Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők."— Előadás másolata:

1 support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők

2 Üdvözöljük az EBSCO Összetett, irányított stílusú keresés végrehajtása oktatóprogramjában. Az oktatóprogramban bemutatjuk az összetett keresés végrehajtását az EBSCOhost rendszeren az irányított stílusú keresőmezők használatával, valamint szűkítők és bővítők alkalmazásával.

3 Az Irányított stílusú keresés lehetővé teszi a különböző cikkhivatkozási mezőkben megadott fogalmak párhuzamos keresését. Adjon meg egy keresőszót az első Keresés mezőben, majd a legördülő listában jelölje ki a keresni kívánt mező(ke)t, például Subject Terms (Tárgyfogalmak).

4 Irányítsa keresését egy második keresőszó használatával, és az All Text (Teljes szöveg) mező választása esetén az EBSCOhost az összes cikk teljes szövegében keresi a megadott fogalmat. Megjegyzés: A megfelelő mezőcímkék használatával parancssori keresést is végezhet, pl. folyóiratnév esetén a keresőszó elé beírhatja az SO jelzést a Keresés mezőbe.

5 A Keresési opciók területen található összetett keresés képernyő kiegészítő szűkítőket kínál a találatok további finomítására. Szűkítheti például a találatokat teljes szövegű cikkekre egy meghatározott dátumtartományon belül. Kattintson a Keresés gombra a Találati lista megtekintéséhez.

6 Megjelenik a Találati lista, amely alapértelmezésben megjeleníti az összes találatot. A találatok egyszerűen szűkíthetők a bal oldali Találatok finomítása elem alatti szűkítők használatával. A Találati lista szűrhető a találatok forrástípusok, például akadémiai folyóiratok, magazinok vagy hírlapok szerinti megjelenítéséhez is. Kattintson a kívánt forrástípus melletti négyzetre, majd nyomja meg az Update (Frissítés) gombot. A szűkítők feletti találatdobozban megjelenítheti keresőkifejezéseit, az alkalmazott szűkítőket vagy bővítőket, valamint a kiválasztott keresőkifejezéseket.

7 A cím linkjére való kattintás után kinyomtathat, e-mailben elküldhet, menthet, hivatkozássá alakíthat vagy exportálhat egy találatot a részletes rekordot tartalmazó ablakból. Több találat esetén a kívánt művelet elvégzéséhez adja hozzá a találatokat a mappához, majd a mappából kattintson a megfelelő ikonra. A mappa tartalma a Belépés hivatkozásra kattintva, majd ingyenes személyre szabott mappafiók (Saját EBSCOhost) beállításával menthető el.

8 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson a Súgó hivatkozásra.

9 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Support.ebsco.com Oktatóprogram Összetett keresés végrehajtása az EBSCOhost felületen Irányított stílusú keresőmezők."

Hasonló előadás


Google Hirdetések