KORHATÁR BESOROLÁS a gyakorlatban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Díjmegállapítás, díjfelügyelet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban Dr. Szalóki Szilvia.
Advertisements

Felkészülés a évi országgyűlési képviselő-választásra Kampány a szavazás napján Előadó: dr. Kovács Zoltán a TVI vezető jogi helyettese 1.
A Mozgóképről szóló évi II. törvény filmgyártással kapcsolatos változásai január 1-jétől Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Nemzeti Filmiroda.
2012. december 3. ÉSZAK KELET-PEST MEGYEI LEADER EGYESÜLET Tájékoztató Fórum.
Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület ÚMVP IV. tengely LEADER, kifizetési kérelmek.
Bevezetési és tájékoztatási követelmények a Budapesti Értéktőzsdén
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
1 ‘Bakonyalja-Kisalföld kapuja’ Vidékfejlesztési Egyesület évi ÚMVP monitoring adatszolgáltatási kötelezettség Kisbér,
Az IKSZT címbirtokos szervezetek működtetési kötelezettségeiről VM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet Budinszki István szeptember.
Egyes eljárásfajták: elvi engedélyezési eljárások, telekalakítás,
A felelős műszaki vezetőkre vonatkozó szabályok változása A munkavédelem időszerű kérdései a bányászatban és a gáziparban konferencia Visegrád november.
A kiskorúak védelme a média káros hatásaival szemben
A HELYI IPARŰZÉSI ADÓVAL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK JANUÁR 1. NAPJÁT KÖVETŐ VÁLTOZÁSAI.
Dobogókő, január Az előzetes vizsgálati eljárás (Kvt. 67. §, R §) Dancsokné Fóris Edina.
Szabálysértési méltányossági kérelem
A fogyasztók tájékoztatása
A fogyasztók tájékoztatása
A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló CXL. törvény (Ket.) módosítása Az eljárási törvényt módosító rendelkezések.
A 259/2002. (XII.18.) Korm. rendelet január 1-től hatályos módosítása
Dr. Hegedűs Annamária Belügyminisztérium február 9.
ÖNKORMÁNYZATI SZAKMAI NAP
Fogyasztóvédelmi tapasztalatok a tőkepiacon
A Médiatanács klasszifikációs ajánlásának alkalmazásával kapcsolatos eredmények és tapasztalatok dr. Futó Gábor Médiafelügyeleti munkatárs NMHH Médiafelügyeleti.
„Befoltozott háló” Szalai Annamária Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, elnök Balatonalmádi, szeptember 26. Jogalkalmazás és felelősségvállalás.
A kiskorúak védelme a hatósági gyakorlatban dr. Futó Gábor Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiafelügyeleti főosztály szeptember 28.
A korhatár-besorolás hatósági gyakorlata
A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igénybevételéről és elszámolásáról november 16. Sebestyén Andrea EMVA jogcím-felelős.
Egyes társasági formák A korlátolt felelősségű társaság
Kereskedelmi jog II. IX. Előadás A csődeljárás.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Mezőtúr, november.
Vállalkozói - szakhatósági fórum üzleti partnerkeresés Tóth Katinka fogyasztóvédelmi felügyelő Kunszentmárton, december.
Budapest, január 26. dr. Kaszó Éva FOE Elnökségi tag
A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI
Tájékoztató a 2011/2012-es tanév legfontosabb feladatairól
A közigazgatási hatósági eljárásról és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény A kérelemtől a bírósági felülvizsgálatig Új jogintézmények a KET-ben.
Az igénybevevői nyilvántartás
III. Tengely – I. forduló Térségünk nyertesei számára szervezett szeminárium Március 10. Páliné Keller Csilla.
 Módosítás jogszabályi háttere: › évi XVII. Törvény › 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet › Letölthető:  Benyújtás helye: támogatási.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
A vis maior esemény bekövetkezését követően az érintett Önkormányzatnak 5 munkanap áll rendelkezésére, hogy azt bejelentse az ebr42 rendszeren, valamint.
Helyhatósági és nemzetiségi választások október 12. FELKÉSZÜLÉS A POLGÁRMESTEREK, HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS A NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK.
A bíróság határozatai Dr. Nyilas Anna.
Jogorvoslatok a Ket-ben
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Személyi jövedelemadó 1+1% felajánlása, fogadása Simon Réka adóügyi ügyintéző NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága Eljárási Osztály Eger, április.
ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS TERMÉSZETVÉDELMI FŐFELÜGYELŐSÉG 1 Gábriel Edit Engedélyezési Főosztály január 21. felsőfokú ügyintéző.
Dr. Dávid Ivett Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Hatósági és Jogi Főosztály április 22. Várható szankcionálási eszközök.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
MUNKAÜGYI FELÜGYELŐSÉGI NYÍLT NAP ÁPRILIS 03.
1. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény (Ket.)
Az ideiglenes biztosítási intézkedés elrendelésének általános és különös szabályai Villányi- Kollár Károly Dusán okleveles nemzetközi adószakértő.
Általános forgalmi adó törvény 2017.
Közigazgatási eljárás III.
Döntés-felülvizsgálati eljárások
A bírósági végrehajtás II.
A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése.
Előzetes piaci konzultáció
Határozatok Fajtái Ítélet per érdemében ítélet teljességének elve
A kisközösségi rádiózás szabályozási és műszaki kérdései
ETS-létesítményeket, EU-ETS hitelesítőket
Időközi adatszolgáltatások teljesítése
Közbeszerzési Döntőbizottság
PROGRAMZÁRÁS EMVA –III. – IV. tengely 1.
Közbeszerzési Hatóság
Közbeszerzési Döntőbizottság
Közalkalmazottak besorolása, illetménye, pedagógusokra vonatkozó új munkajogi szabályok, előmeneteli rendszer.
Előadás másolata:

KORHATÁR BESOROLÁS a gyakorlatban DR. TABA MIKLÓS igazgató Nemzeti Filmiroda 2012. szeptember 26.

FILMALKOTÁSOK HIRDETÉSE ÉS TERJESZTÉSÜK MEGKEZDÉSE 60. nap 30. nap Bemutató Mozielőzetes megjelenése/ besorolása előtti hirdetés Előzetes korhatár jelzés feltüntetése hirdetésen, közleményen Filmalkotás benyújtása korhatár besorolás céljából Előzetes jelzés lecserélése (72 h/ 5 munkanap/ 7 munkanap) Besorolási határozat Nyilvántartásba vétel 15 nap Mozielőzetes besorolása Film hirdetése/ vetítése korhatár jelzéssel Mozielőzetes előzetes korhatár jelzéssel

A Korhatár - Jelzés feltüntetésének kötelezettsége - a terjesztés megkezdését megelőző 60. napig lehet korhatár jelzés nélkül hirdetést közzétenni, ha mozielőzetes nincs, vagy nincs besorolva a mozielőzetes/filmalkotás az NMHH által - ha a mozielőzetest vagy a filmalkotást már besorolták: minden hirdetésen fel kell tüntetni a korhatár besorolás jelzését, tekintet nélkül arra, még hány nap van a bemutatóig - elkülönül a közlemény, ami a 60. napig mentesül a feltüntetési kötelezettség alól

A korhatár-jelzés feltüntetésének szabályai - a határozat közlését követően a filmterjesztő köteles a korhatár jelzés feltüntetéséről, kicseréléséről gondoskodni - csak amennyiben ennek teljesítése lehetetlen, akkor nem terheli ez a kötelezettség - ha több mozielőzetes többféle korhatár besorolással: a legmagasabbat kell feltüntetni minden hirdetésen

MOZIELŐZETES BESOROLÁSA - célja, hogy a hirdetési tevékenységet meg lehessen kezdeni már akkor, amikor a filmalkotás még nem áll rendelkezésre a besorolás céljából - a mozielőzetes korhatár besorolásáról hozott határozat a film korhatár besorolásáig érvényes - alapelv: a mozielőzetesen korhatár besorolása a film (várható) tartalmától függetlenül, saját tartalma alapján kerül megállapításra

A MOZIELŐZETES-jElzés feltüntetésének szabályai - a hatóság határozatában megállapított korhatár kategóriának megfelelő jelzést kell feltüntetni a jelzések megjelenítési módjai közül a jogszabályi keretek között a filmterjesztő választhat (a hatóság azt vizsgálja, hogy a környezetétől jól elkülöníthető-e a jelzés) a minősítés szövege azonos, de a piktogram körvonala szaggatott mozielőzetes moziban vetítése: teljes jelzés vetítése + a megfelelő akusztikus jelzésnek el kell hagzania mozielőzetes lineáris audiovizuális médiaszolgáltatásban: egyszerű jelzés, akusztikus nélkül mozielőzetes lineáris rádiós médiaszolgáltatásban: akusztikus jelzésnek kell elhangzania („a filmelőzetes..”) moziműsor ismertető egyszerű jelzések

FILMALKOTÁSOK KORHATÁR BESOROLÁSA - a filmnek a terjesztésre a hatóság által közölt korhatár-jelzés feltüntetése, illetve a terjesztésre kerülő filmek nyilvántartásába való bejegyzéséig a film terjesztése nem kezdhető meg Benyújtás időpontja - a kérelmet legkésőbb a terjesztés megkezdésének tervezett időpontját megelőző 30. napon be kell nyújtani - határidő elmulasztásának jogkövetkezménye: a hatóság a kérelmet elutasíthatja → ha kevesebb, mint 18 nap van a bemutatóig: a Hatóság elutasítja → ha több, mint 18, de kevesebb, mint 30 nap van a bemutatóig: a hatóság mérlegeli, hogy érdemben vizsgálja-e a kérelmet (szempont: teljesülhet-e a törvényi cél, a kiskorúak védelme) → amennyiben érdemben vizsgálja is a kérelmet, a határidő elmulasztása miatt bírságot szabhat ki - ha a hatóság az eljárást megszünteti, a kérelem ismételten benyújtható

A korhatár jelzések feltüntetése, előzetesek jelzésének a lecserélése - a hatóság határozatában megállapított korhatár kategóriának megfelelő jelzést kell feltüntetni a jelzések megjelenítési módjai közül a jogszabályi keretek között a filmterjesztő választhat (a hatóság azt vizsgálja, hogy a környezetétől jól elkülöníthető-e a jelzés) előzetes jelzés lecserélése: a) ha a korhatár és az előzetes korhatár kategória megegyezik, vagy alacsonyabb a korhatár, mint az előzetes: a határozat közlésétől 7 munkanap van a lecserélésre KIVÉTELEK: - moziban a filmalkotás vetítésekor mindenképpen a végleges korhatár besorolást kell feltüntetni - azon felületek esetén, ahol a lecserélés nyilvánvalóan lehetetlen (már kiadott magazinok, stb.) nincs ilyen kötelezettség b) ha a korhatár magasabb, mint az előzetes korhatár kategória: határozat közlésétől számított 5 munkanap elteltével, de a bemutatót megelőzően 72 órával már minenképpen a korhatár besorolásnak megfelelő jelzést kell feltüntetni