Support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kattintson az üzenetsáv Szerkesztés engedélyezése gombjára,
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
EBSCOhost iPhone/iTouch Application Közvetlen hozzáférés az EBSCOhost ® tartalmakhoz, iPhone, iPod Touch és iPad készülékekről Üdvözöljük az EBSCO oktatóprogramjában!
Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
BPS Web 2.0 Felhasználói kézikönyv. A szerkesztő főoldala A bejelentkezett felhasználóA szerkesztő főmenürendszere Stílusformázások Nyelv- és nézetváltás.
Internet Explorer A programot a Start menüből vagy a Munkaasztalon található ikonjára duplán kattintva indíthatjuk el.
Az IngatlanMax nyitó oldalának bal oldalán, a gyorsabb tájékozódást és információ-szerzést segítő „box”-k találhatók: A kiválasztott ajánlatokat.
A Windows használata Bevezetés.
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
Internet ismeretek II..
Operációs rendszerek Beállítások.
Bekezdésformázás Név: Szarvas Nóra 8/a Felkészítő tanár: Salamon Róza
Bevezető a tartalomjegyzékek használatába j majd a tanfolyam elindításához nyomja le az F5 billentyűt, vagy kattintson a Diavetítés > Az elejétől gombra.
Support.ebsco.com A Keresési előzmények szolgáltatás használata Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Egyetlen keresőmező Oktatóprogram.
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Operációs rendszerek Mappa és file-kezelés.
Böngészők Internet Explorer Mozilla Firefox
Windows operációs rendszer
A gondviselői modul az enaplóban
Microsoft® Lync™ 2010 Meghatalmazás – oktatás
Microsoft® Lync™ 2010 Csevegés és jelenlét Oktatás
A szövegszerkesztés alapjai
Ismerkedés az Intézővel
Többtáblás adatbázisok
Ebsco adatbázisok Koltay Klára 2006/ félév.
Készítette: Rummel Szabolcs Elérhetőség:
Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Az EBSCOhost találati lista Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők.
Support.ebsco.com Folyóirat-figyelő létrehozása Oktatóprogram.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Egyszerű keresés létrehozása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Oktatóprogram Cikk olvasása az EBSCOhost felületen.
Support.ebsco.com Keresési figyelő létrehozása Oktatóprogram.
ELTE WIFI Beállítási útmutató MS Windows XP-hez
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Lync 2013 – Rövid összefoglalás
A videoeszköz beállítása A videokép megosztásához kamerára van szükség, de mások videoképét kamera nélkül is láthatja. A kamera beállítása: Kattintson.
Az NVU webszerkesztő program
rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.
Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában! Regisztráció Köszöntöm az EGOL on-line felületének felhasználói útmutatójában!
Oktatóprogram Saját EBSCOhost oktatóprogram
Oktatóprogram CINAHL keresés
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Az m70.hu regisztrációs folyamatát követheti végig illusztrálva – klikkeivel. Minden kattintásra változik a kép, beúszik a magyarázó szöveg. Két dia között.
Útmutató a Metalib használatához. Nyitólap Belépés.
A hallgatók jelenlétének nyilvántartása a Neptunban
Számítógépes grafika I. AUTOCAD alapok
Az Office 2007 új grafikus felülete
Eu-háló Tanácsadói Kommunikációs Center január 29.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
© 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Partner hozzáadása A Partnerek lista segítségével egyszerűbben kommunikálhat, és gyakoribb partnereinek.
Rövid összefoglalás: © 2013 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. A Lync kezdőképernyője A Lync kezdőképernyőjének bal oldalán lévő központban.
TÁMOP /1-2F Projektmenedzsment eszközök  Projektirányítás számítógéppel I/13. évfolyam Grafikonok Szabó László 2009.
Az Endnote bibliográfia adatbázis- kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
Táblák létrehozása és feltöltése adatokkal Rendezés Szűrés.
Lekérdezések Adott tulajdonságú adatok listázásának módja a lekérdezés. A lekérdezések segítségével az adatbázisból megjeleníthetjük, módosíthatjuk, törölhetjük.
Információ és kommunikáció
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Jelentések Jelentést akkor használunk, ha az adatbázisban letárolt adatokat szeretnénk kinyomtatni. A jelentésben szereplő adatok alapja egy tábla vagy.
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata október Skultéti Attila
EndNote Web Pándi Dóra.
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata Skultéti Attila
Az Endnote bibliográfia adatbázis-kezelő szoftver alapvető használata szeptember Skultéti Attila
5 tipp a munka egyszerűsítésére
Előadás másolata:

support.ebsco.com Az EBSCOhost bemutatása Oktatóprogram

Üdvözöljük az EBSCOhost bemutatása oktatóprogramban. Az oktatóprogramban áttekintjük az EBSCOhost keresőfelületét, valamint szolgáltatásait, úgy mint: keresési módok, cikk és kép előnézete rámutatással, a találati lista és a bővített tulajdonságok beállításai.

Az EBSCOhost felületére bejelentkezve elsőként egy tiszta Egyszerű keresés képernyőt fog látni. Az EBSCOhost-képernyő tetején megtalálja a besorolási fájlokat (Tárgykörök, Kiadványok és Képek) is. Ezekre kattintva egyedi kiadványokat, tárgyfogalmakat, képgyűjteményeket és sok mást is kereshet. Ha a keresési folyamat során bármikor vissza szeretne térni az egyszerű keresés képernyőjére, csak kattintson a Keresés mező alatti Egyszerű keresés hivatkozásra. A keresésben érintett adatbázisokat a Keresés mező fölötti Adatbázisok kiválasztása hivatkozásra kattintva veheti fel vagy módosíthatja.

Az Adatbázisok kiválasztása ablak tartalmazza az Ön által elérhető összes adatbázist. A listából az adatbázis neve melletti négyzet bejelölésével vehet fel vagy távolíthat el keresésben érintett adatbázist. A kiválasztás után kattintson az OK gombra.

Noha az Egyszerű keresés képernyőn nincsenek szűkítők, a Keresés mező alatti Keresési opciók hivatkozásra kattintva felveheti őket. Használja ki a Keresési módok szolgáltatást. A következő keresési módok közül választhat: Boole-operátor/kifejezés keresés, Összes megadott keresőszó keresése, amely automatikusan „és” kapcsolatot hoz létre a kifejezések között, Bármely megadott keresőszó keresése, amely automatikusan „vagy” kapcsolatot hoz létre a kifejezések között, vagy a SmartText keresés.

A SmartText keresés lehetővé teszi nagy mennyiségű szöveg, akár egy egész bekezdés vagy oldal beírását a Keresés mezőbe. Kifinomult algoritmusa segítségével a SmartText keresés megvizsgálja a szöveget, súlyt rendel a keresőszavakhoz, és relevanciaalapú találati listát ad vissza. Használja a bővített Keresés mezőt, amelybe több szöveg fér.

Egyelőre végezzünk egyszerű keresést a „global warming” kifejezésre. Írja be a keresőkifejezést a Keresés mezőbe, és kattintson a Keresés gombra.

Megjelenik a találati lista. A bal oldalon a Találatok finomítása alatti szűkítők segítségével szűkítheti a találatokat. Szűkítse a találatokat a Teljes szöveg, Referenciák rendelkezésre állnak szűkítőkkel, vagy használja a dátum csúszkát a találatok dátumtartományának módosításához. Az elérhető szűkítők teljes listájának megjelenítéséhez kattintson a Több megjelenítése hivatkozásra. A szűkítők kiválasztása után kattintson a Frissítés gombra.

A Találatok finomítása terület alatt a találatokat adott Forrástípusok (mint például Akadémiai folyóiratok vagy Magazinok), adott Tárgyfogalmak vagy Tárgykörök és sok egyéb kiválasztásával is szűkítheti. Az egyes „csoportokon” belüli választás után kattintson az Update (Frissítés) gombra. A rendszer frissíti a találati listát.

A találatok szűkítők, forrástípusok és csoportok használatával való finomításakor minden elem felvételre kerül a bal oldali oszlop tetején található Találatdobozba. A Találatdoboz valamely, hivatkozássá alakított elemére kattintva a rendszer csak az adott kifejezésre hajt végre keresést. Az ikonra kattintva a rendszer eltávolítja a kifejezést a Találatdoboz elemei közül, és frissíti a találatokat.

Ha a találati listán lévő cikkekhez képek kapcsolódnak, akkor azok előnézetét megtekintheti az egeret egyszerűen a bélyegkép fölött tartva. A képernyőn megjelenik a kép.

Megjelenítheti a cikk részletes rekordjának előnézetét is, ha az egeret a cikk címe melletti nagyító ikon fölé helyezi. A művelet megjeleníti a cikkel kapcsolatos alapvető információkat, valamint a teljes szövegre mutató ikonokat, ha azok elérhetőek.

Ha a találatokat relevancia szerint rendezi, akkor minden cikk mellett megjelenik egy relevanciajelző sáv, kiemelve a keresési kifejezésre vonatkozó relevancia fokát. Találatait más módon, például dátum szerint is rendezheti.

Rendelkezésre áll egy keresési folyamat mappa az elemek mentéséhez egy kutatási folyamat során. A képernyő tetején található Bejelentkezés hivatkozásra kattintva személyes Saját EBSCOhost- mappájába is bejelentkezhet. Itt ingyenesen létrehozhat egy mappát találatai végleges tárolásához.

A Page Options (Oldal beállításai) legördülő menü lehetővé teszi a Találatformátum beállítását, a Képek gyors megtekintése be- vagy kikapcsolását, a Találatok oldalanként számának beállítását, és az előnyben részesített Oldal elrendezése beállítás kiválasztását.

Ha a személyes mappájában szeretne egy linket beállítani a kereséshez, kattintson a Témafigyelés / Mentés / Megosztás elemre. A megjelenő menüben válassza a Keresés hozzáadása mappához opciót. Ebből a menüből az összes megjelenített találatot is hozzáadhatja a mappához, létrehozhat értesítést, kimásolhatja a keresésre mutató Állandó link elemet, vagy a Bookmark (Könyvjelző) elemre kattintva felveheti a cikket böngészője könyvjelzői közé, illetve megoszthatja Facebook, Twitter, Del.icio.us vagy hasonló szolgáltatások segítségével.

Ezután kattintson a Keresés mező alatti Keresési előzmények hivatkozásra. Megjelenik a jelenlegi keresési folyamat során végrehajtott keresések nyilvántartása. Innen kombinálhatja a kereséseket, és hozzáadhatja a Keresés mezőhöz a futtatni kívánt keresések melletti jelölőnégyzeteket kijelölve, majd az egyik Keresés AND/OR operátorral gombra kattintva. Kattintson a Szerkesztés hivatkozásra a keresési előzmények adott sorában lévő keresőkifejezések vagy szűkítők módosításához.

Kattintson a felső eszköztár Felhasználói beállítások linkjére. A beállítások ablakban megadhatja nyomtatási, , mentési és exportálási beállításait, valamint személyre szabhat olyan beállításokat is, mint például oldal elrendezése, nyelv, találati lista megjelenítése és hivatkozási stílus. Ezek a beállítások a Saját EBSCOhost-mappájába való bejelentkezés után a jövőbeli keresési folyamatokhoz is menthetők.

A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.

Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: