Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ"— Előadás másolata:

1 NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ
Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

2 (Az ikon a tálcán elérhető )
AZ ONLINE SZÁMLA adatszolgáltatás akkor minősül teljesítettnek, ha a sikeres feldolgozást a NAV visszaigazolta. Ezért kérjük, minden esetben (legalább a nap végén) győződjön meg az adatszolgáltatás sikerességéről! Ennek menete: A kiállított és beküldendő (beküldött) számlákra vonatkozó információkat megjeleníthetjük a DimNAV programmal. Az ikonra dupla kattintással (vagy jobb egérgomb - Ablak megnyitás). (Az ikon a tálcán elérhető ) Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

3 Színek jelzik a NAV-nak továbbított számlákra vonatkozó feldolgozás státuszát:
Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

4 MIRE KELL FIGYELNI AZ ADATRÖGZÍTÉSKOR
CÉGADATOK/Számlakibocsátó címének bevitele Külföldi cím esetén a megfelelő országkód kiválasztandó. Magyar irányítószám esetén csak 4 számjegy, pont sem lehet mögötte!!! Külföldi esetén max. 10 karakter (ékezetek nélküli betű is) lehet. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

5 CÉGADATOK/ Számlakibocsátó adószám és bankszámlaszámok rögzítése
Előtte-utána beírható a bank neve Lehetséges formátumok: 2X vagy 3X nyolc számjegy kötőjellel elválasztva IBAN szám egyben írva: kétbetűs országkód+kétjegyű ellenőrzőszám+belföldi pénzforgalmi jelzőszám (11-30 számjegy) Csak csoportos ÁFA alany eladó esetén lehet itt adat. A csoportazonosító számban az ÁFA kód: „5”. Ekkor a csoporttag „saját” adószámában az ÁFA kód:”4”. Ha a cég nem rendelkezik közösségi adószámmal, az országkódot üresen kell hagyni! Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

6 CÉGADATOK/Bankszámlák (IBAN) – számlázáshoz nem szükséges kitölteni
Ezt az IBAN számot kizárólag a Bankterminál funkcióhoz kell kitölteni. A számlán megjelenítendő IBAN számot a Bank/Adó/Cégjegyzék fülön kell beírni. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

7 Partnertörzs / alapadatok bevitele
Magyar adószámmal rendelkező partner esetén csak a kötőjelekkel tagolt formátum beírása esetén történik meg a NAV adatszolgáltatás. Nem magyar adószám, EVA adószám (Adókód:”3”), magánszemély miatt üres adószám esetén nem történik adatszolgáltatás. (Ezekre nem terjed ki az adatszolgáltatási kötelezettség). Magánszemély adóazonosító jelét tilos beírni! Csak csoportos ÁFA alany vevő esetén lehet itt adat, de akkor kötelező (kötőjelekkel tagoltan!!) A csoportazonosító számban az ÁFA kód: „5”. Ekkor az adószám mezőbe a csoporttag „saját” adószámát (ÁFA kód:”4”) kell beírni. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

8 PartnertöRzs / cím szerkeSztése
Külföldi cím esetén a megfelelő országkód kiválasztandó. Magyar irányítószám esetén csak 4 számjegy, pont sem lehet mögötte!!! Külföldi esetén max. 10 karakter (ékezetek nélküli betű is) lehet. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

9 Számlázás/ Terméktörzs / Alapadatok
A termék jellegétől függő besorolást jelent (VTSZ, TESZOR,SZJ stb. A formátuma minimum 2, maximum 15 karakter, csak ékezet nélküli nagybetű és szám lehet! Ide nem kerülhet munkaszám, megrendelésszám stb!!! Ha nincs a mezőben VTSZ, TESZOR stb. jelölés, akkor számlázáskor a NAV felé saját termékkódként kerül beküldésre. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

10 Számlázás/ Terméktörzs / gyűjtések / egyéb információk
A listában szereplő kiemelt termékek felvitele esetén kötelezően kiválasztandó. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

11 KÉSZLET / TÖRZSADATOK / CIKKTÖRZS
A termék jellegétől függő besorolást jelent (VTSZ, TESZOR,SZJ stb.) A formátuma minimum 2, maximum 30 karakter, csak ékezet nélküli nagybetű és szám lehet! Ide nem kerülhet munkaszám, megrendelésszám stb!!! Ha nincs a mezőben VTSZ, TESZOR stb. jelölés, akkor számlázáskor a NAV felé saját termékkódként kerül beküldésre. A listában szereplő kiemelt termékek felvitele esetén kötelezően kiválasztandó. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

12 Számlázás/Számlakészítés / Vevő, számla adatok
Az itt szereplő adatok a NAV XML Export és a NAV Online számla adatszolgáltatás szerint elvárt módon kerülnek feltüntetésre a számlán. NE AZ EGYÉB ADATOK/MEGJEGYZÉS MEZŐBEN SZEREPELJENEK!!! Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:

13 Számlázás / Számlakészítés / Tételek
Be kell pipálni a jelölőnégyzetet, ha a számla közvetített szolgáltatást tartalmaz! A terméktörzsben / cikktörzsben termék kategóriába sorolt tételek számlázása esetén a NAV adatok ablak is kitöltendő. Dimenzió Számítástechnikai és Szolgáltató Kft Budapest, Nádorliget u. 8/A.  Telefon: , Honlap:


Letölteni ppt "NAV ONLINE SZÁMLA ADATSZOLGÁLTATÁS ÚTMUTATÓ"

Hasonló előadás


Google Hirdetések