Az energiaital igazi arca Az energiaital olyan ital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Veszélyhelyzet: „Energiaital” Vizsgáztatásaink alkalmával is egyre több problémával találkozhatunk Ugye nem ezt akarjuk? Egészségünk érdekében ne tegyük!
Advertisements

2. rész: A szív Klikk a folytatáshoz!. A sejtek táplálása, a lebontási termékek kiszűrése és elszállítása a vérkeringés feladata. A vér hozza-viszi.
A felhasználói interfész A felhasználói interfész az a felület, amellyel a szoftver az ember felé „fordul”; amellyel a felhasználó nap mint nap találkozik.
Klikk a folytatáshoz!. Mi a vércukor? A vércukor a vérben lévő szőlőcukor, idegen szóval glukóz. A vércukor szintje egészséges embernél 4,5 - 6,5 mmol/l.
A Szociális Szövetkezeti forma bemutatása Tanai Tünde Rehabilítációs tanácsadó.
Szabadtéri rendezvények. A TvMI vonatkozik: OTSZ szerinti szabadtéri rendezvényekre szabadtéri rendezvény: az 1000 főt vagy az 5000 m 2 területet meghaladó,
A Mi Házunk Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb.
Az akkreditáció szerepe a megváltozott munkaképességű munkavállaló személyének társadalmi reintegrációjában Készítette: Dézsi Gabriella Melinda Budapest,
Búvárok csoport: - Babos Gréta - Lajtai Barnabás - Nagy Bianka - Süte Tamás Keszthely, március 22. Klikkelve lépj tovább!
Intézmények közötti egyéni átvezetést segítő programok.
A PAPRIKA, MINT NÉPÉLELMEZÉSI CIKK TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi.
Hypertonia Készítette: Keilbach Józsefné, FMISZI Bicske Felhasznált irodalom: Ember I.(szerk.)Népegészségügyi orvostan 140 és/vagy 90 Hgmm-t elérő és az.
Környezeti fenntarthatóság. A KÖRNYEZETI FENNTARTHATÓSÁG JELENTÉSE A HELYI GYAKORLATBAN Nevelőtestületi ülés,
NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület NSZFI SZFP Programkoordinációs Iroda Minőségfejlesztési Terület Teljesítményértékelési.
EU pályázati programok A szervezet / változások 1.A pályázók adminisztrációs terheinek csökkentése a projektfejlesztési, pályázati szakaszban.
BEST-INVEST Független Biztosításközvetítő Kft.. Összes biztosítási díjbevétel 2004 (600 Mrd Ft)
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS
Egészséges táplálkozás
TÁMOP / „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)”
Adottságok tényszerű megfogalmazása 4.6. előadás
Térkép készítése adataiból
Szociális kompetencia
Adatbázis normalizálás
Résztvevői létszám Év Létszám Összesen: 2110 Budapest Regionális 456
Duális képzés a társadalmi felelősségvállalás szemszögéből
ELŐNYÖK – megbízható működés
A napsugárzás jótékony hatásai:
Foglalkoztatási Paktumok az EU-ban

HÉL (Hasonló értelmű licit)
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Országos Tűzvédelmi Szabályzat KÖZÖSSÉGI LÉTESÍTMÉNYEK,
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet fejlesztési projektjei az iskolai egészségfejlesztés területén DR. TÖRÖK KRISZTINA.
Kérdések és válaszok az előfizetéses rendszerekről
Szervezetfejlesztés II. előadás
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
A kiváltást tervezők / megvalósítók és Az fszk TÁRS projektje közti együttműködés rendszere EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Statisztika 10 évf. 3 osztály 82 tanuló 9 évf. 4+1 osztály 118 tanuló Minden osztályt külön pedagógus javított 8 fő - részben of, ha vállalta.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Konferenciája
Bevezetés Az ivóvizek minősége törvényileg szabályozott
Innovációs képesség és jólét összefüggései
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
Közigazgatási alapvizsga a Probono rendszerben
Készítette: Kovácsné Balla Györgyi
Tájékoztató az Önkormányzati ASP Projektről
Kalickás forgórészű aszinkronmotor csillag-delta indítása
„ Egy hatékony iskolai egészségnevelési program – az egyik legköltséghatékonyabb beruházás, amit egy nép (állam) csak megtehet annak érdekében, hogy párhuzamosan.
Az egészséges nő A HPV-ről és a méhnyakrák megelőzéséről
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Környezeti Kontrolling
Az energiaital igazi arca
Új pályainformációs eszközök - filmek
A csoportok tanulása, mint a szervezeti tanulás alapja
Diagnosztizált Nobel díjasok
TÁRGYI ESZKÖZÖK ELSZÁMOLÁSA
Engedelmesen és szeretettel
TIENS PROPOLISZ TABLETTA
Családi vállalkozások
Tóalmási Mesevár Óvoda és Konyha
Űrkutatás súlytalanság.
TIENS FOKHAGYMAOLAJ KAPSZULA.
Árulkodás? – Árulkodás! Készítette: Virágné Nagy Éva.
Magánszemélyként bérbe adnám az ingatlanomat.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Generali Alapkezelő beszámolója Gyöngyház Nyugdíjpénztár részére
Elektromos töltés-átmenettel járó reakciók
TUDJON MEG TÖBBET AZ XS™ POWER DRINK ENERGIAITALRÓL!
TUDJON MEG TÖBBET AZ XSTM POWER DRINK ENERGIAITALRÓL!
Miért veszélyes a gyógyszerhamisítás?
Előadás másolata:

Az energiaital igazi arca Az energiaital olyan ital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet.

Összetevők: cukor Cukor: 2 dl energiaital elfogyasztása 6 – 6,5 kockacukor elrágásával egyenértékű, tehát hizlal

Összetevők: koffein Koffein: 2 dl energiaital 2 adag erős feketekávé elfogyasztásának felel meg.

Összetevők: taurin Taurin: Egy teljesítményfokozó antioxidáns: főképpen az agyban található meg a legnagyobb mennyiségben és a memóriádat tartja karban, fokozza a tanulási képességeid és azonnali hatásként hangulatjavító hatással rendelkezik. A taurin természetes úton termelődik testedben! Tehát: már van a szervezetedben!

A túlzott energiaital-fogyasztás hatása lehet Szívre: megemeli a pulzusszámot és a vérnyomást Vesére: vízhajtó hatása miatt kiszáradást okozhat és magas szénsav tartalma miatt akár vesekőképződéshez is vezethet Idegrendszer: stimulációt okoz, tehát felpörget ezáltal kiszámíthatatlan az egyénre gyakorolt hatása

Tájékoztatásul… Az energiaital összetevői: Ginzeng – Segíti csökkenteni a stresszt, emeli a szervezet energiaszintjét. Karnitin – Olyan aminosav, amely segít a zsírsavak metabolizálásában. Gingko Biloba – A gingko fa magjából készítik, azt állítják róla, hogy javítja a memóriát. Taurin – Természetes aminosav, amelyet az emberi test is termel, segít szabályozni a normális szívritmust, az izom-összehúzódásokat. Inozitol – B-komplex vitaminok közé tartozik, közreműködik a sejtek közötti információ-továbbításban. Önmagában nem vitamin. Guarana mag – Brazíliában és Venezuelában termő mag, és olyan stimuláns, melynek a kávénál is magasabb a koffeintartalma.

Fontos a mértékletesség! Még 3000 mg feletti napi taurin fogyasztása is bizonyos esetekben biztonságos lehet. Nem árt azonban jelentősen ez alatt az érték alatt maradni, ugyanis minden felesleges taurint a vese választ ki. Nagymértékű vagy hosszú távú használatának komoly következményei lehetnek.

Energiaital és alkohol gáz és fék Nagyon veszélyes, mert a szervezet reakciója kiszámíthatatlan!!!!!!! Energiaital: stimulál és dehidratál Alkohol: tompít és dehidratál Szénsav: a felszívódást gyorsítja Együtt a kontroll és a helyzetfelismerés elvesztését okozhatják. „Egyszerre lépni gázra és fékre beláthatatlan következményekkel járhat!”

Üzenet:láss a dolgok mögé! A multinacionális cégek igyekeznek egyre okosabb marketingfogásokkal előrukkolni, hogy megfogják a vásárlókat. Ezért elég tudatos vásárlónak kell lennünk, hogy a dolgok mögé látva felfedezzük a hamis állításokat. Legyél kritikus, mikor a címkét olvasod! Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem az! Ha az energiaszeletek és a különféle italok, már egy külön csoportot alkotnak az étrendedben, emlékezz, hogy mindenből lehet fogyasztani, de csak módjával! Viszont sajnos a hirdetések nem ezt sugallják. Az igazság az, hogy a tiszta energia nem az italokban és a szeletekben rejlik. Mindez az egészséges életmódból ered. Aki rendszeresen és egészségesen étkezik, elég vizet iszik, eleget pihen, és nem terheli agyon magát, nos annak igazán mindenféle segédanyag nélkül is több energiája lesz, mint bárki másnak, aki az energiaitalokkal élt.

Természetesen fogyaszthatod, de mértékkel! Az energiaitalok és a különféle tápanyag szeletek mindig nagy szavakkal és ígéretekkel kecsegtetnek minket. Némelyik azt mondja, hogy növeli az energiát és az éberséget, mások extra tápanyagokat ajánlanak, és van, amelyik azt állítja, hogy növeli a teljesítő és koncentrációképességet! De miután elnézel a reklám mellett, és beleolvasol a tápanyaglistába, a legvalószínűbb, hogy egy nagy adag cukrot fogsz kapni, koffeinnel körítve! Szóval tényleg fogyasztanod kéne ezeket a termékeket? A válasz ugyanaz, mint mindenre. Természetesen fogyaszthatod, de mértékkel! Néha-néha egy energiaital rendben van, ugyanúgy, ahogy egy ilyen energiaszelet is reggel, főleg akkor, ha egyáltalán nem reggeliztél semmit. Viszont azok az emberek, akik naponta 3-4 energiaitalt fogyasztanak, és több tucat energiaszeletet tömnek magukba, már rég leléptek az egészséges életmód útjáról!