Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ShelfMan Kézikönyv.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ShelfMan Kézikönyv."— Előadás másolata:

1 ShelfMan Kézikönyv

2 Előkészületek A ShelfMan program 1 db excel file, de sok kép file kapcsolódik hozzá, és a használat során sok .xls file-ba fogja kiexportálni az elkészült planogramokat. Előkészület gyanánt hozza létre az alábbi könyvtárstruktúrát: C:\…\ShelfMan Majd ezután három alkönyvtárat kell létrehozni. Egy a programnak, egy másik az elkészült planogramoknak és harmadik a termékfotóknak. Egy lehetséges megoldás: Mentse le a ShelfMan.xls-t a program alkönyvtárba, majd nyissa meg a file-t.

3 Installálás A ShelfMan munkafüzetben 4 lap található
Planogram – ide kerül a planogram vizuális képe Datasheet – a planogram alapadatai és beállításai Share – polcrészesedés számítás Install – Installálás és licence szerződés Az Install lapon az Install gombra kattintva pár egyszerű adat megadása után már használatra kész a rendszer. Az installáláshoz készítse elő az egyedi installációs kódot.

4 Installálás Kitöltendő a cégnév és a felhasználó neve mező.
Be kell gépelni az installációs kódot. Meg kell adni a termékfotók elérési útját El kell fogadni a felhasználási feltételeket.

5 1. Termékek Adja meg a termék nevét! (Név)
Adja meg a termék méreteit mm-ben! (szélesség/magasság/mélység) Adja meg a termékkép file nevét! (Kép neve) Adja meg a termékkép file alkönyvtárat! (Kép könyvtár) Adja meg a termék azonosítót! (#) A Márka és Típus mezők használata opcionális

6 2. Polcok Nyolc polcot kezel a planogram. Ha nem használja mindet, az utolsó sorokba ne írjon adatot. Állítsa be a polcok szélességét! (ó) Állítsa be a polcok távolságát! (ô) Állítsa be a polcok vastagságát! (y) (mindhárom adatot mm-ben kell megadni)

7 3. Termékek a polcon Az termékeknél megadott azonosítók használatával helyezzen termékeket a polcra. Ne hagyjon ki üres helyeket a polcokon! Ne hagyjon üres polcokat, csak a legalsókat!

8 4. Planogram azonosítók Minden polctükörhöz 3 szabadon definiálható leíró mező tartozik. ID = Azonosító – pl: Hűtő 600liter Rn = Rövid név – pl: Hűtő 600liter 6 polcon 12 facing DÜDDÜÜ sorrendben Hn = Hosszú név – pl:Hűtő 600liter 1. Heineken-Gösser doboz 2. Heineken-Gösser üveg 3. Soproni doboz 4. Soproni doboz 5. Soproni üveg 6. Egyéb üveg

9 5. Planogram építés A középkonzol bal oldali gombjaival kezelheti a polctükröket. Töröl – polctükör vizuális megjelenésének törlése (Planogran lapon). Épít – polctükör építése (Planogran lapon) . Export – Plangram és Share munkalapok másolása új excel file-ba. Achivál – Polctükör adatainak mentése adatbázisba.

10 6. Planogram betöltés A két legördülő mező segítségével kiválaszthat polctükröket az archívumból az ID és az Rn mezők segítségével. A Betöltés gombbal betöltheti a kiválasztott polctükröt az archívumból. A Keres gombbal új ablakban kereshet az archívum elmentett polctükrei leírásában (ID, Rn, Hn mezők alapján).

11 7. Planogram bővítés A jelzett gombokkal bővítheti és szűkítheti a polctükröt. A legördülő mezővel aktiválhatja a kiválasztott oszlopot (vastagon szedett). A jobbra nyíl duplázza a kiválasztott oszlopot, a balra nyíl törli a kiválasztott oszlopot. A polcszélességet a program automatikusan korrigálja.

12 Információ 30/


Letölteni ppt "ShelfMan Kézikönyv."

Hasonló előadás


Google Hirdetések