Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Búvárok csoport: - Babos Gréta - Lajtai Barnabás - Nagy Bianka - Süte Tamás Keszthely, 2010. március 22. Klikkelve lépj tovább!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Búvárok csoport: - Babos Gréta - Lajtai Barnabás - Nagy Bianka - Süte Tamás Keszthely, 2010. március 22. Klikkelve lépj tovább!"— Előadás másolata:

1 Búvárok csoport: - Babos Gréta - Lajtai Barnabás - Nagy Bianka - Süte Tamás Keszthely, 2010. március 22. Klikkelve lépj tovább!

2

3 Munkáink Gréti

4 Bianka Süti

5 Gréti Barni

6 Barni

7 Bianka

8 Süti

9

10 IsmeretgyűjtésEditnénivel

11

12

13

14 Összeállításunk:

15 "Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.„ (Antoine de Saint Exupéry)

16 A Föld vizei gyakorlatilag "sós vizek", az összmennyiség - becslések és mérések szerint- kevesebb mint 3 %-a a szárazföldi élethez szükséges édesvíz. Túlnyomó része a sarki jégbe fagyott, elenyésző része felszín alatti, és csupán néhány ezrelék a felszín feletti, tavakban és folyókban lévő édesvíz. E két utóbbi, a túlnyomórészt a földfelszín alatt található mennyiség biztosítja az életet a Földön.

17 A víz és szervezetünk Az emberi test legnagyobb részt vízből áll, az életkor előrehaladtával a víz aránya csökken. Az öt hónapos magzat 95%-a víz, ezért is nagyon fontos, hogy a kismamák minőségi, tiszta vizet fogyasszanak. A csecsemő szervezete 80%, a felnőtté már csak 60%, az idős szervezet pedig mindössze 50%-ban tartalmaz vizet. Ennek a csökkent vízmennyiségnek kell ellátnia folyadékkal testünk minden részét. Napi 1400 liter víz folyik át agyunkon és 2000 liter víz mossa át vesénket. Az emberi szervezet azonban igen takarékosan bánik vízkészletével, hiszen naponta mindössze kb. 2 és fél litert választ ki. Nem mindegy tehát, hogy mit és mennyit iszunk!!!

18 A víz élettani szerepe Szükségünk van rá, mert: állandósítja a testhőmérsékletet, a sejtek számára tápanyagot és oxigént szállít, 'kipárnázza' az ízületeket, védi a szervezetet és a szöveteket, eltávolítja a méreganyagokat, biztosítja a vérkeringést, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását, felszívódását és szállítását, befolyásolja a vér összetételét, javítja erőnléti állapotunkat

19

20 "A kék arany"

21 „Ha a Nap a teremtés apja, akkor a víz az anyja”

22 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Búvárok csoport: - Babos Gréta - Lajtai Barnabás - Nagy Bianka - Süte Tamás Keszthely, 2010. március 22. Klikkelve lépj tovább!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések