Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Körlevél. Körlevél alapok: Körlevél: sok címzettnek közel azonos tartalmú üzenet! (Pl: Felvételi értesítő) 3 részből áll: 1. Adatok /címlista 2. Levétörzs/szövegtörzs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Körlevél. Körlevél alapok: Körlevél: sok címzettnek közel azonos tartalmú üzenet! (Pl: Felvételi értesítő) 3 részből áll: 1. Adatok /címlista 2. Levétörzs/szövegtörzs."— Előadás másolata:

1 Körlevél

2 Körlevél alapok: Körlevél: sok címzettnek közel azonos tartalmú üzenet! (Pl: Felvételi értesítő) 3 részből áll: 1. Adatok /címlista 2. Levétörzs/szövegtörzs 3. Egyesített változat 2 fájl jön létre! (egyikben az adatokat tároljuk, a másikban pedig a levél szövegét!)

3 Körlevélkészítés: Levelezés lapfül Körlevélkészítés indítása 1. lépés az adatok felvétele (címzettek) Címtár 2. lépés a levél szövegének bevitele, formázása 3. lépés adatmezők (a címzettek adatai) beszúrása a dokumentumba 4. lépés egységesítés

4 Gyakorlás: 1. Hozzunk létre egy körlevelet az alábbiak alapján! - Nyissuk meg a körlevél-gyakorlás nevű fájlt! - Kattintsunk a körlevélkészítés indítás menüpontra! - Készítsünk új címtárat! Címzettek kiválasztása  Új lista létrehozása… - Változtassuk meg a cég néve oszlop nevét gyerek nevére! Új címlista ablak Oszlopok testreszabása (bal alsó sarok) kiválasztjuk a Cég neve oszlopot  átnevezés  az Új név mezőbe beírjuk, hogy gyerek neve  ok  ok

5 Gyakorlás: - Vegyünk fel 3 embert a listára: Szabó Elemér, fia Szabó Roland Varró Vilmos, fia Varró Tibor Szemes József, lánya Szemes Natália - Mentsük a listát címlista-felvételi néven! - Szúrjuk be a megfelelő adatmezőket a megfelelő pozícióba! Álljunk a dokumentum azon pontjára, ahová be szeretnénk szúrni az adatmezőt  Adatmező beszúrása (itt kiválaszthatjuk, hogy melyik elemet szeretnénk erre a pontra)

6 Gyakorlás: Szúrjuk be az összes kívánt adatot! Nézzük meg az eredményt! Eredmény megjelenítése (itt végig tudjuk nézni az összeset!)

7 Gyakorlás: 2. Hozzunk létre egy körlevelet az alábbiak alapján! - Nyissuk meg a körlevél-2 nevű fájlt! - Készítsük el a körlevelet 3 személy adataival! - Az adatok kitaláltak legyenek! - A megfelelő adatmezőket szúrjuk be a megfelelő 3. Hozzunk létre egy körlevelet az alábbiak alapján! - Nyissuk meg a körlevél-3 nevű fájlt! - Készítsük el a körlevelet 3 személy adataival!

8 Feladat: Hívd meg körlevélben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Modern Magyar Irodalom Tanszékén dolgozó 6 tanárát egy Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban tartandó kiállításra! - A megoldás menete: 1. Kikeresni a 6 embert, akik a Modern Magyar Irodalom Tanszéken dolgoznak, Szegeden! 2. Keresni a neten egy kiállítást, melyet a FSZEK-ban tartanak!

9 Feladat: 3. Készíteni egy ízléses meghívót, melyben szerepelnie kell a program nevének, helyszínének, és pontos időpontjának valamint egy képet kell csatolni erről a rendezvényről a levélbe! 4. Elkészíteni az adatmezőket (címlista), melynek tartalmaznia kell a meghívott nevét, titulusát és a munkahelye nevét! 5. A megfelelő adatmezőket be kell szúrni a körlevél szövegébe! 6. Egyesíteni a két fájlt!

10 Gyerekeidnek/unokatestvéreidnek körlevelet írsz a Jézuska nevében! A levél tartalmazza a gyermek nevét, valamint azt, hogy mit kért a Jézuskától, és azt, hogy mikor fogja ezeket megkapni! Gyerekek adatai és kérései: - Timi: tündérszárny, varázspálca, Bon Appetit konyha, játszószőnyeg - Vilmos: tűzoltóautó, tűzoltósisak, kiskutya - Alma: úszva táncoló Barbie, kistestvér, játékhajszárító, sminkkészlet, cukrászkészlet

11 - minden gyerek 2 db játékot kaphat! Segítség: - a gyerekek neve mellé az adatok közé vedd fel a nemüket és a kívánságlistáját darabonként, így majd a megfelelő gyerekhez a megfelelő játékot fogod tudni párosítani! - nyisd meg a Jézuskától pdf-et! Ez a minta, így kell kinéznie a kész körlevélnek! (A dűlt betűs részek a beszúrandó adatmezők!)

12 Köszönöm a figyelmet! Elérhetőségek: - E-mail: szombathelyia@fszek.hu - Telefon: (06-1) 411-5000/5150


Letölteni ppt "Körlevél. Körlevél alapok: Körlevél: sok címzettnek közel azonos tartalmú üzenet! (Pl: Felvételi értesítő) 3 részből áll: 1. Adatok /címlista 2. Levétörzs/szövegtörzs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések