Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DARUS a gyermekekért.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DARUS a gyermekekért."— Előadás másolata:

1 DARUS a gyermekekért

2 „Az ember értéke az, amit megél, átél, alkot, amit nyújt és ami által fejlődik.”

3 A tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratása
2018

4 Tanköteles gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti (de legkésőbb az azt követő évben) amennyiben a gyermek elérte az iskolába lépéshez szükséges fejlettséget, az óvoda ezt igazolja A gyermek felvételéről az igazgató dönt. A tanköteles korba lépő gyermeket a szülő köteles beíratni a lakóhelye szerinti illetékes, vagy a választott iskola első évfolyamára. EMMI rendelet 22§ (2) körzetes körzeten kívüli

5 A beiratkozás időpontja
2018. április 12. (csütörtök) 8-19 óra között 2018. április 13. (péntek) 8-19 óra között A beiratkozás helye Darus Utcai Magyar-Német Két Tannyelvű Általános Iskola 1181 Budapest, Darus u. 3. I. em. titkárság

6 A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok
A gyermek nevére kiállított személyi azonosító A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példányát Óvodai szakvélemény Szakértői bizottság szakértői véleménye SNI-s gyermek esetében a Szakértői bizottság szakértői véleménye Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan * 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 22. § (1.4.) Etika, hit- és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozatot a beíratáskor meg kell tennie a szülőnek! A beiratkozáskor jelezniük kell azt is, hogy melyik idegen nyelvet – németet vagy angolt – választanak gyermekeiknek.

7 * A külön élő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől külön élő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.

8 A beiratkozást követő feladatok:
5 napon belül – tankerületi szinten – igazgatói értekezlet A tankerületi igazgató kiszűri az esetlegesen több intézménybe is beiratkozó gyermekeket / szükség esetén telefonos egyeztetés a szülővel meghatározza az intézményekben indítható osztályok számát Az intézményvezetők a tanulók felvételével kapcsolatban döntést hoznak és 2018. áprilisában írásban meg kell küldeniük a szülő részére (a felvételről, ill. az elutasításról szóló levelet) Mi kifüggesztjük mindkét iskolában ABC sorrendben a felvett tanulók névsorát az igazgatói értekezletet követő napon.

9 Tisztelt Szülők! Köszönöm Önöknek, hogy január 24-e óta több alkalommal eljöttek a foglalkozásainkra, ez egyben érdeklődésüket és elkötelezettségüket is jelzi. Köszönöm érdeklődő kérdéseiket, remélem, hogy kollégáimmal sikerült mindenre megnyugtató, hiteles választ adni. Minden foglalkozás anyagát PPT formátumban megtalálhatják a honlapunkon. Az egyéni beszélgetésre március 28-án 16:00-tól várjuk Önöket a Darus főépületben. Kérem Önöket, hogy a beiratkozás alkalmával (2018. ápr. 12-én és ápr. 13-án), a szükséges iratokkal és válaszaikkal segítsék kollégáim munkáját. Ezt előre is köszönöm! A beiratkozott és felvett tanulók szülei számára május 16-án 17:00-kor a Feál épületben szülői értekezletet tartunk.

10 Köszönöm a figyelmüket!

11 Darus Utcai Magyar-Német
Két Tannyelvű Általános Iskola 1181 Budapest, Darus u. 3. Telefon: , Mobil:


Letölteni ppt "DARUS a gyermekekért."

Hasonló előadás


Google Hirdetések