7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egy vállalkozás szerződései
Advertisements

Munkaszervezési ismeretek
Az egyszerűsített foglalkoztatás (EF) új szabályai – 21 pontban
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás
M UNKAVÉGZÉS A XXI. SZÁZADBAN. A 21. században lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat nem a munkahelyen, hanem otthon végezzük el. Ezt röviden távmunkának.
AKTUÁLIS FELADATOK A TANÜGYIGAZGATÁSBAN
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.

Az egyszerűsített foglalkoztatás legfontosabb szabályai
8. Tétel Vállalkozásában lehetősége nyílik alkalmanként foglalkoztatni még egy fodrászt. Határozza meg, hogy mely foglalkoztatási forma keretén belül.
Az Új Munka Törvénykönyve Gyakorlati Alkalmazás től
A részmunkaidő speciális esetei az új Munka Törvénykönyvében
Átirányítás, kiküldetés, kirendelés Szombathely,
Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
A kollektív munkajogi szabályozás az új munka törvénykönyvében
10. Tétel.
A munkaszerződés december Dudás Katalin. A munkaszerződés szerepe jogviszony-alapító jogviszony-alapító tartalommegállapító tartalommegállapító.
 a legszükségesebb garanciális szabályokat tartalmazza  tág teret ad az egyéni és kollektív alkunak  egyszerűbb szabályozásokat foglal magában.
A munkaszerződés elméleti kérdései. A munkaszerződés megkötése
Munkajogi alapismeretek
Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
Mivel foglalkozunk?  Reklám – és média jog  Fogyasztóvédelem  Szellemi alkotások joga  Társasági jog, cégjog  Ingatlanjog  Pénzügyjog  Követeléskezelés.
Egyes társasági formák Közkeresleti társaság, betéti társaság
Foglakoztatás pályázati projektekben Általános áttekintés Tóth István, tanár.
1 Foglalkoztatási formák, díjazásuk Munkaidő és a kapcsolódó nyilvántartások november 23. Gottgeisl Rita.
AZ ALKALMI MUNKAVÁLLALÓI KÖNYVVEL TÖRTÉNŐ FOGLALKOZTATÁS GYAKORLATA március 26.
Új Munka Törvénykönyve: új lehetőségek a munkaügyi működésben
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Amit a munkaviszonyról a munkavállalónak tudni kell….
Amit a diákmunkáról tudni kell
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
Munkaszervezési ismeretek
Távmunkavégzés Távmunkavégzés a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy.
Munkaerő-kölcsönzés A munkaerő-kölcsönzés különös szabályai.
Képzés, továbbképzés. Milyen képzésre jogosult a köztisztviselő? Jogosult az előmenetelhez szükséges képzésben részt venni. Köteles a központilag vagy.
RWE Power AG Lorsee/TR BudapestSEITE 1 „Szociális párbeszéd“ RWE Power AG Wolfgang Lorsee A Központi Üzemi Tanács elnökhelyettese.
A MUNKAVÁLLALÁS ALAPVETŐ SZABÁLYAI
Vállalkozási feltételek Németországban vállalkozási szerződések teljesítéséhez Koji László elnök Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége 1013.
A bedolgozói munkaviszony (jogviszony) fogalma, létesítés szabályai, a munkavégzés helye, a munkáltató utasítás joga, bérezés.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA GYULAVÁRI TAMÁS
P est Megyei Kormányhivatal M unkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének M unkaügyi Felügyelősége Készítette: Dr. Mészáros Enikő Frissítve: 2013.
Az új Munka Törvénykönyve 2012:I. tv április 20.
A közcélú foglalkoztatáshoz kapcsolódó munkajogi szabályozás dr. Szabó Melinda szociális igazgatási szakreferens Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Szociális.
 A munka, az egyik alapvető szükségletünk.  Munkájuk alapján becsülik meg az embereket. A munka biztosítja a megélhetést.  A családi munkamegosztásban.
Munkajogi ismeretek Amit a munkaviszonyról a munkavállalónak tudni kell….
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
Munkajogi ismeretek.
A SZAKSZERVEZETEKRE VONATKOZÓ ÚJ SZABÁLYOZÁS Dr. Fodor T. Gábor Ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
§ Törvényen kívül és belül §. Atipikus foglalkoztatás az Mt-ben Az atipikus foglalkoztatási formákat az Mt. „A munkaviszony egyes típusaira vonatkozó.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE GYULAVÁRI TAMÁS
A szabadságra vonatkozó szabályok XI. Fejezet Weberné dr. Erős Anikó Tolna Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szerv.
Munkavégzés. A kereskedelmi egység szabályszerű működtetése A munkavégzés szabályai A munkaszerződés alapján a munkavállaló köteles 1)meghatározott helyen.
2014. I. negyedév munkaügyi ellenőrzési tapasztalatai!
15. Az eladók foglalkoztatása
Egyszerűsített foglalkoztatás szabályai
A közszolgálati Tisztviselők jogviszonya
14. A foglalkoztatással kapcsolatos munkaügyi feladatok – Mutassa be a munkaviszony létesítésének és megszüntetésének szabályait! – Foglalja össze, hogy.
A munkaidő beosztása a 2003/88/EK irányelv tükrében
A MUNKAVISZONY FOGALMA ÉS AZ MT. HATÁLYA
A JOGSZERŰ ELLENŐRZÉSEK MIKÉNTJE A MUNKAHELYEN
Hogyan (ne) vesszünk el a munka, az informatika és a jog Bermuda-háromszögében? dr. Ormós Zoltán.
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
MUNKAVISZONY LÉTESÍTÉSE
A munkaszerződés módosítása, munkáltatói jogutódlás
Munkaidő 2. előadás.
Munkaügy
Dr. Pál Lajos ügyvéd A munkaidő megszervezése Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete Budapest, november.
Krity Csilla Katolikus Pedagógiai Intézet
Előadás másolata:

7. Tétel Ahhoz, hogy szalonja teljes körű szolgáltatást nyújtson, szüksége van további szépségápolással foglalkozó szakemberre (fodrász, kozmetikus, masszőr stb.). A jelentkezőt munkaviszonyban kívánja foglalkoztatni. Fejtse ki ezzel kapcsolatos teendőit és a mellékelt nyomtatványok főbb tartalmi elemeit, szerepeit!   Információtartalom vázlata   Bejelentési kötelezettség,Munkaszerződés és kötelező melléklete Munkaköri leírás,Jelenléti ív

Új munkavállaló bejelentése A munkaadóknak 2007. január 1-jétől a munkaviszonyok létesítésének és megszűnésének tényét - egyéb adatok mellett - az (illetékes elsőfokú) állami adóhatóság felé kell jelenteniük elektronikus úton vagy az erre a célra rendszeresített nyomtatványon.

Az ügyintézés lépései: 1. Regisztrálni az APEH-nél! (10T180 nyomtatvány) 2. Töltse le és telepítse fel saját gépére a bejelentéshez szükséges nyomtatványkitöltő programot és az APEH honlapjáról ! 3. A kitöltőprogrammal töltse ki a bejelentéshez szükséges 10T1041 számú nyomtatványt. 4. Indítsa el a szolgáltatást 5. Jelentkezzen be az Ügyfélkapun. 6. Töltse fel a fájl(oka)t saját gépéről a Java-alkalmazás segítségével. 7. Nézze meg beérkezett és elküldött üzeneteit az értesítési tárhelyen . Az üzenetek (értesítés-visszaigazolások) 30 nap után törlődnek, és nem pótolhatóak! 8. Ellenőrizze az APEH eBEV-rendszerében bejelentésének nyugtáját. Hibás nyugta esetén, a nyugtában szereplő hibaüzenet alapján gondoskodjon az újraküldéséről. Amikor az eBEV-rendszerben rendben találja a nyugta eredményét, akkor sikeresen teljesítette bejelentési kötelezettségét. A nyugtát e-mailben is megkapja pdf formátumban.

Munkaszerződés Létrejötte: Írásban A munkaadó és a munkavállaló közös megegyezése alapján

A munkaszerződés tartalmi elemei a felek nevét, illetve megnevezését és a munkaviszony szempontjából lényeges adatait, a munkavállaló személyi alapbérét, munkakörét, illetve a munkavégzés helyét .

A szerződő felek megjelölése A munkáltató pontos neve (cégneve), és a munkavállaló neve. a munkáltató székhelye, gazdasági társaság esetén a cégjegyzéket vezető cégbíróság megnevezése, a társaság cégjegyzékszáma, adószáma, míg munkavállaló esetén a lakóhely, az adószám, vagy a társadalombiztosítási szám.

Személyi alapbér A munkavállalót - eltérő megállapodás hiányában - személyi alapbérének megfelelő mértékű munkabér illeti meg. A munkabér nagyságáról a felek a munkaszerződésben állapodnak meg (az annak kötelező tartalmi eleme). Az Mt. kimondja, hogy a személyi alapbért időbérben kell meghatározni . Az Mt. törvényi előírása, hogy személyi alapbérként - ha a munkavállaló teljes (törvényes) napi munkaideje 8 óra - legalább a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér: 93 000 Ft vagy 108 000 Ft) jár; ettől érvényesen eltérni nem lehet (kivéve azt az esetet, ha a felek részmunkaidőben állapodnak meg).

Munkakör A munkakör leírása tartalmazza a munkavállaló által az adott munkaszerződés alapján ellátandó munka jellegét, a munkakört betöltő munkavállaló részletes feladatait.

A munkavégzés helye A munkaviszony - a felek megállapodásának megfelelően - állandó vagy változó munkahelyen történő munkavégzésre jön létre A munkahely meghatározása általában egy konkrét hely (pl. a munkáltató székhelye vagy telephelye) megjelölésével történik. Változó a munkahely, ha a munkavállaló munkavégzése nem egy állandó helyen, hanem mindenkor a munkáltató által kijelölt helyen kell, hogy történjen. Állandó munkavégzési helyről beszélünk, ha a munkavállaló a munkát rendszeresen azonos helyen köteles elvégezni

Jelenléti ív A Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkáltató köteles nyilvántartani a munkavállalók munkaidejét, szabadságát, készenlétét ügyeletét egyéb a munkaidővel kapcsolatos adatokat, melyet a jelenléti ív segítségével tud teljesíteni a munkaadó.

Jelenléti ív tartalmi elemei: dolgozó neve aláírása a munkába érkezés és távozás dátuma (Év,hó,nap,perc) ledolgozott munkaóra

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!