Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram."— Előadás másolata:

1 support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram

2 Üdvözli a Saját EBSCOhost oktatóprogram, amely bemutatja az ingyenes személyre szabott (Saját EBSCOhost) mappa beállításának és legjobb kihasználásának módját, és lehetővé teszi az EBSCOhost keresési eredményei felhasználásának kiterjesztését a jelen keresési folyamaton túl. A személyre szabott mappafiókok beállítása egyszerű, és az EBSCOhost rendszert elérő bármely felhasználó által létrehozhatók.

3 A keresési eredményeken túl a Saját EBSCOhost felhasználói tárolhatnak képeket, videókat, állandó linkeket a keresésekhez, mentett keresésekhez, keresési figyelőkhöz, folyóirat-figyelőkhöz és weboldalakhoz az EBSCO ingyenes oldalszerkesztő programjának használatával. A személyre szabott mappán belül a felhasználók kinyomtathatják, elküldhetik e-mailben vagy exportálhatják a találatokat, képeket vagy videókat.

4 A Saját EBSCOhost lehetővé teszi a felhasználóknak saját egyéni mappák létrehozását a Saját EBSCOhost mappán belül. Ez a kutatás során segíthet rendszerezni a mentett cikkeket azokat különböző mappákba helyezve. Csak kattintson az Új hivatkozásra, nevezze el a mappát, majd kattintson a Mentés gombra.

5 A rendszer hozzáadja az egyéni mappát a Saját anyagok területhez. Válasszon ki cikkeket a Saját mappa területen, kattintson a Másolás ide: vagy Áthelyezés ide: gombokra, és válassza ki az egyéni mappát a legördülő menüből a cikkek másolásához vagy áthelyezéséhez.

6 Hozzon létre Saját EBSCOhost mappát a Bejelentkezés hivatkozásra kattintva. Kattintson az Új fiók létrehozása hivatkozásra, töltse ki a mezőket, és kattintson a Továbbítás gombra. Az adatai elfogadása után automatikusan személyre szabott mappa felhasználójaként lesz bejelentkezve.

7 Ha a személyre szabott mappájába történő bejelentkezés után egyszerű vagy összetett keresést végez, mappájába elmentheti a találati lista egyes tételeit, ha a Hozzáadás mappához hivatkozásra kattint, amely a cikkek relevanciasávjától balra található. Ezek a mentett keresési eredmények később alaposabban megvizsgálhatók, kinyomtathatók, e-mailben elküldhetők, vagy menthetők a számítógépre.

8 A Témafigyelés / Mentés / Megosztás hivatkozásra, majd a Keresés hozzáadása mappához melletti linkelt kifejezésekre kattintva hozzáadhat egy állandó linket a személyre szabott mappájában található kereséshez, amely ezután e-mailben elküldhető, menthető, vagy amelyre rákattintva a keresés később megismételhető az olyan új találatok megjelenítéséhez, amelyek később kerültek az adatbázisba.

9 A Keresés mező alatt található Keresési előzmények pontra kattintva menthet későbbi használat céljából visszakereshető kereséseket. A keresési előzményeket ki is nyomtathatja a Keresési előzmények nyomtatása hivatkozásra kattintva.

10 A keresés által érintett adatbázisban szereplő legtöbb folyóirat Kiadvány adatai oldalán beállíthat folyóirat- figyelőt, amely mindaddig megmarad személyre szabott Saját EBSCOhost mappájában, amíg nem törli azt. A folyóirat-figyelők automatikus e-mail értesítéseket biztosítanak a megadott publikáció új számának adatbázishoz adásakor, megszüntetve az új számok folyamatos keresésének igényét az adatbázisban.

11 Az EBSCOhost ingyenes weboldalszerkesztő programot tartalmaz, ez az Oldalszerkesztő. Az oldalszerkesztő program segítségével olyan testre szabott weboldalakat hozhat létre, amelyek tartalmazhatnak találati lista tételeket, egy keresőablakot, képeket és kreatív oldalgrafikákat, amelyek például diákok számára feladatokként használhatók (ha egy másik weboldalon közzéteszik őket). Az oldalszerkesztő program kizárólag a Saját EBSCOhost mappában érhető el.

12 A Saját EBSCOhost tartalmaz egy hasznos elszámolási funkciót is, amely lehetővé teszi az EBSCOhost keresési folyamatai használati mennyiségének nyomon követését, amelynek alapján el lehet számolni az ügyfelekkel. A használati jelentés adatai kinyomtathatók, vagy e-mailben elküldhetők azokra a címekre, amelyeket Ön meghatároz.

13 A teljes online Súgórendszer megtekintéséhez kattintson bármikor a Súgó hivatkozásra.

14 Bővebb információért keresse fel az EBSCO támogatási oldalát az alábbi címen: http://support.ebsco.com


Letölteni ppt "Support.ebsco.com Saját EBSCOhost oktatóprogram Oktatóprogram."

Hasonló előadás


Google Hirdetések