Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Személyes életvitel. VI Tanácsok a személyes segítő szolgálathoz 9. Vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél „Testvéreim! Lehet, hogy közületek valaki.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Személyes életvitel. VI Tanácsok a személyes segítő szolgálathoz 9. Vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél „Testvéreim! Lehet, hogy közületek valaki."— Előadás másolata:

1 Személyes életvitel

2 VI Tanácsok a személyes segítő szolgálathoz 9. Vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél „Testvéreim! Lehet, hogy közületek valaki valami rosszat tesz. Az ilyen testvért gyengéden és szelíden azok igazítsák helyre, akik a Szent Szellem szerint élnek! De ők is vigyázzanak magukra, nehogy ugyanabba a kísértésbe essenek!” Gal 6:1 Kifejezetten lelki gondozók számára fontos tanács! Miről van szó? – milyen kísértés fenyeget?

3 Olyan meggyőzően vádol – izzó gyűlölettel – valakit (valakiket), hogy nem a gyűlöletet, haragot, ítélkezést látod meg (mint megkötöző erejű bűnt) a partnered szívében, hanem – igazat adva neki – te is beállsz vele gyűlölni, haragudni. Igazának az ügyvédjévé szegődsz, ahelyett, hogy orvosa, gyógyítója lennél

4 Valaki tudatos céllal – vagy anélkül, hogy gonosz szándéka lenne – olyan részletesen, esetleg kéjes átéléssel beszéli el a bűnét – az elesését – hogy csapdába ejt, megfertőz. Fontos figyelmeztetés: vigyázz! Addig hallgasd, amíg bűnbánat van a vallomásában. Utasítsd el a részletek feltárását.

5 10. Fedezd fel az erős bástyát, az igazi okot, a legnagyobb ellenállási pontot és azt robbantsd szét. Gyakori, hogy valaki saját maga sem látja nyugtalanságának, megkötözöttségének okát. Finom érzékkel, a Szentlélek vezetésével felfedezni és leleplezni, szabaduláshoz és gyógyuláshoz vezethet.

6 11. Ébressz hitet, reményt a bajban lévő, a szenvedélybeteg emberben, hogy meggyógyul, megszabadul: ez a hit nagy segítség a gyógyuláshoz. Hit és remény nélkül összeomlik,egyre mélyebbre süllyed. A hit önmagában is nagy segítség … igazi erőforrássá akkor válik, ha Istenre, Jézus Krisztusra és a Bibliára épül.

7


Letölteni ppt "Személyes életvitel. VI Tanácsok a személyes segítő szolgálathoz 9. Vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél „Testvéreim! Lehet, hogy közületek valaki."

Hasonló előadás


Google Hirdetések