
Mentés másként: ez a bemutató vetítésként van mentve. Mentés úticsomag formában: ha nem a saját gépünket használjuk a prezentáció alkalmával. Mentés HTML formában.

17 Az animálás alkalmazása
Ha egy dián túl sok effektust használunk, akkor a hallgatóság figyelmét a látvány köti le. Nézzük meg ezt a diát különböző animálásokkal.

18 Az animálás alkalmazása
A cím nyújtással jelent meg diavetítő hanggal és színt is vált. Az ábra (a ClipArt alakok kategóriából) és a szöveg színe is megváltozik a megjelenés után.

19 Az animálás alkalmazása
A képet átszíneztük, a cím animálással jelenik meg, színt vált. Minden objektumhoz hanghatást is rendeltünk, a szöveg betűnként jelenik meg.

20 Megjegyzések előző két diához
A színváltás mindig a következő objektum megjelenésekor következik be. A dia legutolsóként megjelenő objektuma nem vált színt. Minden eszközt felhasználtunk az animáláshoz, még az áttűnések is különbözőek. A színváltás beállításánál a kattintást jelöljük ki.

21 A bemutató utolsó képe A fényképet a telepítő CD-ről illesztettük be.
A PowerPoint programot - mint minden más programot - a gyakorlatban fogjuk teljesen elsajátítani.


Letölteni ppt "PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből."

Hasonló előadás


Google Hirdetések