Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb."— Előadás másolata:

1

2 Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb táplálék az emberi szervezet számára. Olajbogyóból mechanikai úton préseléssel előállított növényi zsiradék Baba olaj: Újszülött kortól a baba ápolására is használjuk. Repce olaj:A repceolaj vagy más néven a (canola- olaj) a repce növény magjából készült zsiradék. Hidegen sajtolt olajok: szőlőmag olaj lenmagolaj borágóolaj jótékony hatással vannak a szervezetre.

3 Benzin: A nyers, természetes kőolajból desztillálás útján kapott folyadék. Gázolaj: Gázolaj: A dízeles gépkocsik üzemanyaga. Kőolaj: a Föld szilárd kérgében található természetes eredetű, élő szervezetek bomlásával, átalakulásával keletkezett ásványi termék.

4 Környezet szennyezés formái -Légszennyezés -Vízszennyezés -Talajszennyezés -Fényszennyezés -Vizuális szennyzeés -Hangszennyezés Olaj szennyezés: Az olajat szállító hajó a háborgó tengeren felborul az olaj beleömlik a tengerbe a víznek a felszínére kerül és az állatoktól és növényektől elzárja az oxigént ás a napfényt.

5 Az olaj égetése és következménye Az égő olajat nem lehetséges eloltani vízzel, mivel az olaj sűrűsége kisebb, mint a vízé, így a víz felszínére kerül majd, és tovább ég.

6 A gyorségés három alapvető feltétele: az éghető anyag, a gyulladási hőmérséklet és az oxigén jelenléte. Ha ezek közül az egyiket sikerül kiiktatni az égés is megszűnik

7 Semmiképpen ne próbáljuk meg a normál szénhidrogén-származékoknál (benzin, olaj, petróleum, kenőolaj) a vízzel oltást, mivel nem csak nem fogja eloltani az ilyen tüzet, de a víz felszínére felúszó égő anyag a tűz továbbterjedését segíti elő.


Letölteni ppt "Olaj mint életünk szerves része A napraforgóolaj: a napraforgó növény magjából, hideg vagy meleg eljárással nyert növényi zsiradék Olíva olaj: Legegészségesebb."

Hasonló előadás


Google Hirdetések