Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elektronikus levelezés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elektronikus levelezés"— Előadás másolata:

1 Elektronikus levelezés E-mail

2 Az e-mail cím felépítése

3 Levélküldés és fogadás mail szerver segítségével
A mail szerver feladata: elérés biztosítása a felhasználó számára  levélküldés (SMTP)  levél fogadása (POP/IMAP)

4 A levelezőprogramok fő szolgáltatásai
Levélírás, piszkozat mentése Levél küldése, fogadása, válasz, továbbítás Prioritás (sürgősség), visszaigazolás beállítása Fájlok csatolása Címlista használata Helyesírás ellenőrzés Automatikus aláírás

5 Netikett A netikett szó az angol "netiquette" (network etiquette) magyarosított formája, és a hálózati kommunikáció általános illemszabályait foglalja össze. Néhány fontos szabály: Ügyelj a személyes adataid védelmére! Ne alkalmazz bántó nyelvezetet. Ne használj csúnya, trágár kifejezéseket! Ne használj CSUPA NAGYBETŰT – ez olyan, mintha kiabálnál! Ügyelj a helyesírásra, használd a helyesírás ellenőrzést, ha van rá lehetőség! Ne írj semmi olyasmit egy be, amit nem küldenél el egy nyílt levelezőlapon! Az elektronikus levél is hamisítható! Mindig töltsd ki a levél tárgya (subject) sort! A tárgy utaljon a levél tartalmára! Forrás és további információ:

6 I. Feladat Keresd meg képet Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményét! Mentsd el a saját könyvtáradba Utolsó vacsora néven! Készíts elő egy új levelet, melyet magadnak küldesz majd (a megadott címre). A levél tárgya: Utolsó vacsora legyen! Mellékeld a mentett képet! Keresd Leonardo da Vinci életrajzát. A talált webhely url-jét másold be a levélbe! A levél végére írd le a neved! A levél legyen sürgős (prioritás)! Küldd el a levelet!

7 II. Feladat Keress képet József Attiláról! Mentsd el a saját könyvtáradba József Attila néven! Készíts elő egy új levelet, melyet a szomszédodnak küldesz majd (a megadott címre). A levél tárgya: József Attila legyen! Mellékeld a mentett képet! Keresd meg József Attila: A Dunánál című versét. A talált webhely url-jét másold be a levélbe! A levél végére írd le a neved! A leveledre kérj visszajelzést (állítsd be a tértivevényt)! A levél legyen sürgős (prioritás)! Küldd el a levelet! A szomszédtól kapott levelet igazold vissza! Válaszolj a levélre (a válaszban az eredeti levéltartalom legyen benne)!

8 SPAM Levélszemét Kéretlen levelek Reklámok
A levélszemetet a levelezőprogramok is szűrik


Letölteni ppt "Elektronikus levelezés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések