Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

középfokú felvételi eljárás

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "középfokú felvételi eljárás"— Előadás másolata:

1 középfokú felvételi eljárás
2018/19. tanév

2 Feladatok, határidők 14/2017. (VI. 14. ) EMMI rendelet 2
Feladatok, határidők 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet 2. melléklete alapján – A tanulók jelentkezése a központi írásbeli felvételi vizsgára közvetlenül a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézménybe. óra – Központi írásbeli felvételi vizsgák a kilencedik évfolyamra az érintett intézményekben. (az általános felvételi eljárás kezdete). , 14 óra – Pótló központi írásbeli felvételi vizsgák – akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

3 Felvétel a középfokú iskolába
Középfokú intézmények – tanulmányi területek, felvételi tájékoztatók (kereső pr. - tanulmányi eredmények, írásbeli vizsga, szóbeli vizsga Felkészülés az írásbeli vizsgára Jelentkezés a központi írásbeli vizsgára: - a vizsgát szervező iskolák jegyzéke (nov. 15-ig, OH) - TANULÓI JELENTKEZÉSI LAP a 9. évfolyamra történő beiskolázás KÖZPONTI ÍRÁSBELI VIZSGÁJÁRA - SNI, BTMN: - kérelem, szakértői vélemény, a középiskola igazgatójának határozata szóbeli vizsga – szakgimnázium, gimnázium

4 Az írásbeli vizsga Diákigazolvány vagy személyi igazolvány kell
2x45 perc, 15 perc szünet,SEGÉDESZKÖZ NEM használható (kiv.: vonalzó, körző, szögmérő) SNI, BTMN – a középfokú intézmény igazgatójának határozata alapján: - segédeszköz (számológép, helyesírási szótár) - többletidő - eltekintés bizonyos értékelési szempontoktól (pl. helyesírás) - felmentés: NEM adhatja meg bármelyik írásbelit szervező iskola, csak a jelentkezésre kiválasztott iskola (előzetes tájékozódás szerint) - hátrány nem éri azt, aki megírja, sőt!!

5 Az írásbeli vizsga után
Az értékelt feladatlapok megtekintése – másolat, fénykép, észrevétel -- egy nap áll rendelkezésre a megtekintés után (16.00-ig) A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények értesítik az írásbeli eredményéről a tanulókat – értékelő lap, csak a középfokú intézményben lehet átvenni! DÖNTÉST KELL HOZNI - mindkét szülő közös döntése kell, hogy legyen – két aláírás szükséges (a kivétel szabályozott) - iskola vagy tanulmányi terület a cél? - a sorrendet a középiskolák nem tudják - adatok – az osztályfőnökökkel egyeztetett időpontra Tanulói adatlap, jelentkezési lap(ok) – az ált. isk. hozza létre, nyomtatja (KIFIR) (2018. jan. : kinyomtatott jegyzék az OH-tól)

6

7

8 SZAKGIMNÁZIUM – 4 ÉV +1 ÉV +2 ÉV Az ágazathoz tartozó OKJ
ÉRETTSÉGI VIZSGA ÉS OKJ SZERINTI SZAKKÉPZETTSÉG +1 ÉV Az ágazathoz tartozó OKJ Szerinti technikusi szintű szakképzés +2 ÉV NEM az ágazathoz tartozó OKJ szerinti technikusi szintű képzés FELSŐOKTATÁS MUNKAERŐPIAC SZAKKÖZÉPISKOLA - 3 ÉV OKJ szerinti szakképzettség SZAKKÖZÉPISKOLA +2ÉV érettségi vizsga MUNKAERŐPIAC EMELT SZINTŰ SZAKKÉPZÉS / FELSŐOKTATÁS

9 Jelentkezés a középiskolákba
Az általános iskola továbbítja a tanulói jelentkezési lapokat a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig a Hivatalnak. A középfokú iskola eddig az időpontig honlapján nyilvánosságra hozza a jelentkezők felvételi jegyzékét. (sorrend, okt. azonosító szerepel) A tanulói adatlapok módosításának lehetősége az általános iskolában – új iskolát nem lehet felvenni – új tanulmányi területet felvehetünk ( egyeztetés a középiskolával) – tanulmányi területet nem törölhetünk

10 Mindenki megtalálja a helyét!
A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést és az általános iskoláknak és a jelentkezőknek. JEL. LAPON LÉVŐ CÍMRE!! A rendkívüli felvételi eljárást meghirdető iskola igazgatója dönt a felvételi kérelmekről. A benyújtott kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál. Beiratkozás a középfokú iskolákba.

11 Kiegészítés Tisztelt Szülők! A tanulói adatlapokat módosító időszakban ( ) a szakképzési centrumokon belül új iskolát is fel lehet venni, mivel a centrumhoz tartozó iskolák tagintézmények. Minderről az aktuális időszakban természetesen tájékoztatjuk Önöket, a diákokat, forduljanak hozzánk bizalommal!


Letölteni ppt "középfokú felvételi eljárás"

Hasonló előadás


Google Hirdetések