Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram."— Előadás másolata:

1 support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram

2 Üdvözöljük a Business Source keresés oktatóprogramban, amely az EBSCOhost felület számos funkciójának áttekintését célozza. Az oktatóprogramban áttekintjük az egyszerű keresés végrehajtásának módját, valamint az EBSCOhost felület néhány alapvető funkcióját, amely a keresési téma szempontjából legfontosabb információk megtalálásához nyújt segítséget.

3 Első lépésben elvégzünk egy egyszerű keresést a „business confidence” (üzleti megbízhatóság) témakörében.

4 A Találati lista alapértelmezésben MINDEN találatot megjelenít, és szűrhető az egyes dokumentumtípusok, például Akadémiai folyóiratok, Szakmai kiadványok, Országos beszámolók, Iparágak bemutatása szerinti találatok megjelenítése érdekében. Finomíthatja a keresést a Találatok finomítása szakaszban található szűkítők segítségével, vagy a dátum csúszka alatt található Több megjelenítése hivatkozásra kattintva.

5 A Keresési opciók ablakban egyszerűen szűkítheti vagy bővítheti a keresési eredményeket. A választott keresési módtól és adatbázis(ok)tól függően szűkítheti a keresést tudományos (lektorált) folyóiratokra, vagy egy speciális kiadványra, amelyet megadhat a megfelelő mezőben.

6 A találat részleteit tartalmazó ablakban látható megfelelő ikonra kattintva kinyomtathat, e-mailben elküldhet, menthet, hivatkozássá alakíthat vagy exportálhat egyetlen találatot. Több találat esetén a kívánt művelet elvégzéséhez adja hozzá a találatokat a mappához, majd a mappából nyomtassa, küldje e-mailben, mentse, alakítsa hivatkozássá vagy exportálja őket. A mappa tartalma a Belépés hivatkozásra kattintva, majd ingyenes személyre szabott mappafiók beállításával menthető el.

7 A Vállalatbemutató oldalak link segítségével Datamonitor jelentések ezreit érheti el PDF-formátumban. A megfelelő gombra kattintva böngészheti az adatbázisban megtalálható vállalati jelentések betűrendes listáját, vagy írja be a vállalat nevét a Böngészés mezőbe, majd kattintson a Böngészés gombra.

8 A Tezaurusz link az üzleti kifejezések ellenőrzött szójegyzéke, amelyek elősegítik a hatékonyabb keresést az adatbázisban. Speciális tárgykör keresése esetén írjon be egy fogalmat a Böngészés mezőbe, majd kattintson a Böngészés gombra. Jelölje be a kívánt fogalom előtti négyzetet, majd kattintson a Hozzáadás gombra. A keresőszavakat a Keresés gombra való kattintás előtt kell hozzáadni.

9 Kattintson a Kiadványok elemre, ha az adatbázisban szereplő kiadványok között szeretne keresni. A megjelenített listából kiválaszthat egy kiadványt, vagy beírhatja a nevét a Kiadványok böngészése mezőbe, majd jelölje be a találat nevének linkje előtti négyzetet, és kattintson a Hozzáadás gombra. Hozzáadhat keresőszavakat a Keresés mezőben, majd a Keresés gombra kattintva megtekintheti az összes olyan cikket, amely tartalmazza a megadott keresőszavakat.

10 Kattintson a Képek hivatkozásra a Bővebben legördülő listában, ha a több ezer kép között szeretne keresni. A szűkítők segítségével szűkítheti a képkeresés találatait emberekre, helyekre, térképekre és zászlókra, valamint tudományos és történelmi fotókra.

11 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.


Letölteni ppt "Support.ebsco.com Business Source keresés az EBSCOhost felületen Oktatóprogram."

Hasonló előadás


Google Hirdetések