Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését). 1.1. ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését). 1.1. ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK."— Előadás másolata:

1 Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését). 1.1. ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK Ebben a menüpontban beállíthatjuk a SYMBOL MC sorozatú adatgyűjtőre feltöltendő adatokat. Az adatcsere beállítások menüpontot kiválasztva az oldalsó ablak látható: 1.2. BIZONYLATOLÁS FELVÉTELE Ebben a menüpontban ellenőrizhetjük az adatgyűjtőn készített bizonylatokat. Mehet ! gomb lenyomásával a program betölti az adatokat. 1.3. BIZONYLATOLÁS ELŐKÉSZÍTÉSE Az adatgyűjtőre fel kel tölteni az árutörzset. A bizonylatolás előkészítése menüpontot kiválasztva az alábbi ablak látható: Mehet ! gomb lenyomásával a program a előkészíti az adatgyűjtőre feltöltendő adatokat. Felolvasott adatok: előkészített adatok száma.

2 2. Mérleg kezelése Ez a menüpont a rendszerhez tartozó mérlegek kezelésére szolgál. 2.1. MÉRLEG BEÁLLÍTÁSA Ha a számítógéphez soros MICRA típusú mérleget szeretnénk csatlakoztatni, akkor ebben a menüpontban kell megadni a kapcsolat paramétereit. A mérleg beállítása menüpontot kiválasztva az alábbi ablak látható:

3 2.2. FELTÖLTÉS A MÉRLEGRE Ebben, vagy az Árazás / Belistázás menüpontba a mérlegre küldhetünk adatokat. Feladásra kerül a cikk megnevezése, vonalkódja, mérleg PLU -ja és az ára. A kitöltendő mezők magyarázata: Legördülő ablak megnyitásával kiválasztjuk a mérlegre küldendő cikkek csoportját. Hozzáadás gomb megnyomása után a program betölti a csoportban található mérleg PLU -val és árral rendelkező termékeket. Feladás gomb megnyomásával a kiválasztott adatokat feltöltjük a kiválasztott mérlegre. Akciós árak feltöltéséhez kiválasztjuk a csoportot és az akciót. A rendszer az akcióhoz hozzárendelt árakat tölti be a mérleglistára. Feladás gomb megnyomásával a kiválasztott adatokat feltöltjük a kiválasztott mérlegre.

4 3. Etikett nyomtatása Ez a menüpont vagy az Árazás / Belistázás etikett nyomatásra szolgál. 3.1. CIKK ETIKETTEK Amennyiben a cikkhez tartozó adatokból etikettet szeretnénk nyomtatni ebben vagy az Árazás / Belistázás menüpontban ezt megtehetjük. Felvesszük a termékeket a cikklistára és beírjuk a nyomtatni kívánt etikettet számát. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Előnézet - Nagy1 menüpontban megnézhetjük a nyomtatási képet. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Nyomtatás - Nagy1 menüpontban kinyomtathatjuk a listán szereplő cikkek etikettjeit. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Szerkesztés - Nagy1 menüpontban megtervezhetjük az etikett tartalmát és megadhatjuk az etikett méretét.

5 3.2. PARTNER ETIKETTEK Amennyiben a partner adatairól etikettet szeretnénk nyomtatni ebben vagy az Árazás / Belistázás menüpontban ezt megtehetjük. Felvesszük a partnereket a listára és beírjuk a nyomtatandó etikettek számát. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Előnézet menüpontban megnézhetjük a nyomtatási képet. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Nyomtatás menüpontban kinyomtathatjuk listán szereplő cikkek etikettjeit. A Nyomtatás - Etikett nyomtatás - Szerkesztés menüpontban megtervezhetjük az etikett tartalmát és megadhatjuk az etikett méretét.

6 4. Felhasználók Ez a menüpont a felhasználók karbantartására szolgál. Jelszavak és hozzájuk tartozó jogosultságok felvitelét vagy módosítását biztosítsa. 4.1. FELHASZNÁLÓ HOZZÁADÁSA Ebben a menüpontban felvihetjük a felhasználókat, hozzájuk tartozó jelszavakat és jogosultságokat. A felhasználó neve és jelszava nem tartalmazhat ékezetes és nagy betűket. A kitöltendő mezők magyarázata: Név: felhasználó neve. Jelszó: felhasználó jelszava. A táblázatban a rendszerben található menüpontok szerepelnek. Rákattintva az Igen szóra ez Nem -re változik, ezzel a beállítással a kiválasztott menüpontot letiltottuk a felhasználónak. A táblázat kitöltése után megnyomjuk a Beállítások mentése gombot és a program rögzíti a felvitt adatokat. 4.2. FELHASZNÁLÓ MÓDOSÍTÁSA Ebben a menüpontban módosíthatjuk a felhasználókat és hozzájuk tartozó beállításokat. A listáról kiválasztjuk a módosítani kívánt felhasználót. Dupla kattintással a felhasználó nevére kinyílik a felhasználó adatait tartalmazó ablak. Az adatlapon elvégezzük a szükséges módosításokat. A Beállítások mentése gomb megnyomásával a rendszer elmenti a változásokat. 4.3. FELHASZNÁLÓ TÖRLÉSE Ebben a menüpontban törölhetjük a felhasználót. Válasszuk ki a törölni kívánt felhasználót, majd duplán kattintsunk a felhasználó nevére ennek hatására a felhasználó törlésre kerül.

7 5. Vonalkódolvasó Ha a számítógéphez soros vonalkódolvasót szeretnénk csatlakoztatni, akkor ebben a menüpontban kell megadni a beállításokat. A vonalkódolvasó menüpontot kiválasztva az alábbi ablak látható: A teszt mezőben ellenőrizhetjük a beállításokat. Ha vonalkód nyomtatásra alkalmas mérlegen készült vonalkódokat szeretnénk értelmezni a programmal, akkor a Súlykódok kezelését kell beállítani. A kitöltendő mezők magyarázata: Engedélyezett: súlykódok kezelése engedélyezése. Felvezető karakterek: mérlegkódot megkülönböztető jelzés. Cikk kód karakterek száma: mérlegkódban cikket azonosító karakterek száma. Elválasztó típusa: nincs, fix vagy változó. Elválasztja a cikket azonosító karaktereket, a súlyt tartalmazó karakterektől. Elválasztó karakterek: az elválasztó karakter(ek) jelzése. Érték karakterek száma: mérlegkódban a súlyt leíró karakterek száma. Érték pontossága (tizedesek): mérlegkódban a súlyrész tizedeseinek a száma. Ha árakat tartalmazó vonalkódokat szeretnénk értelmezni a programmal, akkor az Árkódok kezelését kell beállítani. A kitöltendő mezők magyarázata azonos mind a súlykódoknál.

8 6.Arhiválás Ebben a menüpontban az időszakos mentéseket elvégezhetjük, vagy egy régebbi mentést visszatölthetünk. 6.1. VISSZAÁLLÍTÁS Ebben a menüpontban egy régebbi állapotot visszatölthetünk. A visszatöltés visszaállíthatatlanul felülírja a pillanatnyi állapotot. Kiválasztjuk a visszatöltendő adatállományt, a visszaállítás elindításához megnyomjuk a Mehet gombot. 6.2. MENTÉS Ebben a menüpontban az időszakos mentéseket elvégezhetjük. Legalább hetente egyszer menteni kell az adatállományokat. Javasolt a kimentett adatállományt kiírni CD lemezre. Ügyelni kell arra, hogy mennyi szabad hely van a merevlemezen. A régi mentéseket lehet letörölni. A program az alapértelmezett mentési útvonalát felajánlja. Ha rákattintunk az útvonal mező melletti gombra megváltoztathatjuk a mentési útvonalat. Az új útvonalat a program elmenti és a következő mentésnél ezt ajánlja fel. A Mehet gomb megnyomásával elindítjuk az adatállományok mentését.


Letölteni ppt "Rendszer 1.Adatgyüjtõ Ez a menüpont adatgyűjtő kezelésére szolgál. Adatgyűjtő egyszerűsíti az árukezelését (mennyiségek rögzítését). 1.1. ADATCSERE BEÁLLÍÁSOK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések