Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Powerpoint használata (gyorstalpaló)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Powerpoint használata (gyorstalpaló)"— Előadás másolata:

1 A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Készítette: Kiss István

2 Alapok A Powerpointban csak oda tudunk írni, ahol megjelenik a vagy a
szöveg.

3 Alapok 2. Bátran írjuk be a címet, majd a diához tartozó magyarázó szöveget. Amikor egy sor végén entert ütünk, a sor elején megjelenik a pötty: Erre általában szükség van, de ha úgy ítéled meg, hogy nem kell, akkor kattints az eszköztárban ide: Ha pedig a pötty helyett számozás kell, akkor ide:

4 Új dia (egyszerű) Természetesen előbb-utóbb új diára lesz szükséged.
Ekkor a legegyszerűbb, ha az eszköztárban ide kattintasz: Ha bonyolultabb diát szeretnél kérni, akkor az Új dia szavakra kattints!

5 Új dia (összetett) A kis képecskék pontosan mutatják, hogy milyen diát kapsz, ha kiválasztod. Erre általában nincs szükség, de ha kell, tudj róla, hol találod!

6 Háttér beállítása A dia bármely üres részén jobb kattintás. Ha nem jelenik meg a Háttér formázása, akkor a dia szélén célszerű kattintani.

7 Áttűnések beállítása Áttűnés: az az animáció, ami a diák továbbításakor jelenik meg. Az egyik dia véget ért, jön az animáció, majd a következő dia jelenik meg. Ki kell választanod valamelyiket, majd a Mindegyikre kattints rá! (most a kockát látod)

8 Animáció beállítása Az animáció azért szükséges, hogy az adott dián az előadás szempontjából kedvező sorrendben jelenjenek meg az egyes magyarázó szövegek, vagy képek. Ez a szöveg pl. beúszással jelenik meg. A beállítását lásd a következő dián.

9 Animáció

10 Animáció Fontos tudni, hogy az animációs kínálat mindaddig inaktív, amíg a képernyőn nem választottuk ki az animálásra váró elemet. Az animáció sorrendje a kialakítás sorrendje, de utólag megváltoztatható.

11 Diák kezelése Ha valamelyik dia sorrendjén szeretnél változtatni, akkor a bal oldalon megjelenő sávban az egér segítségével húzd a megfelelő helyre! Törlésnél: jobb kattintás, majd Dia törlése. Elrejtés: jobb kattintás, majd Dia elrejtése. Ekkor nem törlődik, de nem vetíti le.

12 Vetítés indítása F5 gomb, vagy a Diavetítés eszköztárban
vagy legalul a státuszsorban.


Letölteni ppt "A Powerpoint használata (gyorstalpaló)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések