Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!"— Előadás másolata:

1 Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell

2 Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!

3 Elrendezések, helyőrzők Próbálj ki néhány elrendezést! Figyeld meg a szövegek mozgását a dián! Nem mindegy, hogy helyőrzőt használsz, vagy szövegdobozt!

4 Ezt az elfuserált diát töröld ki! Ez a szöveg nem látszik jól, mert egy olyan betűtípust használtam, ami bár nagyon szép, de egyáltalán nem alkalmas PowerPointos bemutatókhoz. Az ilyesmire érdemes odafigyelni: nem mindig néz ki jól az például egy kivetítőn, ami a monitoron szép. Az ilyen bemutatók lényege a fontos dolgok összefoglalása, kiemelése. Gyakorlatilag első pillantásra áttekinthetőnek, érthetőnek kell lennie. Ennyit különben sem írunk egy diára, ugyanis normális esetben, egy élő bemutatón senki nem fogja végigolvasni.

5 Egyszerű formázások

6 Szöveg A szövegek színezése, igazítása, sorok számozása remélem már nem okoz gondot… Azért ezt a szöveget formázd a korábbiakhoz hasonlóra!

7 Háttér Állíts be az összes diának valami egységes, mintás hátteret! Figyelj, hogy a szöveg olvasható maradjon! (Jobb klikk valami semleges részen, egyéni háttér…) Az első dia háttere legyen különböző!

8 Sablonok, témák Nézd végig a rendelkezésre álló sablonokat! Válassz egy szimpatikust! Próbálj ki különböző színösszeállításokat a Témán belül!

9 Áttűnések Nézd végig, milyen lehetőségek vannak a diák közti átmenetekre! (Áttűnések / Transitions) Keress valami szimpatikusat, és azt alkalmazd az összes diára!

10 Tartalom Képek, ábrák, diagramok…

11 Diagram Ide jobbra szúrj be egy SmartArt diagramot!

12 Kép Szúrj be egy új diát a következő helyre! Illessz be egy képernyőképet az új diára! Rajzolj nyilakat a kép néhány részéhez, a nyilak végére pedig írj valami magyarázó szöveget! A nyilak a szövegtől függetlenül, egyesével jelenjenek meg!


Letölteni ppt "Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések