Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel"— Előadás másolata:

1 Fodrász 11-12 osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
Ön egyéni vállalkozó szeretne lenni, és ehhez kérelmét elektronikus úton juttatná el a hatósághoz. Részletezze, majd mutassa be számítógép segítségével az eljárás menetét és az ehhez felhasznált programokat, honlapokat!

2 Az egyéni vállalkozói igazolvány
Egyéni vállalkozások 2010 január 1-jétől elektronikusan indíthatók Ügyfélkapun keresztül. Az eljárás illeték- és díjmentes, ha azonban a vállalkozó kéri a vállalkozói igazolvány kiállítását, annak díja 10 ezer forint. A bejelentés nem kötött engedélyhez, így azt engedélyköteles tevékenység esetében is meg lehet tenni (tényleges tevékenységet csak az engedély birtokában lehet megkezdeni). Az adatok módosítása (a módosítások számára való tekintet nélkül) 3000 forint. A megrongálódott, megsemmisült, elveszett vállalkozói igazolvány pótlása 5000 forintba kerül. Az illetéket az eljárás megindításakor államigazgatási eljárási csekken kell megfizetni a Magyar Államkincstárnak.

3 Vállalkozói igazolvány kérelmének menete
A kérelem benyújtásához szükség van az okmányirodán beszerezhető, vagy a internetes oldalról letölthető, kitöltött és aláírt adatlapra (a betétlapokkal együtt).

4 A kérelem tartalmi elemei:
Fel kell tüntetni : az egyéni vállalkozó nevét (leánykori nevét), születési helyét és idejét, anyja nevét, a tervezett egyéni vállalkozás székhelyét, telephelyeit és fióktelephelyeit, a tevékenységi kört, a tevékenység megnevezését és az ahhoz tartozó szakmakódokat. Szükséges mellékletek: érvényes hatósági erkölcsi bizonyítvány és a jogszabályban előírt képesítés meglétét igazoló okirat.

5 Internetes ügyintézés
De jó most már neten is vállalkozhatok!Nem kell többet sorban állnom! Okmányiroda Neten szeretném intézni az ügyeimet! Menjünk kérjünk ügyfélkapu kódot!

6 Internetes ügyintézés
Na lássuk csak, hogyan is alapítsak egyéni vállakozást!? Óhh megvan! Aztán jöhet az ügyfélkapu kód!

7 Magyarország.hu portál használata, ismertetése
A egy kormányzati portál. Lehetőség van a cégek alapításával, átalakulásával megszüntetésével és egyéb teendőkkel kapcsolatos elektronikus ügyintézésre. Internetes okmányirodaként is funkcionál. Megtalálhatók az aktuális jogszabályok, kapcsolatot teremthetünk a kormányzati hivatalokkal.

8 Magyarország.hu portál használata, ismertetése

9 Magyarország.hu portál használata, ismertetése

10 Magyarország.hu portál használata, ismertetése

11 Abev java használata A számítógépre ingyenesen letölthető Java futtatókörnyezet, angolul Java Runtime Environment (JRE), a Java nyelven írt programok futtatásához szükséges szoftver. A Java segítségével online játékokat játszhat, csetelhet, vagy akár üzleti alkalmazásokat futtathat asztali számítógépén vagy laptopján. Az Abevjava az Apeh nyomtatvány kitöltő programja.

12 Abev java használatához szükséges feltételek
A számítógép rendelkezzen internetes kapcsolattal A számítógépre legyen telepítve a Java Runtime Environment – JRE 1.6 vagy ennél frissebb verziója.  

13 Az Abevjava ismertetése
Drágám te nem hallottál az Abevjava nyomtatványkitöltő programról???? Azt használd!!! Most már vállalkozó lettem, de honnan tudom letölteni az ÁFA, SZJA bevalláshoz szükséges nyomtatványokat?

14 Az Abevjava használata -1. lépés

15 Az Abevjava használata-2. lépés

16 Az Abevjava használata – 3.lépés

17 Az Abevjava használata – 4. lépés

18 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel"

Hasonló előadás


Google Hirdetések