Akarj többet! Efézus 1: 15-23.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„AZON A NAPON„AZON A NAPON MÁSODSZOR IS KINYÚJTJA KEZÉT AZ ÚR!” És. 11, 11.És. 11, 11. Mert: Mert: „ÚGY SZERETETT ISTEN: ADOTT, NEM KÉRT, HANEM JÉZUSBAN.
Advertisements

B ízd Ú jra É leted K risztusra !. Kicsiny kis fényemmel, világítani fogok! 3x Áldom Őt minden nap és mindenhol! Elrejtsem-e fényemet? nem! Világítani.
Kezdő Ének Mialatt mély csend borult mindenre, és az éjszaka sietôs útja közepén tartott, mindenható Igéd, Urunk, királyi trónjáról eljött közénk. (Bölcs.
Jöjj Izráel, ne félj, bízzál Istenedben, mert Ő téged vár. 2x Nem mond le rólad, vissza fogad téged és karjába zár. 2x.
Református istentisztelet
Református istentisztelet
Református istentisztelet
Isten Nagy Terve 2 rész: Isten, ma is Teremtő.
Ó szép Jézus. Ez új esztendőben légy híveidben. Ó Mária
Évközi 4. vasárnap Január 29. – „A” év.
XXI Évközi Vasárnap B- év.
Advent 2015 Jn12,20-36.
A hozzáférés közös útja: A Gyülekezet
Pakisztáni beszámoló.
REFORMÁCIÓI ISTENTISZTELET
Évközi 8. vasárnap Február 26. – „A” év.
Szeretettel köszöntjük Istentiszteletünkön!
Évközi 7. vasárnap Február 19. – „A” év.
a nehéz napokat rád bízom. Rád bízom, rád bízom a fényes napokat is.
Oltáriszentség, Papság,
A szentség Isten igéje, látható jellel összekapcsolva.
Igeolvasás „6Nem jól dicsekedtek ti. Hát nem tudjátok, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megkeleszti? 7Takarítsátok ki a régi kovászt, hogy új tésztává.
Igeolvasás.
FONTOSAK VAGYUNK EGYMÁSNAK...
A katolikus óvodák feladata a Hit évében
Református istentisztelet
Évközi 6. vasárnap Február 12. – „A” év.
Kötélhúzás az istenközpontú gyülekezetért
Református istentisztelet
Abba Atyánk! Abba Atyánk!
„Ezek után láttam, hogy egy másik angyal leszállt a mennyből: nagy hatalma volt, és dicsősége beragyogta a földet.” Jelenések 18:1.
JÓ REGGELT! MA JÓ NAPUNK LESZ !.
Tommy's Window dia ♫ Hangszóró szükséges A gyerekek örökkévalók
JÓ REGGELT !.
Kitárom szívem ajtaját,
JÓ REGGELT!.
Az életvezetés etikája - a döntésről
A korai Egyház Az első közösségek.
Gyereknevelési axiómák a Bibliában
Szolgálj, vigyázz, menj el! Felszólító igék Máté evangéliumában
TANÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET
„16„Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” 17A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit.
Az alkalmazott szeretet
53.
Van egy szív, ki értünk élt, vállalta a büntetést
Nagy Király, Fenséges Úr, Király Isten Fia,
JÓ REGGELT! Ma jó napunk lesz, hidd el !.
Meghatározása, formái, mikéntje és „forrásai”
PÜNKÖSDI ISTENTISZTELET
a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét,
A mennyei világ lelki áldásai 2. rész
JÓ REGGELT !.
Várakozás – Simeon és Anna
JÓ REGGELT! Isten hozott! KRISZTUS FELTÁMADT- Valóban feltámadt!
Református istentisztelet
JÓ REGGELT! BÖJT- ÚTON JÉZUSSAL 2016.
Református istentisztelet
Felebarát – vagy tán egészen az?
…Kezdjük el együtt nagyböjt szent Idejét!
Engedelmesen és szeretettel
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
361.
A szerénység a megélt szépség
A katolikus óvodák feladata a Hit évében II.
21 napos Ima és Böjt „Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan Ő is tiszta.” (1Jn 3:3) „...kezében szórólapát.
A katolikus óvodák feladata a Hit évében III.
Jézuskától - Jézus Krisztusig
Tedd fel a kérdést magadnak: Miután elolvastad a levelet!!!
áldjátok a magasságban,
"Én vagyok az Úr, a te Istened."
Előadás másolata:

Akarj többet! Efézus 1: 15-23

„Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodott Krisztusban, amikor feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben, feljebb minden méltóságnál és hatalmasságnál, minden erőnél és uralomnál, sőt minden névnél is, amelyet segítségül hívnak, nemcsak ebben a világban, hanem az eljövendőben is. Mindent az ő lába alá vetett, és őt tette mindenek felett az egyház fejévé. Ez az ő teste, és teljessége annak, aki teljessé tesz mindent mindenekben.” (Efézus 1:15-23)

Melyik a jobb gyülekezet?

Milyen a mi gyülink híre? „Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban;” (Efézus 1: 15-16) Krisztusba vetett hit Többi szent iránti szeretet (gyülekezeti légkör) „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.” (János 13:35) Igaz ez ránk? Minket is így minősítenek?

Az alap említésre, hálára méltó „…és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket,…” (Efézus 1: 17-18) Az alap említésre, hálára méltó Isten adja a Szent Szellem bölcsességét és kinyilatkoztatását (megismerjünk egyre többet Belőle) Nyissa meg lelkünk/szívünk szemeit „Tartsd meg parancsaimat, hogy élj, tanításomat őrizd, mint a szemed fényét! Kösd ujjaidra, írd föl szíved táblájára!” (Példabeszédek 7:2-3) Isteni segítség + emberi eltökéltség

„…hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön.” (Efézus 1: 18-19) Reménység (jövőbe mutat) Öröksége a szentek között (jövőre mutat/jelenben hat) Hatalma bennünk, hívőkön (jelenben hat)

„…hogy meglássátok, milyen reménységre hívott el titeket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön.” (Efézus 1: 18-19) Reménység (jövőbe mutat) Öröksége a szentek között (jövőre mutat/jelenben hat) Hatalma bennünk, hívőkön (jelenben hat) Mérhetetlenül nagy az ő hatalma (fn, mn, ige)

Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodott Krisztusban, amikor feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben, feljebb minden méltóságnál és hatalmasságnál, minden erőnél és uralomnál, sőt minden névnél is, amelyet segítségül hívnak, nemcsak ebben a világban, hanem az eljövendőben is. Mindent az ő lába alá vetett, és őt tette mindenek felett az egyház fejévé. Ez az ő teste, és teljessége annak, aki teljessé tesz mindent mindenekben.” (Efézus 1: 19-23) Feltámasztatott a halottak közül Az Atya jobbjára ült Minden névnél nagyobb hatalom Jézus Krisztus neve Lábai alá vettetett minden Ő a fő(nök) az egyházban, minden róla szól

Vágyj arra, hogy jobban megismerd a reménységedet, az örökségedet és a hatalmat, ami benned munkálkodik!

Remek, amire eddig eljutottunk,

,de vágyja arra, hogy megismerd Krisztust még jobban…

…és még jobban…

…és még annál is jobban!

Ne dőlj hátra, hanem akard jobban megismerni a reménységedet, az örökségedet és a benned munkálkodó hatalmát Jézus Krisztusnak!