1 Bemeneti kompetencia mérése Szabálykövetés január 26. Vadasi Béláné

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az óvodai matematikai nevelés elvei, céljai, feladatai Tk. 29.old. Kissné Zsámboki Réka NYME-BPK.
Advertisements

Országos Kompetencia Mérés 2009 Bródy Imre Gimnázium, Szakközépiskola Készítette: Jákliné Tilhof Ágnes.
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében.
A környezetvédelmi megbízott szerepe a vállalkozások tevékenységében és Önkormányzati munkakörben Önkormányzati munkakörben.
TÖRTÉNELEM ÉRETTSÉGI A VIZSGA LEÍRÁSA VÁLTOZÁSOK január 1-től.
AZ ISKOLA–EGÉSZSÉG KÖZPONT – FORMA ÉS TARTALOM A TÁMOP KIEMELT PROJEKT KÖZNEVELÉSI ALPROJEKTJÉNEK CÉLJAI, A MEGVALÓSÍTÁS MÓDSZEREI ÉS A SZAKMAI.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
ISKOLAKÉSZÜLTSÉG – AZ ADAPTÍV VISELKEDÉS FEJLETTSÉGE dr. Torda Ágnes gyógypedagógus, klinikai gyermek-szakpszichológus Vizsgálóeljárás az iskolába lépéshez.
A képzett szakemberekért AZ ÖNÉRTÉKELÉS FOGALMA, LÉNYEGE, SZEREPE A MINŐSÉGFEJLESZTÉSBEN 3.2. előadás.
1 Az önértékelés mint projekt 6. előadás 1 2 Az előadás tartalmi elemei  A projekt fogalma  A projektek elemei  A projekt szervezete  Projektfázisok.
Összefüggő, egyéni gyakorlat. Bologna rendszerű mestertanárképzés.
Informatikai rendszerek általános jellemzői 1.Hierarchikus felépítés Rendszer → alrendszer->... → egyedi komponens 2.Az elemi komponensek halmaza absztrakciófüggő.
Oktatói elvárások, oktatói vélemények a hallgatókról Cserné dr. Adermann Gizella egyetemi docens DUE.
A vállalatok marketingtevékenysége és a Magyar Marketing Szövetség megítélése Kutatási eredmények az MMSZ részére (2008. július)
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
Kalocsa Iskolánk városa. Székesegyház Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola, Kollégium OM azonosító:
Sz. Hegedűs Rita és Szerecz György Magyar Nyelvstratégiai Intézet Budapest A NAT mint a tanár segítsége.
1 Helyi szintű egyeztetés a köznevelés terén KEF országos konferencia Budapest, március 06. Simonyi István Emberi Erőforrások Minisztériuma KÖZNEVELÉS-FEJLESZTÉSI.
KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZET ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA (középszintű) május-június.
Palotás József elnök Felnőttképzési Szakértők Országos Egyesülete
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárság
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Az „első lépés” TÁMOP
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Kompetenciamérés a Szakiskolai Fejlesztési Program II. keretében 2007
1. dia A szakdolgozat címe
Az Európai Uniós csatlakozás könyvtári kihívásai
VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS
Menedzsment és Vállalatgazdaságtan PhD Menedzsment alapok
Kompetenciák az osztott tanárképzésben
Teljesítményértékelési rendszer
Kommunikáció a könyvvizsgálatban
szakmai referens, országos versenyszervező
Mátészalkai Szakképző Iskola
Bemeneti kompetencia mérése
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM
Környezeti teljesítményértékelés
A földrajzi kísérletek szervezése és végrehajtása
KOSSUTH LAJOS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY OROSHÁZA
A gyermeki személyiségfejlődés nyomon követése a gyakorlatban
A bemeneti kompetenciamérések és a visszajelzéseken alapuló fejlesztő munka bemutatása a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Dr. Illyés Sándor intézményegységében.
Projektmunka Földrajzolok
Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály egyetemi tanár
HHR.
középfokú felvételi eljárás
Sajátos nevelési igényű tanulók a kompetenciamérésben
Diplomás kompetenciák elégedettség a munkával
TÁMOP A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése – Életpálya-tanácsadás Csanádi Nikolett Hényel Anett.
főigazgatóhelyettes, NSzFI
A villamos installáció problémái a tűzvédelem szempontjából
Környezeti Kontrolling
Új pályainformációs eszközök - filmek
Szabványok, normák, ami az ÉMI minősítési rendszerei mögött van
Zanáné Haleczky Katalin október 09.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Vállalati emberi erőforrás menedzsment Teljesítmény-menedzsment.
SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL I. HELYZETFELMÉRŐ SZINT FOLYAMATA 8
I. HELYZETFELMÉRÉSI SZINT FOLYAMATA 3. FEJLESZTÉSI FÁZIS 10. előadás
9-10.-es bemeneti mérések és a fejlesztő munkánk
Belügyi Rendészeti Ismeretek
SZAKISKOLAI KOMPETENCIAMÉRÉSEK
Intézmény minőségirányítási programja
Bemeneti kompetenciamérés 2007/2008 tanév
A dolgozói teljesítménymérés gyakorlata a százhalombattai Hamvas Béla Városi Könyvtárban Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár Minőségirányítási szakmai nap.
LIA Alapítványi Ált. Isk. és Szki. Piliscsabai Tagintézménye
A statisztikus elemző specializió
REGIONÁLIS KÉPZÉS REGIONÁLIS KÉPZÉS.
Intuitív szakértői módszerek
Előadás másolata:

1 Bemeneti kompetencia mérése Szabálykövetés január 26. Vadasi Béláné

2 Munkacsoport tagjai: Gábri Katalin Ruzsinszkiné Lukácsy Margit Vadasi Béláné (csoportvezető) Szakvéleményével támogatta munkánkat: Kondor László Kiss János Ranschburg Ágnes A szekciónk munkáját segíti: Egri Judit

3 Amiről ma beszélni szeretnénk: a „kompetencia” fogalma; a „Szabálykövetés” mint kompetencia jellemzése; a tanulók teljesítményének értékelése; a mérési eredmények; és az Önök észrevételeiről és javaslatairól.

4 A kompetencia fogalma A kompetenciát (Nagy József nyomán) olyan – ismereteket, készségeket, képességeket, személyiségjegyeket és attitűdöket tartalmazó – komplex rendszernek tekinthetjük, amely képessé, kompetenssé teszi birtoklóját arra, hogy különböző helyzetekben, összetett, életszerű feladatok megoldásában eredményesen, hatékonyan cselekedjék.

5 Miért a „Szabálykövetés” ? Úgy a mindennapokban, mint a társadalmi érintkezés, vagy a munkavégzés során fontos szerepet töltenek be életünkben a szabályok (szabályzatok, jogszabályok). Pl.: a közúti rendelkezések egységes szabályozása, vagyis a KRESZ; a társadalmi viselkedési normák gyűjteménye, vagyis az etikett; a természetvédelem, a környezetvédelem szabályai; A szabályzatok sorát könnyen folytathatjuk…..

6 Szabályzatok cégek, társaságok, szervezetek alapításának és működésének szabályai; az adózás szabályai; a társasház, a munkahely házirendje; a tűzvédelmi, balesetvédelmi és munkavédelmi szabályzat; és intézményünkben…

7 Szabályzatok (az iskolánkban) a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) az adatkezelési-, iratkezelési szabályzat; a leltározási, selejtezési szabályzat; a munkaköri leírás; az ellenőrzési szabályzat; a DÖK működési szabályzata; a házirend (tanulóinknak szólóan); stb…

8 A „Szabálykövetés” mint kompetencia a kommunikációs, a narratív, a döntési, a kritikai, a lényegkiemelő, az életvezetési, az együttműködési kulcskompetenciák mellett kiemeli… a szabálykövető, a problémamegoldó, valamint a komplex információk kezelésével kapcsolatos képességeket, kulcskompetenciákat. Nemzeti alaptanterv (2003)

9 A „Szabálykövetés” mint kompetencia jellemzése A bemeneti mérés során a szabálykövetés, mint részkompetencia kapcsán azokat a tevékenységformákat vizsgáltuk (a szabály, valamint az esemény, jelenség, helyzet összefüggésében), amelyek később egy szakma elsajátításához feltétlenül szükségesek.

10 A tanuló legyen képes: helyzetben (eseményben, jelenségben) valamilyen szabályosságot felismerni; adott, leírt szabályt (algoritmust) követni; helyzethez (eseményhez, jelenséghez) szabályt választani, illeszteni; helyzethez (tevékenységhez) önállóan szabályt alkotni.

11 A szabálykövetés nehézségi szintjei az egyes tevékenységformákban A szabályfelismerés során a szabály jellege (valószínűség, ok-okozati összefüggés, törvényszerűség), ill. a megadott helyzetek száma változott. Pl.: A bank-automatából történő pénzfelvétel lépéseinek megfelelő sorrendbe állítása (4. szint). A szabálykövetés során a leírt lépések száma, a szabály összetettsége változott. Pl.: A bolthoz vezető út megrajzolása (2.szint).

12 A szabálykövetés nehézségi szintjei az egyes tevékenységformákban (folyt.) A megfelelő szabály kiválasztása, illesztése során a megadott szabályok száma nőtt. Pl.: Egy adott helyzethez (gázpalack-cseretelep) illeszkedő figyelmeztető és tiltó táblák kiválasztása valódi táblákat ábrázoló képek közül (1. szint). Az önállóan alkotandó szabály során a leírandó lépések sorrendiségének jelentősége ill. a feltételek összetettsége változott. Pl.: Egy születésnapi bulit előkészítő tevékenységek tevékenységlánccá (hálótervvé) való szervezése (4. szint)

13 A tanulók teljesítményének értékelése A feladatlap 16 feladatából 4-4 feladat reprezentálja az egyes tevékenységformákat, ezen belül pedig 1-1 feladat a nehézségi szinteket. Az értékelés kategóriái: Szint alatti eredmény (nincs értékelhető részmegoldás vagy megoldás). 1. szinttől kezdődően a 4. szintig tartó eredménykategóriák. Szint nélküli eredmény (csak olyan részmegoldások vannak, mely szintet nem képvisel). Rendszer nélküli eredmény (az egyik feladatban a tanuló egy adott szintet elér, viszont egy másik feladatban ugyanezt a szintet nem éri el).

14 MÉRÉSI ADATOK A mérésben részt vett tanulók száma: 4706 fő Nehézségi index:41% Cronbach alfa:0,81 Szórás: 5,8 pont Relatív szórás: 39,2% Átlag pontszám: 14,8 pont

15 Eredmények tevékenységekként és feladatokként Valamilyen szabályosságot felismer 1. fel.2. fel.3. fel.4. fel. 32%61%31%56% Leírt szabályt (algoritmust) követ 5. fel.6. fel.7. fel.8. fel. 83%16% Szabályok közül megfelelőt választ 9. fel.10. fel.11. fel.12. fel. 27%67%28%8% Önállóan alkot feltételeknek megfelelő szabályt 13. fel.14. fel.15. fel.16. fel. 46%69%23%27% A részletesebb elemzést a „Kompetencia mérés 2006” tanulmánykötet oldala tartalmazza!

16 A) A szabályfelismerés szintteljesítményei

17 B) A szabálykövetés szintteljesítményei

18 C) A szabályválasztás szintteljesítményei

19 D) A szabályalkotás szintteljesítményei

20 A mérés tapasztalatai ….a mérésben és javításban résztvevő kollégák véleménye alapján (véleménygyűjtemény váltakozó előjelekkel) + „A szabálykövetés feladatait a diákok többnyire élvezték, javítása egyszerű volt.” -„A szabálykövetési feladatlapon lévő feladatok közül sokat nem értettek meg, így el sem kezdték.” ?„a mérőlapok vagy erősek voltak, vagy a mi gyerekeink voltak gyengék?” remélik, hogy az értékelésnél mindez kiderül……..”

21 Vélemények A bemeneti kompetenciaméréssel kapcsolatban melyek az Önök észrevételei és javaslatai? 1. A feladatlap kapcsán a mérendő ill. fejlesztendő területekről. 2. A mérés körülményeiről és időtartamáról. 3. A teljesítmények értékeléséről, az értékelés hasznosságáról, használhatóságáról. 4. Bármely egyéb, a bemeneti kompetenciaméréssel kapcsolatos észrevétel és javaslat.