Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A katolikus óvodák feladata a Hit évében

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A katolikus óvodák feladata a Hit évében"— Előadás másolata:

1 A katolikus óvodák feladata a Hit évében
Isten munkatársainak választott minket Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

2 Mit szeretne elérni a Szentatya a hit évével
Mit szeretne elérni a Szentatya a hit évével? A hit kapuja kezdetű apostoli levelében írja: „Újra fel kell fedeznünk a hit útját, hogy egyre világosabban meg tudjuk mutatni a Krisztussal való találkozás örömét és mindig megújuló életerejét” Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

3 ELŐSZÖR NEKÜNK KELL MEGÚJULNI HITÜNKBEN!
Ahhoz, hogy a hit örömét sugározni tudjuk, ELŐSZÖR NEKÜNK KELL MEGÚJULNI HITÜNKBEN! Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

4 Mit jelent a Jézus Krisztusba vetett hit?
Személyes találkozás/kapcsolat Istennel, Egyre jobban megismerni Jézus Krisztust, Megismerni a Katolikus Egyházat, Rendszeresen olvasni a Szentírást, Élni a szentségekkel, Imádkozni, használni az Egyház imáit. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

5 A hit örömének sugárzása és tesszük a legnagyobb szolgálatot
továbbadása révén tesszük a legnagyobb szolgálatot a minket körülvevő világ számára. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

6 A katolikus óvodák sajátos jellege: Krisztus a példakép
A katolikus intézmények éppen azzal válnak katolikussá, hogy közösségük minden tagja valamilyen módon osztozik a keresztény világlátásban és ezt ki is jelentik. A katolikus óvodák sajátos jellege: Krisztus a példakép Az erények ki/alakításán fáradozik Szavaival és tetteivel Isten országát építi Feladata a hitbeli és erkölcsi nevelésben: Értéket közvetítsen Alakítsa/gazdagítsa a növendékek lelkét és szívét Segítse/megismertesse az Istennel való párbeszédet Alapozza a keresztény elkötelezettséget Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

7 „A gyermek nem a vele szemben támasztott
szóbeli követelmények nyomán lesz olyan, amilyennek szeretnénk, hanem az őt nevelő felnőttek példáinak hatására.” Hogyan éljünk? Rendelkezzünk szilárd értéktudattal, Hitünk legyen élő hit, Bízzunk az imádság erejében, Tartsuk fontosnak a gyermekek hitbeli növelését, A hit ismeretében törekedjünk állandó előrehaladásra a felnőttek és a családok körében is. Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

8 A nevelőmunkát és a munkatársi kapcsolatokat meghatározó néhány szempont:
A másik személy Isten ajándéka. Hogyan tudom segíteni személyiségének fejlődését/alakulását? Értékek elfogadása, kölcsönös egymásra hatás. Keresem-e, felismerem-e munkatársam (növendékem…) értékeit? Egyenesség, őszinteség egymással szemben. Kellő figyelem, keresztény szeretet, tapintat, türelem, elfogadás, segítőszándék jellemez? A feladatvégzésben a kölcsönös függőség jellemző. Vállalom-e a csapatmunkát? Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Szerepi Imréné KPSZTI Vallásos és erkölcsi neveléssel foglalkozó munkacsoport október 18.


Letölteni ppt "A katolikus óvodák feladata a Hit évében"

Hasonló előadás


Google Hirdetések