Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS"— Előadás másolata:

1 VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS
A szenvedély elsodor. Az ész a gyeplő, amely megfékez” Benjamin Franklin VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS

2 KÖZNEVELÉSI MESTER-VEZETŐ
VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS PEDAGÓGUS SZAKVIZSGA KÖZOKTATÁSI VEZETŐ KÖZNEVELÉSI MESTER-VEZETŐ ??? irányítói szint 10-16 év vezetői gyakorlat 30-35 évesek

3 KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ
Elmúlt 5 év hazai változásai Nemzetközi tendenciák Új vezetői kompetenciák

4 KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ KÉPZÉSI TARTALOM
Vezetői identitás Önismeret szerepe a vezetésben Időgazdálkodás Stresszkezelés Etikett, protokoll Coach szemlélet a vezetésben Együttműködés, kooperáció Vezetői visszajelzés és értékelés Csapatépítési módszerek Köznevelési intézmények élete Jogi környezet változásainak kezelse Értekezletveze-tés Szabályzatké-szítés Digitális média kezelése Medializált terek Multitasking IKT hatékony használata Adatvédelem

5 KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ
Az első végzett évfolyamtól kapott vélemények: A képzés során nagyon sokat fejlődtem a vezetés szinte minden fontos területén. Megerősítést kaptam sok tekintetben, új ismereteket szerezhettem olyan területeken, amelyeket a hagyományos továbbképzési rendszerek nem érintettek. Sok mindenben megerősítést is kaptam eddigi vezetői munkámat illetően, de szembesültem azokkal a hibáimmal is, amiken változtatnom kell a jövőben, hogy munkámat professzionálisabban végezzem. Mindenképpen sikerült, mint vezetőnek szembenézni a hibáimmal, illetve, hogyan kell változtatni. Szemlélete formáló volt a képzés, gondolat elindító. Megerősítést kaphattunk abban, hogy mit csinálunk jól és hol kell változtatni. A napi tevékenységemet segítette, frissítettem az addigi ismereteket, megújítottam, más szemlélettel végzem munkámat. A megszerzett tudást rögtön megosztottam kollégáimmal, jó érzés volt, hogy újat tudok mutatni, ami hasznos, napi feladatvégzésünket, munkánkat, együttműködésünket segíti.

6 KÖZNEVELÉSI MESTERVEZETŐ
Javaslat jogszabályi változtatásra 3. Vezetői pályázatnál kötelező (2021-től) Előny vezetői pályázatnál (2020-ig MERRE TOVÁBB ? ? ?

7 A vezetői tevékenységek során –az alábbi tevékenységek fejlesztésére kell fokozott figyelmet fordítani: Cél kitűzése Vezetői munka Problémamegoldó képesség Kommunikáció Képzés és tanácsadás Változás- és konfliktuskezelés Időgazdálkodás Értékelés

8 A vezetői visszajelzés tantárgy oktatásának célja
A közoktatási vezetők saját élményű gyakorlatra és tapasztalatra épülő fejlesztési beállítódásának konkrét helyzetekből, esetekből kiinduló elemzése, kialakítva a Cselekedni – Megtapasztalni – Észlelni – Megérteni – Megoldást találni – Cselekedni folyamat alkalmazását saját vezetői munkájukban, kollégáikkal való kapcsolatok kezelésében.

9 A vezetői tevékenység komplex rendszere
A fejlesztő értékelés felfogása szerint  egy oktatási szervezet is csak olyan mértékben képes fejlődni, amilyen mértékben a benne dolgozó munkatársak képesek a fejlődésre. A megfelelő módon közölt visszajelzéssel nagymértékben elő lehet segíteni valakinek a fejlődését. A humán rendszerekben azzal kell szembenéznünk, hogy az alkalmazottaknak különböző a lelkiviláguk, magatartásuk, egymáshoz való alkalmazkodóképességük.

10 Kompetenciák kontaktus kezelés, ezek használata,
az információhiány felismerése, az információ szisztematikus szervezése, az információk gyűjtése, elemzése, feldolgozása, ellenőrzése, tárolása, az információk „visszanyerése”, a feladatok koordinálása, a prioritások megállapítása, feladatok és felelősségek sokféleségével való bánás, az ellenőrző rendszerek kiépítése, emberek viselkedésének megfigyelése, a problémák visszavezetése forrásukhoz, támogató, fejlesztő visszajelzést adása, konfliktuskezelés, kapcsolatépítés, a fejlődés iránti elkötelezettség, a befolyásolás, az eredmény-orientáltság.

11 A szenvedély elsodor. Az ész a gyeplő, amely megfékez”
Benjamin Franklin KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "VEZETŐI ÉLETPÁLYAMODELL – PORTFOLIÓ BŐVÍTÉS"

Hasonló előadás


Google Hirdetések