Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA Június 04.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA Június 04."— Előadás másolata:

1 AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA 2009. Június 04.
Előadó: Kaiser Zsolt

2 Külső Kommunikációs Központ (KKK2)
KKK2 feladata: a Vám- és Pénzügyőrség és ügyfelei között a dokumentált elektronikus adat/üzenet küldés lehetőségének megteremtése. Lehetőséget biztosít: Böngészőn keresztül történő üzenet, jogosultság stb. kezelésre. A Szoftverházak által készített program használatával lebonyolított az üzenetcserére.

3 Ügyfél regisztráció (EÜC)
Az elektronikus adatcserét folytatni kívánó ügyfélnek – vagy képviselőjének – egy alkalommal meg kell jelennie a Vámhatóság előtt, hogy igazoltan regisztrálni tudja magát, mint elektronikus adatforgalmazásra jogosult ügyfél.(R01/ R11) A regisztráció során az ügyfél – vagy képviselője - részére átadásra kerül egy ügyfél-regisztrációs kulcs (R11).

4 A vámhatósági regisztráció folyamata (ABEV)
A bejelentő a Vám- és Pénzügyőrség internetes oldalairól letölti és telepíti az ABeV nyomtatványkitöltő alkalmazást, valamint az R01 számú (és együttes aláírási jog esetén az R03 számú) elektronikus regisztrációs nyomtatvány(oka)t, azokat kitöltve az ABeV alkalmazás segítségével ellenőrzötten, kinyomtatja. A bejelentő a kitöltött, eredeti aláírásokkal ellátott nyomtatvány(oka)t, mellékleteivel egyetemben postai úton beküldi vagy személyesen benyújtja a vámhatósági regisztrációt végző illetékes vámszervhez. Az adóalanynak a Vám- és Pénzügyőrség nyilvántartásában szereplő ügyfélnek kell lennie, azaz VPID számmal kell rendelkeznie. Az ügyfélnek/bejelentőnek a vámhatósági regisztrációhoz a kérelemben szereplő adatok alátámasztására be kell mutatni az azonosításához szükséges alábbi dokumentumokat.

5 ABEV ABEV program telepítésének lépései:
Java titkosító telepítse A hagyományos Abev2006.keretprogram telepítése A hagyományos Abev2006sugo.exe telepítése VPOP által hivatalosan kiadott programok letöltése VPOP Okmányok letöltése, telepítése Program futtatása:

6 ABEV

7 Ügyfél regisztráció (EÜC R01)

8 Ügyfél regisztráció (EÜC R11)

9 A regisztráció folyamata
Ügyfél/ gazdálkodó EÜC-ben a Fővámhivatalnál Aktivációs kód Aktivációs kód e - regisztráció KKK2 Ügyfél/magánszemély Alapszintű felhasználó Ügyfél regisztráció aktiválása a KKK2-n Felhasználó - aktiválás Alapszintű aktivált felhasználó Másodlagos Felhasználó létrehozása a KKK-n Elsődleges felhasználó Másodlagos felhasználó

10 Felhasználó Regisztráció
Ahhoz, hogy a felhasználó webes alkalmazáson, illetve webszolgáltatáson keresztül elektronikus adatcserét folytathasson, első lépésben regiszt- rálnia kell alapszintű felhasználóként. A regisztrációt követően a megadott cím- re a KKK2 megküldi az aktiváláshoz szükséges egyedi aktivációs URL-t.

11

12

13

14 Elsődleges Felhasználó
Az aktivált alapszintű felhasználó az ügyféltől kapott egyedi ügyfél-regisztrációs kulccsal rendelheti magához mint természetes személy- hez a VPID-vel rendelkező ügyfelet. Egy ügyfélhez csak egy elsődleges felhasználó tartozhat egyidejűleg. Az elsődleges felhasználó jogosult további ún. másodlagos felhasználókat létrehozni és menedzselni

15 Tisztelt Teszt Ügyfél! Értesítjük, hogy Önt, mint KKK-WEB felhasználót Teszt Ügyfél néven, belépési néven rendszerünkben regisztráltuk. Regisztrációs kérelmének aktiválásához kérjük kattintson az alábbi linkre: Amennyiben bármilyen kérdése, észrevétele van a regisztrációval vagy az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatban, kérjük, keresse fel az illetékes fővámhivatalt vagy érdeklődjön 06/ telefonszámon. Köszönettel Vám-és Pénzügyőrség Címzett belépési neve: Üzenet típusa: CreateUserReply Üzenet azonosítója: 2ed72e49-c e f01000b18 Elozmény üzenet azonosítója: c-3a90-4c3d b4fa8df68

16 EMCS Köszönöm a figyelmüket! 2009. Június 04. .
Kapcsolódó linkek:


Letölteni ppt "AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA Június 04."

Hasonló előadás


Google Hirdetések